Zwangerschapsvitaminen

  • Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

De selectie en dosering van vitamines en mineralen is specifiek afgestemd op jouw vitaminebehoefte in de periode voor, tijdens en na de zwangerschap, maar ook op de behoefte van je ongeboren of borstgevoede kindje. De tabletten bevatten een beperkte hoeveelheid vitamine A in de vorm van ?-caroteen, verschillende vitamines B, en vitamine C, D en E, en mineralen. Deze vitamines en mineralen zijn geselecteerd om jou als aanstaande moeder in goede conditie te houden. Verder bevat dit product de door de Gezondheidsraad geadviseerde hoeveelheid foliumzuur. Foliumzuur bevordert een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel van je ongeboren baby.

Foliumzuur

Foliumzuur is een belangrijk bestandsdeel van de meeste zwangerschapsvitaminen. Het beschermt tegen een open ruggetje en een open schedel. Een kind met een open ruggetje is meestal lichamelijk gehandicapt. Het kind kan daarnaast ook een verstandelijke handicap hebben. Een kind met een open schedel heeft slecht ontwikkelde hersenen. Soms heeft het zelfs helemaal geen hersenen. Een baby met open schedel overlijdt meestal kort na de geboorte.

Wanneer beginnen met zwangerschapsvitaminen?

Je kunt de zwangerschapsvitamines al gebruiken vanaf het moment dat je stopt met anticonceptie. Geadviseerd wordt tenminste een maand voordat je zwanger raakt te beginnen om zo de hoeveelheid foliumzuur goed op peil te krijgen. Ook tijdens de zwangerschap, in de herstelperiode na de bevalling en in de periode van borstvoeding kan het nuttig zijn deze vitamines te gebruiken.
Het is raadzaam de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Gelijktijdige inname van andere vitaminepreparaten is ongeschikt en kan alleen in overleg met een deskundige.

 

Reacties op 'Zwangerschapsvitaminen'

Reacties

Eline89
Lucovitaal, van deze tabletten zelf word je niet zwanger hé. Zijn er ook mannen multi totaal?

laura
multivitamine "zwanger worden" etos eigen merk ook geprobeerd samen met foliumzuur en visolie. Helaas na 2 jaar nog steeds niet zwanger.

D.L.
Ik heb gewoon foliumzuur bij de apotheek gehaald.

Happy mieke
Ik slik centrum energie tabletten. Zijn deze ook afdoende?

Marcella
De multivitamine "Zwanger worden" van etos (eigen merk) inderdaad! Ik had meteen een regelmatige cyclus (getest door condooms te gebruiken) en toen we voor het eerst probeerden om zwanger te worden was ik gelijk zwanger..

melissa
Gestarelle g neem ik.. Goe waarschijnlijk.. Gyneacoloog heeft dat voorgeschreven

Hanna
Davitamon zwanger plus met omega 3 bevat echt alles wat je nodig zou kunnen hebben (aldus de samenstelling volgens het etiket)

suus
Multivitaminen van davitamon .perfect!!! Iets duurder als eigen merk.

Anoniem
multivitamine "zwanger worden" etos eigen merk. was hier bij nmijn eerste binnen 3 maanden zwanger slik ze nu zere in de hoop zwanger te worden van een tweede

els
noem eens een merk dan, zodat ik weet waar ik naar moet zoeken in de winkel?

Jouw naam:

Lees meer ... !

Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Roken en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden kun je het beste stoppen met roken. Roken als je zwanger wilt worden verklein namelijk de kans op een zwangerschap

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan