Roken en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden kun je het beste stoppen met roken. Roken als je zwanger wilt worden verklein namelijk de kans op een zwangerschap

De invloed van roken op zwanger worden

Roken en zwanger worden of zijn gaat niet samen. Niet alleen hebben mannen die roken een verminderde zaadproductie maar vrouwen die roken zijn minder vruchtbaar. De kans om zwanger te worden kan met wel 50% verminderen als je meer dan 15 cigaretten per dag rookt. Onderzoek uit 2006 laat daarbij zien dat 1 op de 7 gevallen van verminderde vruchtbaarheid toegeschreven kan worden aan roken. Als laatste kan roken er voor zorgen dat je als vrouw vroeger in de overgang kun komen.
Als je zwanger bent moet je sowieso stoppen met roken. Je hebt als rokende zwangere namelijk meer kans op een spontana abortus en het kind heeft vaak een lager geboortegewicht. Je kunt daarom maar beter stoppen voordat je zwanger wilt worden.

Stoppen met roken

Sommige vrouwen hebben er weinig moeite mee om te stoppen met roken. Zeker als er iets tegenover staan ! Voor andere vrouwen is het een heel stuk moeilijker om te stoppen met roken. Feit is dat stoppen met roken vaak beter gaat als je hiervoor hulpmiddelen gebruikt. Jouw huisarts kan je hierover voorlichten.

Ik ben gestop met roken ...


Voor dat ik zwanger was
Nadat ik wist dat ik zwanger was
Ik ben niet gestopt met roken
Ik heb nooit gerookt

 

Reacties op 'Roken en zwanger worden'

Reacties

Anoniempje
Ikzelf heb bij mijn 2 zwangerschappen gerookt, verminderd maar niet gestopt. Beide kinderen een goed gewicht. NL. Mijn 1ste 3,150 kg bij geboorte en mijn tweede 2,550 kg. Gr.

Miley
Ik ben bij mijn eerste zwangerschap ( vanaf ik het wist) spontaan gemindert en gestopt, maar door de stress situaties waar ik toen in zat werd mij zelfs aangeraden toch 3 sigaretten per dag te roken aangezien mijn bloeddruk veel te hoog was en ik constant opvliegend was ( combinatie stress en geen sigaretten ) dus ik heb de laatste 6 maanden van mijn zwangerschap 3 sigaretten per dag ( op zware dagen 5 ) gerookt en mijn dochter is gezond op de wereld gekomen met 45 cm en 2.5 kilo ... ze durven dit te wijten aan die sigaretten maar zelf ben ik maar 1m48 en weeg ik maar 46 kilo ... papa was 1.6'm en woog 55 kilo dus ik denk dat dit ook genetisch kan zijn . Nu ik terug wil zwanger worden ben ik nu al ge mindert naar 5 sigaretten per dag met de bedoeling tegen een zwangerschap Voledig gestopt te zijn of zeer makkelijk te kunnen stoppen. Eerste zwangerschap was trouwens niet geplant( wel welkom uiteraard ) vandaar dat ik toen niet op voorhand gestopt was ;)

Anoniem
het ide dat mijn kindje stikte in de baarmoeder was de keus om te stoppen met roken voor mij snel gemaakt

Jouw naam:

Lees meer ... !

Leeftijd en zwanger worden

Welke invloed heeft leeftijd precies op jouw kansen om zwanger te worden en om een gezond kind ter wereld te brengen.

Geslacht beinvloeden

Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om het geslacht van je kindje te beïnvloeden. De helft van de zaadjes geeft een jongetje en de andere helft een meisje. Toch kun je dor wat slimme trucjes de kansen naar jouw keuze draaien. Wij leggen uit hoe je

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

Stoppen met de pil

Als je zwanger wilt worden moet je eerst stoppen met de pil en andere anticonceptiemidellen maar wat zijn de effecten van stoppen met de pil ?

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan