Babydieet: sneller zwanger worden

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

  • baby dieet !
  • baby dieet !

De gouden regel ... gewoon gezond

Allereerst is het belangrijk, dat als je zwanger wilt worden, je gewoon wat gezonden gaat doen. Hoe beter jouw lichaam zich voelt hoe groter de kans is om zwanger te raken. Eet dus gezond en gevarieerd. Sla geen maaltijden, zeker niet het ontbijt. Eet gezond maar overdrijf niet, je mag best iets lekkers nemen af en toe maar laat juist eens wat lekker staan dat je normaal wel zou nemen. Zorg hierbij dat je meer dan genoeg water drinkt. Probeer ongeveer 2 liter per dag binnen te krijgen.

Hoe snel werkt het ?

Als je gezonder gaat eten en drinken en je houd aan wat simpele regels dan zul je binnen enkele weken al een verhoogde kans hebben om zwanger te worden. De investeringen die je hiervoor nodig hebt zijn minimaal. Gewoon de ongezonde zooi laten staan en niet al te gek doen. Waar wacht je dus nog op !!
Daarbij geef je je kindje een extra gezonden start. De voedingsstoffen die je in de weken voor de bevruchting hebt gegeten zijn wel degelijk van invloed op de ontwikkeling van je kindje. Door gezond te eten voor de bevruchting kun je nu al de kans op geboorteafwijkingen minder maken

Rustig aan met ..

Als je zwanger wilt worden doe dan rustig aan met het volgende:

Koffie - Te veel koffie, of dranken die cafeïne bevatten zijn niet goed voor je vruchtbaarheid. Als je meer dan 500 mg cafeïne (ongeveer 5 koppen) koffie worden er al negatieve effecten gevonden. Het zelfde geld voor gebrande thee (zwarte thee soorten). 6 koppen per dag kan al zorgen voor een verminderde vruchtbaarheid. Houd dus voor koffie en thee een veilige marge aan en drink er niet te veel van.

Alcohol - Als je regelmatig alcohol drinkt kan dat desastreus zijn voor je vruchtbaarheid. Als je 2 glazen per dag drinkt kan dat je vruchtbaarheid al met 60% verminderen. Doe dus extra rustig aan met alcohol. Dat is meteen een goede oefening want als je strakjes zwanger bent mag je 9 maanden niet drinken.

Vitamine C - alhoewel vitaminen juist goed voor je zijn is een overschot aan vitamine C voor de vrouw geen goed plan. Hierdoor kan namelijk je slijmvlies in je vagina uitdrogen en kun je juist lastiger zwanger worden. Ga vitamine C dus niet uit de weg maar drink geen 4 glazen sinaasappelsap !

Afvallen - het klink misschien vreemd, maar zelfs al heb j overgewicht wees dan toch voorzichtig met afvallen. Als je jezelf uithongert gaat je lichaam al snel in een overlevingsstand waardoor het extra lastig zal zijn om zwanger te raken.

Aspartaam - aspartaam heeft een remmende invloed op jouw eisprong en kun je dus maar het beste vermijden. Asppartaam is terug te vinden in bijna alle light dranken.

Vooral doen voor hem ....

De toverwoorden voor supersnelle zwemmers zijn vitamine C en Zink. Van vitamine C wordt het sperma van de man extra bewegelijk en plakt het minder samen. Zink is erg belangrijk voor de aanmaak van spermacellen.Zink vind je vooral terug in noter, zaden, granen, vis en eieren. Een tekort aan zink of vitmamine C kan er daarom voor zorgen dat het sperma niet van de juiste kwaliteit is.
Ook foliumzuur is belangrijk voor de vorming van het zaad. Foliumzuur zorgt voor gezonder sperma dat minder afwijkingen heeft.

Vooral doen voor haar ...

Er is weinig bewijs dat je als vrouw echt iets kan eten om vruchtbaarder te worden. Het is meer een combinatie van dingen die je kunt doen en laten die er voor zorgen dat je lichaam klaar is om zwanger te raken.

Vitaminen en mineralen - vitaminen en mineralen beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen. Deze schadelijke stoffen kunnen van invloed zijn op jouw eicellen. Zorg daarom goed voor jezelf en zorg dat je voldoende mineralen en vitaminen binnen krijgt.

Alkaline voeding met een hoog alkaline gehalte zou helpen om de afscheiding te bevorderen waardoor je gemakkelijker zwanger kunt raken. Alkaline rijk voedsel is onder andere: asperges, broccoli, wortelen, selderij, kool, kersen, mango?s, olijven, komkommer, uien, aardappelen en appels

 

Reacties op 'Baby dieet'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Roken en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden kun je het beste stoppen met roken. Roken als je zwanger wilt worden verklein namelijk de kans op een zwangerschap

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Geslacht beinvloeden

Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om het geslacht van je kindje te beïnvloeden. De helft van de zaadjes geeft een jongetje en de andere helft een meisje. Toch kun je dor wat slimme trucjes de kansen naar jouw keuze draaien. Wij leggen uit hoe je

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan