Welke thermometer kopen

Er zijn een aantal verschillende thermometers te koop op dit moment. Van een paar euro tot wel honderd euro. Maar welke zijn nu goed, welke kun je beter niet gebruiken en wat zijn de voor- en nadelen.

  • digitalethermometer
  • fopspeen
  • oorthermometer
  • kwikthermometer

De klassieke kwikthermometer

De kwikthermometer wordt ondanks al zijn positieve eigenschappen eigenlijk niet meer gebruikt. De kwikthermometer is goedkoop en accuraat maar komt met een paar grote nadelen. Ten eerste kan het glas breken waardoor er giftige kwik vrij kan komen. Ten tweede moet je de thermometer afkloppen. Doe je dit niet goed dan kan de meting verkeerd zijn. Soms is het ook lastig om de thermometer af te lezen omdat het glas kan vervormen of beslagen kan zijn. Het temperaturen duurt als laatste nog eens behoorlijk lang, zo'n 3 minuten voor een rectale meting. De oude kwikthermomether mag daarom ook sinds 2003 niet meer verkocht worden

De digitale thermometer

De digitale thermometer is momenteel de meest gebruikte thermometer. De nauwkeurigheid is erg goed en alle nadelen die de kwikthermometer kent, kent de digitale thermomenter niet of nauwelijks. De temperatuur is veel sneller afgemeten, de thermometer kan niet breken (bij normaal gebruik). De thermometer geeft een signaal af wanneer de meting klaar is en kan ook later afgelezen worden.
De goedkopere versies van 3 tot 8 euro doen precies wat ze moeten doen. Ze meten de temperatuur redelijk snel en accuraat. Als de meting compleet is, geeft de thermometer een signaal en kun je het resultaat aflezen.
De digitale thermometer komt in verschillende prijsklassen. De wat duurde thermometers (van 8 tot ongeveer 20 euro) zijn vaak flexibeler waardoor je je kindje minder snel pijn doet en meten de temperatuur van je kindje wat sneller. Door het kleine prijsverschil raden wij een degelijke flexibele thermometer aan voor jouw kindje. De verschillende vergelijkingssites die er zijn, geven je al snel een goed beeld van welke thermometer voor weinig geld veel voordelen biedt.
Het nadeel van dit soort thermometers is dat de batterij op kan raken. Juist op het moment dat je deze nodig hebt, werkt de thermometer niet meer. Als oplossing zou je na een aantal jaar een reserve thermometer kunnen kopen voor een paar euro.

Oorthermomethers

Een oorthermometer is in theorie een hele goede keuze. Ze worden steeds vaker in ziekenhuizen en bij huisartsen gebruikt. Een oorthermometer is hygiënische, gemakkelijk en snel in gebruik. Oorthermometers meten de infrarode warmtestraling van het trommelvlies.
Helaas zullen oorthermometers nog een stuk beter moeten worden voordat ze echt de digitale thermometer kunnen gaan vervangen. De grootste nadelen zijn dat je de meting snel verkeerd doet waardoor je niet op het trommelvlies richt maar daarnaast waardoor de meting lager uit komt. Wij vonden het een heel gedoe om uit te vogelen hoe deze thermometer werkte. Bonvendien is deze thermometer een stuk onbetrouwbaarder bij kinderen onder de 3 jaar.
De grote voordelen zijn de hygiëne, het gebruiksgemak en de kindvriendelijkheid. Je hoeft je kindje niet uit te kleden en een thermometer in te brengen. Je kunt gewoon, zelfs terwijl het kindje slaapt een meting uitvoeren.

Fopspeenthermometer

Een fopspeen thermomether is een thermometer ingebouwd in een speen. Het lijkt ideaal want je doet je kind bijna een plezier met een meting. Helaas hebben wij nog geen ervaring met dit type speen. Vooralsnog wachten wij op een recensie-exemplaar alvorens wij hier meer uitspraken over doen. In het minste geval denken wij dat deze speen een goede indicator kan geven van de echte temperatuur van je kindje. Wellicht dat je bij echte koorts toch nog rectaal wilt meten maar hoe vaak heb je je niet afgevraagd of je kindje koorts zou hebben ?
Wij hopen er op dat dat het nauwkeurig genoeg blijkt om de thermomether (voor een deel) te kunnen vervangen en kunnen niet wachten om het uitgebreid te testen !

Type Pijs    Voordelen Nadelen
Kwikthermomether nvt accuraat
geen batterij nodig
trage meting
kans op fouten
rectale meting giftig kwik kan vrijkomen
Digitale termometer € 3-8
€ 8-20+
accuraat
snel
gemakkelijke af te lezen
rectale meting
batterij kan leeg raken
Oorthermometer € 15-50 Snelle, simpele meting zonder je kind te storen kans op fouten
onnauwkeurig
ingewikkeld
Fopspeenthermometer € 10-20+ kindvriendelijke meting nog niet bekend
 

Reacties op 'Welke thermometer kopen voor je kindje ?'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Welke thermometer kopen voor je kindje ?'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

De ultieme uitzetlijst (met tips van ouders)

Op elke baby(winkel) website is een (lange) uitzetlijst te vinden. Veel aanstaande ouders ondervinden, na het aankopen van de gehele lijst, dat toch niet elk product even hard nodig is. Brabbels.com biedt je als aanstaande ouder een lijst aan die aangep

Een kruik voor je baby

Er zijn verschillende soorten kruiken te koop voor je baby. Maar welke heb je nu nodig en wanneer gebruik je en kruik ?

Muziek luisteren voor de baby

Muziek heeft een aantal gunstige effecten op de ontwikkeling van jouw baby. Muziek kalmeert de baby en stimuleert de ontwikkeling. Hoe dat precies werkt lees je hier.

10 redenen waarom baby's huilen

Baby's huilen, daar ontkom je niet aan ! Maar baby's huilen nooit om niets. Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom baby's huilen en hoe kun je ze troosten ?

Welke luiers voor je baby ?

Je wilt natuurlijk alleen maar het beste voor je kindje maar hoe zit dat nu met luiers ? Koop je de duurste, de goedkoopste zodat je je geld aan leuke dingen uit kunt geven of ga je zelfs helemaal voor katoenen luiers ?

Welke thermometer kopen voor je kindje ?

Er zijn een aantal verschillende thermometers te koop op dit moment. Van een paar euro tot wel honderd euro. Maar welke zijn nu goed, welke kun je beter niet gebruiken en wat zijn de voor en nadelen.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan