Welke thermometer kopen

Er zijn een aantal verschillende thermometers te koop op dit moment. Van een paar euro tot wel honderd euro. Maar welke zijn nu goed, welke kun je beter niet gebruiken en wat zijn de voor- en nadelen.

  • digitalethermometer
  • fopspeen
  • oorthermometer
  • kwikthermometer

De klassieke kwikthermometer

De kwikthermometer wordt ondanks al zijn positieve eigenschappen eigenlijk niet meer gebruikt. De kwikthermometer is goedkoop en accuraat maar komt met een paar grote nadelen. Ten eerste kan het glas breken waardoor er giftige kwik vrij kan komen. Ten tweede moet je de thermometer afkloppen. Doe je dit niet goed dan kan de meting verkeerd zijn. Soms is het ook lastig om de thermometer af te lezen omdat het glas kan vervormen of beslagen kan zijn. Het temperaturen duurt als laatste nog eens behoorlijk lang, zo'n 3 minuten voor een rectale meting. De oude kwikthermomether mag daarom ook sinds 2003 niet meer verkocht worden

De digitale thermometer

De digitale thermometer is momenteel de meest gebruikte thermometer. De nauwkeurigheid is erg goed en alle nadelen die de kwikthermometer kent, kent de digitale thermomenter niet of nauwelijks. De temperatuur is veel sneller afgemeten, de thermometer kan niet breken (bij normaal gebruik). De thermometer geeft een signaal af wanneer de meting klaar is en kan ook later afgelezen worden.
De goedkopere versies van 3 tot 8 euro doen precies wat ze moeten doen. Ze meten de temperatuur redelijk snel en accuraat. Als de meting compleet is, geeft de thermometer een signaal en kun je het resultaat aflezen.
De digitale thermometer komt in verschillende prijsklassen. De wat duurde thermometers (van 8 tot ongeveer 20 euro) zijn vaak flexibeler waardoor je je kindje minder snel pijn doet en meten de temperatuur van je kindje wat sneller. Door het kleine prijsverschil raden wij een degelijke flexibele thermometer aan voor jouw kindje. De verschillende vergelijkingssites die er zijn, geven je al snel een goed beeld van welke thermometer voor weinig geld veel voordelen biedt.
Het nadeel van dit soort thermometers is dat de batterij op kan raken. Juist op het moment dat je deze nodig hebt, werkt de thermometer niet meer. Als oplossing zou je na een aantal jaar een reserve thermometer kunnen kopen voor een paar euro.

Oorthermomethers

Een oorthermometer is in theorie een hele goede keuze. Ze worden steeds vaker in ziekenhuizen en bij huisartsen gebruikt. Een oorthermometer is hygiënische, gemakkelijk en snel in gebruik. Oorthermometers meten de infrarode warmtestraling van het trommelvlies.
Helaas zullen oorthermometers nog een stuk beter moeten worden voordat ze echt de digitale thermometer kunnen gaan vervangen. De grootste nadelen zijn dat je de meting snel verkeerd doet waardoor je niet op het trommelvlies richt maar daarnaast waardoor de meting lager uit komt. Wij vonden het een heel gedoe om uit te vogelen hoe deze thermometer werkte. Bonvendien is deze thermometer een stuk onbetrouwbaarder bij kinderen onder de 3 jaar.
De grote voordelen zijn de hygiëne, het gebruiksgemak en de kindvriendelijkheid. Je hoeft je kindje niet uit te kleden en een thermometer in te brengen. Je kunt gewoon, zelfs terwijl het kindje slaapt een meting uitvoeren.

Fopspeenthermometer

Een fopspeen thermomether is een thermometer ingebouwd in een speen. Het lijkt ideaal want je doet je kind bijna een plezier met een meting. Helaas hebben wij nog geen ervaring met dit type speen. Vooralsnog wachten wij op een recensie-exemplaar alvorens wij hier meer uitspraken over doen. In het minste geval denken wij dat deze speen een goede indicator kan geven van de echte temperatuur van je kindje. Wellicht dat je bij echte koorts toch nog rectaal wilt meten maar hoe vaak heb je je niet afgevraagd of je kindje koorts zou hebben ?
Wij hopen er op dat dat het nauwkeurig genoeg blijkt om de thermomether (voor een deel) te kunnen vervangen en kunnen niet wachten om het uitgebreid te testen !

Type Pijs    Voordelen Nadelen
Kwikthermomether nvt accuraat
geen batterij nodig
trage meting
kans op fouten
rectale meting giftig kwik kan vrijkomen
Digitale termometer € 3-8
€ 8-20+
accuraat
snel
gemakkelijke af te lezen
rectale meting
batterij kan leeg raken
Oorthermometer € 15-50 Snelle, simpele meting zonder je kind te storen kans op fouten
onnauwkeurig
ingewikkeld
Fopspeenthermometer € 10-20+ kindvriendelijke meting nog niet bekend
 

Reacties op 'Welke thermometer kopen voor je kindje ?'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Welke thermometer kopen voor je kindje ?'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Hechting

In het eerste jaar zal je kindje zich hechten aan degene die hem of haar verzorgt. Deze hechting is de eerste en meest belangrijke relatie die je kindje aangaat. Bovendien staat de ze hechting model voor de rest van alle latere relaties die je kindje aang

Easywalker buggy

Wat is er fijner dan samen met je kindje op stap te gaan? Samen een boodschapje doen of lekker een grote parkwandeling maken, dat is nu nog plezieriger met de Easywalker buggy.

Veilige babykleertjes kopen

Hoe weet je of bepaalde babykleding wel of niet veilig voor je kleintje is? We zochten het voor je uit.

Baby speelgoed van 9 tot 12 maanden

Tussen de 9 en 12 maanden gaat je baby steeds meer bewegen en krijgt je baby ook steeds meer oog voor woorden en plaatjes. Welk speelgoed geschikt is voor baby's tussen de 9 en 12 maanden lees je hier.

Baby speelgoed van 3 tot 6 maanden

Van 3 tot 6 maanden leert jouw baby grijpen en vastpakken. Je baby begint oorzaak en gevolg te begrijpen en wil ook graag op het buikje spelen. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je baby van 3 tot 6 maanden.

Tips voor het wassen van babykleertjes

Heb je al allemaal leuke kleertjes aangeschaft voor je baby? Dan is het verstandig om deze voor gebruik goed te wassen. Hoe? Dit artikel geeft je meer informatie over hoe je babykleertjes het beste kunt wassen.

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan