effe van me afschrijven - Zwanger worden forum

zwanger31W (Gast) - schreef op 02-04 om 15:45
Hey,

Waarom doet hij het staal niet gewoon binnen in het ziekenhuis?
Wij zijn destijds ook op de fertiliteitsafdeling begonnen en het 1ste wat ze zeiden was om een spermastaal te checken. Voor de mannen is het zo'n 'makkelijk' onderzoek en voor de vrouwen zo invasief dat het mij gek lijkt dat ze wachten met de heren. Hier was het...zien we bij hem geen probleem, dan beginnen we met jou. 
Mijn man heeft verschillende malen een staal moeten binnenbrengen, en die deed dat gewoon in't ziekenhuis. Beetje gekke ervaring zei hij, maar dan zit je tenminste niet in de auto met een potje kwak in je broek en ben je zeker dat je op tijd bent. 
Spijtig dat je zo weinig info krijgt. Moet hatelijk zijn. Zo'n lastige periode en dan nog 'met uw voeten spelen'. Maar kop op. Inderdaad af en toe eens goed van je afschrijven en dan verder doen! Jullie komen er wel!
308 antwoorden en 24511770x bekeken
zita - schreef op 02-04 om 19:08
Oei zie net dat al mijn emoticons ??? zijn geworden 
Catlady12 - schreef op 03-04 om 07:46
Hoi Zita
Oh verdorie op het moment zelf idd vloeken! Goed dat je er achteraf om kan lachen
Bij fertiliteit zei men gewoon het staal is oké enkel de vorm is niet altijd zo goed maar tis oké. Ja sorry maar als je me zegt dat er iets niet zo goed is is dat voor mij niet oké he... meer info moest ik maar vragen aan de dokter. Die zie ik dinsdag. 
Altijd dat wachten he pfff! En een beetje uitleg lijkt soms teveel gevraagd! Goed dat je alles voordien wat noteert, moet ik misschien ook eens doen
@evitjee: succes  bijwerkingen zijn nu overdag hoofdpijn en 's avonds wat misselijk. Voel me ook wat ambetant. Nog 2 dagen te gaan! 
Meid23 - schreef op 03-04 om 07:56
@Zita Weet niet of jullie heel dicht bij het ziekenhuis wonen maar ons is toen verteld dat het binnen half uur na produceren in het lab moet zijn en bewaard op lichaamstemperatuur ;-).                 Mijn man heeft het toen ook in het ziekhuis geproduceerd en toen is het meteen naar het lab gegaan ;-) zo n 2 uur later kregen we de uitslag.        Veel succes in elk geval
Meid23 - schreef op 03-04 om 07:59
Ah lees nu al dat het 15 minuten rijden is ;-) maar wellicht is het toch makkelijker (ook voor jezelf) als je vriend even mee gaat? Dan weet je ook zeker dat het op tijd in het lab is  
Meid23 - schreef op 03-04 om 08:01
@Catlady Meestal krijg je van het ziekenhuis te horen hoeveel zaadcellen er zijn gevonden en hoeveel volume en daarnaast de bewegelijkheid ;-) maar wellicht krijgen jullie deze uitslag dan nog?   In elk geval super fijn dat het in elk geval oké is en dus niet slecht
zwanger31W (Gast) - schreef op 03-04 om 11:47
Zeg, dat jouw ventje eens uit bed komt  Arme jij, moet jij liggen rondrijden met zijn kwakje. Als er een baby is zal hij ook niet meteen terug in zijn bed kunnen kruipen hahaha
Ik weet nog dat ze bij ons naar 3 dingen keken. De vorm, de beweegelijkheid en het aantal. Een klein volume kan veel cellen bevatten en een groot volume kan veel water bevatten dus staar je niet blind op 'hoeveel' het is. De kwaliteit van het staal is dus afhankelijk van die 3 parameters. 
Kleine onderzoeken die ze bij mij reeds deden was bloedafname op een speciaal moment in mijn cyclus en een vaginale echo. Maar omdat het prob duidelijk bij mijn man lag, heb ik verder eigenlijk niets moeten laten doen.
En nog een tip, zit je niet goed waar je zit, verander dan! Als je uiteindelijk toch in de hele mallemolen van fertiliteit gaat terechtkomen, dan zit je beter in een hospitaal wat verderop bij mensen waar je vertrouwen in hebt, dan een hospitaal vlakbij bij mensen die jou 0,0 info geven. Allez, zo zou ik denken. Het kan een lange, zware weg worden, en dan heb je best een goed en vriendelijk en open team rondom jou.
zita - schreef op 07-04 om 00:25
Dit keer is alles goed gegaan  potje is binnen. Vind het wel vreemd moet je naar het labo daar vullen ze het papier in en denk je er vanaf te zijn en dan krijg je plots alles in een stripzakje geduwd en zeggen ze doodleuk zo nu mag je dit afgeven bij bloedafname.  heb het dan maar onder mijn jas gestoken en zo naar bloedafname gebracht 
Nu wachten tot 20 april voor de uitslag is ook net de dag dat mijn appje aangeeft dat ik dan mijn eisprong heb 
Evitjee - schreef op 08-04 om 17:49
Vandaag een goed gesprek gehad in jette. Clomid hoef ik niet meer te nemen omdat ik daar de laatste keer zo van af zag en het ook niks gedaan heeft bij mij. Nu willen ze met inspuitingen proberen dat rechtstreeks voor een rijpe eicel zorgt. Vandaag mijn bloet nog eens moeten laten trekken zodat ze de juiste medicatie kunnen toedienen om de kans op een tweeling te vermijden. Ik ben namelijk heel tenger gebouwd dus dat zou niet zo gezond zijn voor mij en voor de kindjes. Ik ben ook te weten gekomen waarom ik geen rijpe eicel krijg. Ik maak namelijk te veel eicellen aan waardoor er een overstimulatie van de eierstokken is en er geen signaal naar de hersenen wordt gestuurd die het hormoon aanmaakt voor de rijping van de eicel. Het lijkt me een beetje een luxe probleem. Beter te veel als te weinig denk ik dan. Maar blijkbaar is te veel ook niet goed maar valt het wel gemakkelijker op te lossen als da je te weinig of geen hebt. Moesten de inspuitingen niet lukken dan gaan we over naar ivf. Het is nu we weer even afwachten tot 7 juni voor dat we weer terug kunnen gaan naar jette en de behandeling kunnen beginnen. 
Catlady12 - schreef op 09-04 om 07:05
Hoi dames
@Zita blij dat het nu wel goed verlopen is haha! Duimen maar!
@Evitjee wat spannend! Nog even afwachten dus maar met een beetje geluk kan het nu snel gaan  
Ik moet vanavond weer naar de gyneacoloog om te zien of de clomid al zijn werk gedaan heeft. Hopelijk ook wat meer info over mijn vriend zijn staaltje dan. 
zita - schreef op 09-04 om 17:44
We blijven hopen en duimen voor elkaar succes dames. 
Evitjee - schreef op 09-04 om 20:19
Komt allemaal goed met tijd en boterhammen. We houden elkaar op de hoogte he. 
Catlady12 - schreef op 09-04 om 22:06
Mijn vriend zijn staaltje was dan toch oké! Hij maakt bijna 4x zoveel zaadcellen aan als echt nodig is, meer dan de helft is goed beweeglijk. Normaal moeten 4% een perfecte vorm hebben, bij hem is het 3% maar gezien hij er zoveel aanmaakt zou dit niet direct een probleem zijn dus nog even verder zoals we bezig zijn  best wel goed nieuws dus.
Bij mij waren nu 3 follikels te zien, eentje van 14mm rechts en 2 van 11mm links. Donderdag moet ik  waarschijnlijk terug en dan hopen dat er 1 of 2 groot genoeg zijn Om te springen. Hopelijk geen 3 want dan moeten we een cyclus overslaan pfff! 
Evitjee - schreef op 10-04 om 19:52
Waauw goed nieuws. Dat worden weer spannende dagen. Veel succes hoor 
Catlady12 - schreef op 10-04 om 21:34
Dankjewel! Morgen om 17u opnieuw afspraak bij de gyneacoloog, hopelijk mogen we beginnen oefenen 
Hoe voel jij je intussen?
Evitjee - schreef op 11-04 om 08:14
Ik voel me goed hoor. Voor mij is het twee maand wachten voor we weer naar jette kunnen gaan. En ik dacht eerst wow zo lang nog maar aan de andere kant is dat ook eventjes rus in mijn hoofd en ik denk dat ik dat ook wel even nodig had. Mijn beste vriendin is ondertussen ook bevallen van een prachtig meisje. Heel veel traantjes gelaten maar nu ben ik er zo verlieft op.  Ik probeer één en al positief te zijn soms lukt het eens niet maar meestal wel. ????
Catlady12 - schreef op 12-04 om 22:28
Evitjee kan me voorstellen dat de rust in je hoofd wel goed doet!
Mijn 2e clomid kuur zit er intussen op, vandaag inspuiting pregnyl gekregen en ons huiswerk gemaakt. Ovulatie zou morgen of overmorgen moeten zijn dus gaan we zondag nog eens ons huiswerk maken en dinsdag nog eens voor het geval dat
Niet bepaald romantisch haha! Gelukkig zijn we nu een weekje in verlof gezien we beiden in de bouwsector werken  op hoop van zegen! 
Evitjee - schreef op 13-04 om 00:28
Haha nee romantich is het ni maar het is uiteindelijk het rezultaat dat telt he. Ik hoop voor jullie mee hoor toi toi 
zita - schreef op 13-04 om 15:52
oh super om te lezen catlady das dan weer een streske minder met goei zaadcellen hier moeten we nog een weekje wachten. normaal heb ik met pasen mijn eisprong dus wie weet krijgen we een kuikentje  positief blijven denken hé  
en evitjee je hoofd soms effe leegmaken en eens een keertje niet het gevoel hebben van deze week moet het gebeuren  kan deugd doen. hier gaan we deze week weer aan de slag na vorige maand de kopkes leeggemaakt hebben.
Evitjee - schreef op 14-04 om 09:56
Ja ze zeggen dat een rustpauze soms wondere kan doen he  vindt het allesinds heel leuk om jullie verhalen verder te lezen. 
Catlady12 - schreef op 15-04 om 10:20
Hoi dames
Ik had gisteren of zaterdag mijn eisprong  normaal.
Vrijdag hebben we nog flink ons huiswerk gedaan maar zaterdag ben ik ziek geworden waardoor het er gisteren niet van gekomen is. Vandaag al wat beter dus misschien doen we vandaag een poging. In elk geval ga ik er vanuit dat we weer een ronde opschuiven. Ik probeer het los te laten  vrijdag vertrekken we op weekend, zal ons goed doen om even weg te zijn  
@Zita haha succes! 
Evitjee - schreef op 15-04 om 12:10
Oh jammer dat je juist nu ziek wordt. Het is goed als je er vanuit gaat dat het weer niks zal zijn. Zo is de teleurstelling misschien toch wat minder dan. Een weekendje weg kan soms wonderen doen he. Ik duim mee voor jou hoor 
Catlady12 - schreef op 15-04 om 13:41
Idd heel slechte timing! We moesten zaterdagavond bij familie gaan eten en denk dat het eten me niet bevallen is! Heb sowieso al een gevoelige maag  dat wordt wat als ik ooit zwanger geraak haha!
Mijn vriend heeft een serieuze verkoudheid vast en zoals jullie weten is dat bij een man altijd 10x erger dan bij ons he  
Ik heb mezelf voorgenomen dat we nu nog maar aan ronde 3 zitten met echt proberen, dat geeft moed
Evitjee - schreef op 16-04 om 17:47
Haha dat kinkt zo herkenbaar. Ik heb ook een hele gevoelige maag en ik heb nu al schrik voor die misselijkheid als ik zwanger zou zijn. 
zita - schreef op 20-04 om 14:12
soms denk je idd waarom ben ik nu net ziek in DE week pak dan die andere dagen zijn er genoeg waar het niet uit maakt of je ziek bent  maar ja we moeten die dingen er jammer genoeg bijnemen en wie weet is het toch gelukt en zal je eens zo gelukkig zijn als je de streepjes ziet, wanneer je het niet verwacht. geniet maar van je weekendje weg en op naar de volgende ronde dan 
vandaag zijn we dan eindelijk naar de uitslag van het spermastaal mogen gaan horen
had het ergste verwacht en wat blijkt we kunnen kinderen krijgen 
maaaaar op de zaadcellen zitten antistoffen die de zaadcellen een soort lijmlaagje geven waardoor ze aan mekaar gaan plakken en zo niet goed meer kunnen zwemmen. we kunnen op de natuurlijke manier zwanger geraken maar het beste zou toch zijn om het via inseminatie te doen. dan maken ze eerst zijn zaadcellen zuiver van die antistoffen en dan kunnen ze deze goed zwemmende zaadcellen in mijn baarmoeder of -hals plaatsen en dan mogen ze zelf nog zwemmen tot aan mijn eicel.
dus wat gaat er nu gebeuren in mijn volgende 12de dag van mijn cyclus moet ik een afspraak maken om te kijken of mijn eilijders voldoende opening hebben en dan moeten we op een gesprek gaan met een consulenten die ons vertelt wat er allemaal gaat gebeuren wat de kosten ervan zijn enz... als we dan instemmen met de inseminatie kunnen we verder hopen op een goede inseminatie en een bolle buik. Dus ik ben superblij dat we beide vruchtbaar zijn en dat we nu iets meer weten en niet iedere keer weer met een grote teleurstelling op de wc te zitten wanneer ik zie dat ik mijn regels heb en denk geen kinderen te gaan krijgen... dus ik ga weer positief verder denken en genieten van het mooie fijne paasweekend en ja wie weet gaat er vandaag of morgen toch één zaadcel zeggen ik doe mijn best en zwem verder 
ohja G zei ook tegen vriend je kan ook vitaminen nemen voor een betere kwaliteit van je sperma
zijn antwoord nee hoeft niet, je gaat ze toch spoelen 

Evitjee - schreef op 21-04 om 09:11
Heel leuk om te lezen dat het toch positief was. Toen de gynaecoloog tegen ons zij dat we wel vruchtbaar zijn maar dat we wel wat hulp nodig zullen hebben was ik ook opgelucht. Al een geluk dat je vriend er goed mee om gaat. Bij ons hebben ze ons ook vitamine gegeven, zowel voor mij als voot mijn vrien. Ik dacht die gaat dat nooit willen nemen maar tot mijn grote verbasing neemt hij elke dag een zakje  bij ons gaan ze eerst proberen met inspuitingen en dan als dat niet lukt via insiminatie maar ik heb soms wel wat schrik van het kostplaatje. Niet dat we dat niet zouden kunnen betalen. Maar ik heb er gewoon geen iedee van. 
Meid23 - schreef op 21-04 om 10:12
@Evitjee kom je uit NL of BE?
Ben zelf van NL en de kosten die wij hebben moeten betalen waren het eigen risico van de zorgverzekering van ons beide, en eigen bijdragen voor bepaalde medicatie, de kosten van de medicatie die we hebben moeten betalen vielen behoorlijk mee denk in totaal hooguit 200 euro?  Wel moesten we ook voedingssupplementen (vitamines) slikken beide en die waren wel behoorlijk aan de prijs (zo n doosje was €40 per maand per persoon).                                               Helaas hadden we bij mijn man het eerste jaar een hoog eigen risico gedaan (dus nog 500 vrijwillig) dus daardoor wel wat kosten gemaakt, denk dat we in totaal (2 jaar van ons beide eigen risico, eigen bijdragen medicatie en de voedingssupplementen) 2000-3000 euro kwijt zijn geweest maar wij zaten wel in het ICSI traject dus kan ook goed zijn dat dit sowieso wat duurder is als inseminatie.           Hoe dan ook is het uiteindelijk elke cent waard, zeker wetende dat we geen kinderen konden krijgen op de natuurlijke manier (omdat de zaadcellen er niet uit kwamen) nu krijgen we in oktober een dochter
zita - schreef op 23-04 om 22:47
Hier toch ook benieuwd naar de kosten ervan. Ikzelf ben van België en weet dat er een terugbetaling is maar hoeveel geen idee. De gynaecoloog sprak oven 200 à 300€ per keer en dit 6x en dan gaan ze over naar ivf. Mijn zus heeft ook bij haar eerste zoon inseminatie gedaan en was meteen raak dus we blijven hopen dat dat hier ook zo gaat zijn 
Nu wachten tot volgende maand wanneer mijn 12de cyclus dag is en dan moet ik bellen voor te kijken of mijn eileiders voldoende open zijn. Nu vertelde mijn zus me dat dit onderzoek zeer pijnlijk is en ik best pijnstillers op voorhand kan innemen. Dus beetje opzoeken naar ervaringen van andere
Evitjee - schreef op 24-04 om 11:55
Ikzelf kom ook uit belgie. Heb inderdaad ook al gehoord dat het  tot 6 behandelingen wordt terug betaald maar ben ook heel benieuwd hoeveel juist. Ik heb er elke euro voor over maar aan de andere kant hoe meer we kunnen sparen hoe beter ook natuurlijk. Wij kijken uit naar 7 juni hopelijk kunnen we dan starten met inspuitingen. 
Zwanger36W (Gast) - schreef op 25-04 om 15:14
Hey,

Bekijk deze site eens: https://www.oz.be/gezondheid/verplichte-ziekteverzekering/terugbetalingen/ivf
Of vraag het gewoon na bij jouw ziekenfonds. Kan zijn dat bv de CM een andere regeling heeft dan Partena ofzo.

Komaan dames!!Ik duim mee voor jullie

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'effe van me afschrijven' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan