effe van me afschrijven - Zwanger worden forum

Hanne (Gast) - schreef op 27-08 om 08:09
Ik ben ook al een aantal keer gecrasht. Heb schrik dat het bij een mogelijke vierde insemknatie en een mislukking, heeeeel moeilijk wordt voor mij om niet opnieuw te crashen.. maar idd positief blijven is nog altijd het beste hoe moeilijk het ook is. 
308 antwoorden en 24569986x bekeken
Evitjee - schreef op 27-08 om 12:26
Hallo catlady. Goed dat je even de tijd voor u zelf nam. Ik hoop dat het nu weer een beetje beter gaat met jou. Toen ik mijn negatieve uitslag kreeg moest ik gelukkig niet gaan werken. Ik werk dag in dag uit met baby's en peuters en dat is soms heel moeilijk. Mijn collega en tevens ook goede vriendin heeft de week voor mijn uitslag bekend gemaakt werd verteld  dat ze zwanger was dus wou ik het nog zo hard. Bij ons is het namelijk zo dat als je zwanger bent direct moet soppen met werken. Mijn collega met wie ik alledagen samen werk ging er niet meer zijn en ik moest vol verdriet weer gaan werken zonder haar en ussen de kindjes. Dat was voor mij de verschrikkelijkste dag tot nu toe. Ik krijg veel steun van mijn colega's die weten het bijna allemaal en dat doet deugt. Gisteren ben ik dan weer op gesprek gegaan en vanavond mag ik weer starten met spuiten. 
Evitjee - schreef op 27-08 om 12:31
Bij mij is het zonder insimintatie. Ik moe spuiten tot ik een rijpe eicel heb en nadien moet ik pregnyl zetten en moeten we betrekking hebben. Ik vroeg gisteren of ik niet meer kans zou hebben met insiminatie maat ik lreeg het antwoord dat mijn man zijn zaad sterk genoeg is dus dat dat niet veel verschil zal maken. 
Catlady12 - schreef op 29-08 om 20:08
Hey dames
Vandaag de hysteroscopie gehad. Verdorie wat deed dat pijn!! En nu is alles daar beneden nog wat gevoelig. 
Zag er allemaal goed uit, alleen heeft ze wel een biopsie genomen van het slijmvlies omdat het was meer gespikkeld was dan gemiddeld en kan op een ontsteking duiden. Maar ze raadt ons aan om verder te gaan naar poging 4. Ik voel me wat dubbel want stel dat het dan toch een ontsteking is dan is dat wel een poging weg voor niets he... maandag heb ik fm.
Evitjee oh balen! Dan wil je het extra hard he. Heb ook collega die goeie vriendin is en ik heb een vermoeden dat ze zwanger is... hoe loopt het met de inspuitingen? 
Hanne mag ik vragen waar jij in behandeling bent? Het onderzoek van de eileiders heb ik ook gehad (hsg) en alles was perfect in orde. Vandaag baarmoeder en ik dacht dat ze daarmee endometriose opspoorden maar niet dus... snap nog altijd het doel van het onderzoek vandaag  niet zo goed... misschien kan jij me wel antwoord geven? waar ben je nu in je cyclus? Probeer je deze cyclus al voor poging 4 of neem je even time out na de kijkoperatie?
Heb manlief al warm gemaakt dat we vanaf dit weekend om de 2dagen gaan klussen haha. Een mens kan maar proberen he! Zijn 2 laatste stalen waren goed dus alle beetjes helpen...
HanneL (Gast) - schreef op 29-08 om 22:24
Hoi
Ik ben in behandeling in Hasselt. Bij mij deden ze eerst een onderzoek voor baarmoeder en eileiders. Volgens mij kunnen ze met dat onderzoek cystes zien of grotere afwijkingen aan de baarmoeder. Lichte gevallen van endometriose of verklevingen die op de darmen zitten ofzo, kunnen ze vaststellen met een kijkoperatie. Bij mij werd er endometriose in het buikvlies vastgesteld tijdens de kijkoperatie.
Wij hadden een pauzemaand in augustus, omdat ik zeker niet zwanger mocht zijn bij de kijkoperatie. En in juli waren we op vakantie dus geen inseminatie, maar hadden we zelf nog eens geprobeerd - helaas geen geluk en dus geen leuk einde van onze vakantie maar wel eentje met veel tranen. 
Nu aan het wachten op mijn menstruatie zodat we er terug aan kunnen beginnen. Volgende week hebben we een afspraak met de gyn, zien of we verdergaan met de inseminaties of dat zij een ander voorstel heeft. Ik Ben heel benieuwd en wil er graag terug aan beginnen. 
Groot gelijk dat jullie blijven proberen!
Veel succes allemaal. Hopelijk snel mooie resultaten. 

Evitjee - schreef op 29-08 om 22:46
Hoi hoi. Ik heb vandaag mijn derde spuit puregon gezet. Het voelt goed dat we weer bezig zijn.  Dinsdag moet ik weer voor een echo en bloedonderzoek gaan maar ik verwacht er nog niet te veel van. De eerste keer heeft het zo lang geduurd voor ik een rijpe eicel kreeg. Wat houd zo een onderzoek van de baarmoeder en eileiders eigenlijk in? Ik heb dit volgens mij nog niet gehad. Aan welke behandeling zitten jullie juist? Kwestie van een beetje te kunnen vergelijken. Ik heb het gevoel dat jullie al veel verder staan in het traject dan ik. Dus ben heel nieuwsgierig.  
Hanne (Gast) - schreef op 29-08 om 23:01
Evitjee
Wij zitten in een traject kunstmatige inseminatie met hormonen, clomid (5 tabletten) en vlak voor de eisprong een spuit pregnyl. Ik maak zelf wel een eisprong aan, maar de gyn raadde me aan toch te proberen met hormonen om zeker een goede eisprong te krijgen aangezien we toch al een jaar bezig waren op het moment van de start vd inseminatie.
Het onderzoek is een hyfosy, dan kijken ze naar de doorgankelijkheid van de eileiders naar de baarmoeder. Er wordt via een katheder een vloeistof ingespoten.
Ik deed eerst 2 pogingen inseminatie, dan het hyfosy onderzoek, dan nog een poging inseminatie en dan de kijkoperatie.
Wij kregen zelf een beetje de keuze in welke volgorde wij dit wilden doen. 
Welk traject volg jij momenteel? 
Evitjee - schreef op 30-08 om 08:53
Ooh oke. Ik spuit nu puregon en nadien voor de eisprong pregnyl. Zonder inseminatie maar op de natuurlijke manier. Op clomid reageerde ik heel slecht. Dit is de tweede keer nu dat we dit doen. Als ik afgelopen maandag aan de arts vroeg of inseminatie een optie was zij ze dat mij vriend zijn zaad sterk  genoeg is dus dat dat niet heel veel zal uitmaken. Moest het na deze behandeling nog niet werken zouden ze eens kijken om mijn eitje misschien kunstmatig te laten rijpen. Misschien dat ze dan wat meer testen bij mij zouden doen.  
Hanne (Gast) - schreef op 30-08 om 12:33
Met mijn vriend zijn zaad is ook alles in orde, ik vind het echt verrassend hoe verschillend de behandelingen bij iedereen zijn. Maar elk lichaam / koppel is natuurlijk ook anders. 
Ik heb ook veel bijwerkingen gehad van clomid, dus ik ga wel vragen voor andere hormonen als dat mogelijk is. 
stff48 - schreef op 31-08 om 00:00
Hanne jullie zitten ook in Hasselt ? 
Evitjee - schreef op 31-08 om 00:35
Ja idd enorm hoeveel verschillende behandelingen er zijn. Je kan het zo moeilijk vergelijken met elkaar. Je kan alleen maar hopen dat de dokters weten wat het juiste is voor jou lichaam. 
Hanne (Gast) - schreef op 31-08 om 01:33
@stff48 ja inderdaad. 
stff48 - schreef op 31-08 om 19:00
@Hanne , wij ook ! Super tevreden daar .. echt top gynaecologe op fertiliteit vind ik 
Hanne (Gast) - schreef op 31-08 om 21:17
@stff48 ja ik ben er ook wel echt tevreden van. Ik hoop zo dat ze ons kunnen helpen de komende maanden.????
stff48 - schreef op 01-09 om 09:59
@ hanne , ik hoop het ook meid .. hier nog 25 dagen afwachten en dan weten we eindelijk of de kans er is of we een kindje gaan kunnen krijgen of niet... echt bang
Hanne (Gast) - schreef op 01-09 om 10:29
Ik heb zojuist jullie geschiedenis eens gelezen.. Moet niet gemakkelijk zijn om na al die onderzoeken en al dat wachten 
nog eens 25 dagen af te wachten... Persoonlijk vind ik dat wachten heel stresserend. 
Ik duim heel hard voor jullie!  Alles komt goed. 
Wij moeten volgende week terug gaan, ben ook wel benieuwd wat hun voorstel zal zijn na de verwijdering van endometriose. 
stff48 - schreef op 01-09 om 10:45
Oh meid maar ik ben het wachten ondertussen al gewoon hoor .. ze hebben ons 2 jaar aan het lijntje gehouden in ons ziekenhuis ... nu moet ik zeggen dat Dr Neyens er wel vaart achter zet maar er zijn dingen die niet vlugger gaan zoals genetisch onderzoek e.d ...nu is mijn angst gewoon , wat als ze niets vinden ? Daar maak ik mezelf gewoon gek en ongelukkig mee hè  
Zouden ze bij jullie ook geen ivf gaan voorstellen denk je ? 
Hanne (Gast) - schreef op 01-09 om 11:15
Is inderdaad moeilijk om er niet aan te denken en je er geen zorgen over te maken. Dat het maar snel 25 dagen verder is zodat jullie weten waar jullie voor staan. 

In ons geval weet ik echt niet wat de volgende stap is... we deden 3 keer KI. Zaad van man is goed. Bij mij vonden ze enkel lichte endometriose, is weggehaald. Maar hormonen, eileiders, baarmoeder en baarmoederslijmvlies zijn in orde. 
Ik weet niet of ik mentaal al klaar ben voor IVF maar als ze ons volgende week aanraden dat dit het beste is, gaan we er wel voor denk ik. Ergens hoop ik op nog een aantal pogingen KI, maar ik weet alleen niet hoeveel teleurstellingen ik nog kan verdragen. 
Heb het ook moeilijk op het werk, focussen lukt amper. Nog iemand met dat probleem? 
stff48 - schreef op 01-09 om 11:21
Ben blij dat ik niet de enige ben met dat probleem van focussen .. heb al op veel onbegrip gestoten op mijn werk ., mijn werkgever snapt precies niet wat we meemaken ..
Ik snap dat je daar nog niet klaar voor bent meid , maar zoals je zegt als dat de beste optie is ga je ervoor .. 
ik heb ook bang voor wat het eventuele ivf/ icsi traject gaat inhouden maar heb het er wel voorover  
Hanne (Gast) - schreef op 01-09 om 11:36
ik denk inderdaad niet dat buitenstaanders snappen hoeveel stress hierbij komt kijken. 

Mijn werkgever toont voorlopig wel begrip, maar ik vind het vooral vervelend naar mijn collega’s. De meesten weten niet waarom ik zoveel afwezig ben en ik ben best al veel
Afwezig wegens ziekte geweest dit jaar. In het begin nam ik verlof om op doktersvisite te gaan, maar mijn verlof ging er gewoon veel te snel door zodat ik uiteindelijk wel doktersbriefjes ben beginnen gebruiken... 
Als ik dan wel aan het werken ben, heb ik ook heel weinig interesse in mijn werk of in wat collega’s zeggen. Precies of ik er lichamelijk wel ben, maar mentaal niet. Hopelijk betert dat nog... 

Ja inderdaad, wij hebben het er ook voorover om over te gaan naar ivf. Daar zijn we het gelukkig al over eens
stff48 - schreef op 01-09 om 20:37
Ik snap je volledig meid ! Iemand die hier niet voor staat , begrijpt het gewoon niet .. ik heb ook verlof genomen voor Mn man zen operatie en heb nog verlof staan voor eventueel puncties enz maarja we doen er echt alles voor  
Ik wordt momenteel echt kwaad als ik mensen zie die niet naar hun kinderen omkijken .. vind het zo erg om te zien , wij kunnen een kind alles geven wat het zich kan wensen en toch hebben wij de pech om tot vandaag kinderloos te zijn .. Ik hoop gewoon dat we toch het geluk mogen hebben om 1 kindje te hebben . 
Voor Mn man is icsi / ivf  het verste wat we gaan  , hij ziet adoptie of KID echt niet zitten ..
Hanne (Gast) - schreef op 02-09 om 14:22
ja inderdaad Stff, wij zullen ook al blij zijn met 1 kindje.. 
niet gemakkelijk als je man al zeker is dat hij niet verder wil gaan dan ivf/icsi. Heeft hij daar een reden voor? Jij zou wel verder willen gaan? 
Het zal ook wel niet nodig zijn, de uitslag zal positief zijn. positief blijven denken! Ik weet dat het moeilijk is... 
stff48 - schreef op 02-09 om 20:33
Hij denkt dat hij het dan niet gaat kunnen aanschouwen als zijn kind dusja ... ik snap hem ergens wel maar  ik denk dat ik toch wel dat stapje verder zou zetten voor onze droom ... ik hoop het zo meid dat het positief uitdraait .... ik ga vanaf morgen kaarsjes branden in de kerk waar wij getrouwd zijn , het moest maar eens helpen  
Hanne (Gast) - schreef op 02-09 om 23:17
Ik duim voor jullie! Dat die kaarsjes maar heel veel geluk brengen 
Hanne (Gast) - schreef op 04-09 om 12:54
wij gaan verder met inseminatie (3 kansen nog) in mijn natuurlijke cyclus. 
Daarna moet ivf besproken worden. 
Iemand een positief verhaal vanaf een vierde inseminatie? Ik wil mezelf een beetje oppeppen dat alles mogelijk is 
Catlady12 - schreef op 07-09 om 21:41
Hey girls
Hier ook het probleem van het focussen op het werk...
Ik werk in de bouwsector en alle verlof is collectief vastgelegd dus ik moet alle afspraken van mijn overuren nemen...
Vandaag onze 4e poging inseminatie gehad, voor het eerst door mijn eigen arts, ging veel vlotter dan anders. Enkel deze namiddag wat krampen.
Mijn collega haar broer en zijn vrouw zijn zwanger geraakt na 4 pogingen KI... 
We hebben het donderdag ook nog eens gezellig gemaakt. Ik had het morgen ook nog willen gezellig maken maar mijn man wil niet meer klussen na de inseminatie, denkt dat dat kwaad kan... beetje frustrerend haha! 
Ik heb momenteel ook een ontsteking op het slijmvlieszakje in mijn schouder, 3 dagen ontstekingsremmers genomen. Niet helemaal weg maar is nu niet het ideale moment om nog ontstekingsremmers te nemen he  
Stff: ergens begrijp ik je man ook wel, maar positief denken! Hopelijk komt het nooit zo ver. Dat wachten is zenuwslopend he...
Hanne (Gast) - schreef op 07-09 om 22:27
Catlady, Ik denk niet dat extra klussen kwaad kan, dus idd frustrerend haha! 
Wij hebben volgende week ook ergens een vierde inseminatie, echt spannend. Hopelijk geldt voor ons vierde keer, goede keer 
stff48 - schreef op 08-09 om 10:44
Catlady12 , allemaal toch frustrerend hè !
Ik zit momenteel ook aan de ontstekingsremmers voor mijn knie .. al van april last , even beter geweest maar sinds een maand echt enorm last .. zo erg dat ik verplicht een week ontstekingsremmers moet nemen
zita - schreef op 16-09 om 19:11
ik duim voor jullie mee dames en hopelijk deze maand positieve reacties. hier vandaag terug eerste echo gemaakt om te kijken of we kunnen starten met spuiten voor de iui. enkel kreeg ik rond de middag tel dat ik nog niet mag starten vandaag maar morgen terug bloed laten trekken. als ik jullie verhalen lees moet ik toch af en toe slikken en mijn baas en collega's nog eens extra bedanken. hier hebben ze namelijk heel veel begrip wat ik meemaak en kan ik altijd wel even vroeger opt werk vertrekken of later toekomen. collegas die me vervangen enz. daarom mss ook dat ik zo positief blijf denken. gaan nu aan 3de iui beginnen na onze heerlijke vakantie waar alles mocht en we aan niks over dit alles dachten gaan we er weer met volle moed tegenaan.

Evitjee - schreef op 17-09 om 09:11
Hallo dames.
Mss stel in een domme vraag maar het houd me toch bezig. Zondag heb ik mijn pregnyl spuit mogen zetten en moesten we die avond en de dag nadien betrekking hebben. Nu heb ik een goede valling te pakken en moet ik veel hoesten. Ook tijdens en vlak na de seks moest ik geregeld eens hoesten. Zou dat een belemmering voor de bevruchting kunnen zijn denken jullie? Ik heb het namelijk zo in mijn hoofd gestoken en klinkt mss stom dat telkens als ik hoest de zaadcelletjes er terug uit komen met dat ik zo een druk op mijn buik zet. Nu is het dus weer twee weken wachten op het resultaat. Ik had 1 eitje van 17mm en 1 eitje van 18mm. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'effe van me afschrijven' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan