effe van me afschrijven - Zwanger worden forum

Catlady12 - schreef op 25-04 om 20:25
Hoi dames 
Wij hebben genoten van ons deugddoend verlof.
Eens alles op een rijtje gezet.
We maken ons toch wat zorgen in het feit dat 3% een perfecte vorm heeft ipv 4%. Gyneacoloog zei wel kan niet echt kwaad gezien hij er 4x zoveel aanmaakt maar 3% blijft 3% toch? En dan ben ik van het idee dat we wat meer geluk gaan nodig hebben dan een standaard koppel.
Ik verwacht dit weekend ongesteld te worden, dan gaan we weer het roulement in. Op naar ronde 3 met clomid dan! Ik ben van plan om toch eens over onze zorgen te praten met de gyneacoloog, misschien is er iets wat we kunnen doen om onze kansen groter te maken? 
Ze sprak bij ons wel al over kunstmatige inseminatie omdat mijn vriend een heel veeleisende job heeft en vaak maar laat thuis is waardoor het praktisch amper haalbaar is om ons huiswerk te maken. Volgende maand start hij dan nog met een opleiding waardoor hij 1 dag per week niet voor 22u zal thuis zijn. 
Eens horen bij de gyneacoloog wat ze voorstelt.
Tijdens ons weekendje weg hebben we wel sinds lang nog eens spontaan en uit zin gevrijd  
Was dan wel buiten de vruchtbare periode maar ja we kunnen niet alles willen zeker haha!
Hoe gaat het intussen met jullie?
308 antwoorden en 24520087x bekeken
Evitjee - schreef op 26-04 om 12:05
Dankje ga de link zeker eens bekijken. 
Catlady12. Mij vriend heeft het zelfde probleem maar de fertiliteitsarts zij dat we ons daar voorlopig geen zorgen over hoeven te maken. Dus dat proberen we dan ook ni te doen als het uitijndelijk ivf wordt moet zijn zaad nog eens getest worden. Maar ik maak me er voorlopig nog geen zorgen in. Eerst met de inspuitingen proberen. Nog iets meer dan een maand en ik mag weer terug en dan kunnen we hopelijk weer beginnen. 
zita - schreef op 27-04 om 01:34
oh spontaan en echt uit zin seks hebben das lang geleden 
ik denk wel dat dit bij ons nu meer gaat gebeuren omdat we nu weten dat de kans zeer klein is dat we zo zwanger worden dus dat seks hebben nu gaat er uit gaan hoop ik 
mijn vriend zal de 10de mei een kijkoperatie moeten doen wel voor iets heel anders maar als dat achter de rug is denk ik dat we erna aan de inseminatie gaan beginnen. ik moet in cyclusdag 12 bellen voor mijn onderzoek van mijn eileiders en dat is 2 dagen later normaal gezien. dus als alles goed verloopt zal het volgende maand worden anders stellen we het nog even uit. ik heb van de week met mijn zus gesproken en zij vertelde me dat het onderzoek van de eileiders veel pijn doet en dat je pijnstillers ervoor moet innemen. zij heeft bij haar eerste kindje ook inseminatie gedaan omdat ze zelf een vijandelijke baarmoeder had en zijn zaadcellen het niet overleefde en zo ook niet verder konden zwemmen. nu het positieve dat ze vertelde was dat ze meteen van de eerste keer zwanger was, dus we hebben weer hoop  of dit bij ons ook het geval gaat zijn zullen we moeten afwachten.
zodra ik op gesprek ben geweest voor de inseminatie laat ik dan ook meteen weten aan jullie wat de kosten ervan zijn want dit wist mijn zus niet meer maar is dan ook alweer 8jaar geleden
merciekes dat jullie er zijn en zo toch effe kunnen neerschrijven waar we aan denken en wat we weten 
Catlady12 - schreef op 05-05 om 23:02
Hoi dames
Tijdje geleden dat ik hier nog was, heb het even moeilijk gehad met laatste ongesteldheid.
Ook al wist ik dat het niets was, kwam precies harder aan dan anders dit keer. 
Intussen 5 dagen clomid achter de rug, donderdag heb ik een afspraak bij de gyneacoloog. Eens horen wat ze voorstelt. 
Ook veel stress op het werk momenteel, grote veranderingen, sta er binnenkort alleen voor op onze dienst en dat jaagt me wel schrik aan! 
Slecht slapen, dan komen de twijfels, ben ik wel klaar om mama te worden, ga ik dat wel kunnen, wat als het nooit lukt, wat als...
Zo maakt een mens zichzelf gek natuurlijk
proud_mommy - schreef op 06-05 om 08:22
Hoi evitje. Ik kwam even spieken maar inseminaties betaal je 130 euro uit eigen zak per behandeling. De rest vergoed de zorgverzekering. Succes met zwanger worden dames
Evitjee - schreef op 06-05 om 16:39
Catlady12 ik ken het gevoel. De onzekerheid heeft bij mij ook al een paar keer toegeslaan. Soms vraag je je af of je wel een goeie mama gaat zijn en de andere keer denk je waarom kan het bij mij eens niet vanzelf gaan. Ik tel nog steeds af naar 7juni als ik weer naar jette kan gaan. Het lijkt nog zo lang. Deze week heb ik uit mezelf mijn maandstonden voor de eerste keer in 7 maand gekregen. Da was een raar gevoel ik was blij en ook weer ni. Ik dacht, verdori een gemiste kans. Maar ik dacht ook, yes de eerste keer sinds ik gestopt ben zonder hulp van opwekkers. 
Proud-mommy, wordt er van de insiminiaties nog iets afgetrokken van de ziekkekas? 130 lijkt me opzich nog meevallen maar dat hangt ook af van hoeveel behandelingen je nodig hebt natuurlijk. Het kan rap oplopen waarschijnlijk. Ik weet nog niet welke behandeling ik juist ga krijgen, dat zullen ze me 7 juni hopelijk weten zeggen. 
proud_mommy - schreef op 06-05 om 18:12
Hey evitje nee daar wordt niets vanaf getrokken. Je betaald geloof ik 170 euro en krijgt er 40 euro van terug. Je komt uiteindelijk uit op 130 euro. Heel veel succes meid.
Wij hebben er 2 gehad. Uiteindelijk spontaan zwanger geworden.
Catlady12 - schreef op 06-05 om 20:17
Gek, ik heb navraag gedaan bij mijn ziekenfonds en ze wisten me te zeggen dat je quasi het volledige bedrag terug betaald krijgt zowel bij K.I als IVF.
proud_mommy - schreef op 06-05 om 20:57
Ow wat vreemd. Ik heb beide keren 130 euro moeten betalen uit eigen zak. En wat er bovenop kwam betaalde de ziekenkas
Meid23 - schreef op 06-05 om 21:21
@Proudmommy misschien is Catlady van NL, in NL werkt het anders als in BE
Hier heeft iedereen een eigen risico van 385 (je kunt ook nog vrijwillig hoger eigen risico nemen waardoor je minder premie betaald) zodra je zorg gebruikt gaat dit dan eerst van je eigen risico, wanneer dat op is wordt alles door de zorgverzekering betaald enkele uitzondering is bepaalde medicatie die eigen bijdrage kost.         
Catlady12 - schreef op 06-05 om 21:35
Nee hoor ik ben van België.
Mijn buren werken beiden bij ziekenfonds en hebben me verzekerd dat het terugbetaald wordt. Wel op voorwaarde dat het bij erkende fertiliteitsarts is en in het ziekenhuis is maar dat lijkt me logisch? 6x terugbetaling, daarna op eigen kosten.
proud_mommy - schreef op 06-05 om 21:36
Meid23 haha ik twijfelde ook. Maar heb terug gelezen en er stond dat ze van be is.
Meid23 - schreef op 06-05 om 22:02
Ah oké wel vreemd dan ;-) weet niet hoe dat in België allemaal zit, maar hier in NL kun je ook aanvullende verzekeringen kiezen waar je dan maandelijks extra voor betaald zodat je bepaalde kosten vergoed krijgt ;-) zo krijg ik straks me bevalling in het ziekenhuis volledig vergoed en de kraamzorg (eigen bijdrage) ook  wellicht zitten er bij jullie ook verschillen per ziekenfonds/verzekering of werkt dat niet zo in BE?
Catlady12 - schreef op 06-05 om 22:09
Ik heb er geen idee van  
proud_mommy - schreef op 07-05 om 01:15
Mijn bevalling is ook volledig vergoed. Daar had ik een extra verzekering voor. Hospitalisatie verzekering. Betaal is niet veel voor maar krijg je veel voor terug.
Catlady12 - schreef op 09-05 om 22:37
Vandaag afspraak bij de gyneacoloog gehad.
1 rijp ei, morgen waarschijnlijk inspuiting pregnyl. Vruchtbare periode is dus dit weekend.
Nog 1x proberen, indien geen succes dan stappen we in de medische molen... het is voor ons heel moeilijk om seks te hebben op het moment dat het moet gezien mijn man zijn drukke job. We zullen zien he..  ik hoop dat we nu prijs hebben, in elk geval goed ons huiswerk doen dit weekend!
Blijkbaar wordt alles direct met ziekenfonds geregeld en betaal je zelf enkel de supplementen. 
Hoe is het met jullie intussen? 
Evitjee - schreef op 10-05 om 14:11
Spannend seg, ik duim voor jou hoor. Ik heb voorlopig niet te veel te vertellen. Hier is het gewoon afwachten tot ons afspraak.
Catlady12 - schreef op 21-05 om 22:04
Hoi dames! 
Hier op het wachtbankje... verwacht mijn NOD op zaterdag of zondag. 
Komende donderdag afspraak bij fertiliteit om wat meer info te krijgen en afspraak vast te leggen voor het onderzoek van de eileiders. 
Spannend
Evitjee bij jullie komt de afspraak ook dichterbij he! Hopelijk kunnen ze je duidelijke info geven.
Evitjee - schreef op 25-05 om 19:31
Nog twee weekjes ik tel af.  De zenuwen beginnen al wat te komen nu. Ik ben zo benieuwd 
Catlady12 - schreef op 26-05 om 22:15
Donderdag een heel goeie uitleg gekregen! Vandaag licht bloedverlies, normaal moet ik ongesteld worden. Verwacht dat het tegen morgenochtend helemaal doorgekomen is. Bellen voor afspraak voor de hyfosy dan.
Op dag 3 weer starten met clomid tot dag 7. Ergens tussen dag 3 en dag 7 doen ze de hyfosy, als de maandstonden afgelopen zijn maar eitje nog niet groot. 
Na de hyfosy (schuim die ze inspuiten om te zien of de eileiders open zijn) dan controle om op te volgen wanneer eitje groot genoeg is om te springen. Dan de pregnyl inspuiting en 2 dagen daarna dan de inseminatie.
Inseminatie is op de middag en van maandag tot zaterdag, indien eisprong op zondag valt dan moeten we het nog eens op de natuurlijke manier proberen. 
Spannend...
Evitjee - schreef op 26-05 om 22:24
Amai wat een rollercoaster. Je moet er toch wat voor over hebben he. Goed dat je zo goed geholpen wordt. En hopelijk komer snel een wondertje te voorschijn. 
Catlady12 - schreef op 26-05 om 22:29
Perfect omschreven, een ware rollercoaster!
Het knaagt wel een beetje dat het niet op de natuurlijke manier lukt, maar anderzijds er zijn zoveel koppels die wat hulp nodig hebben he... 
Evitjee - schreef op 27-05 om 12:25
Ja da vondt ik in het begin ook een zware klap. In het begin denk je waarom wij, in u omgeving gaat alles zo vlot maar toch zijn er heel veel koppels die daar problemen mee hebben. Ik heb het aanvaart hrn heb het er nu ook veel moeilijler mee.
zita - schreef op 30-05 om 01:18
hoi hoi
hier ook aant wachten op dinsdag voor mijn hyfosy. maar moeten ook nog een gesprek doen voor de inseminatie dus zal denk ik niet lukken deze maand. wantdinsdag mijn hyfosy en dan heb ik zaterdag normaal mijn eisprong. dus lijkt me vreemd dat ik daar tss nog een gesprek kan hebben en de inseminatie dus zullen maar afwachten wat er dinsdag word gezegd en dan zal het wel voor volgende maand zijn voor mijn eerste inseminatie. ben benieuwd. succes ladys ik blijf ook duimen voor jullie
zita - schreef op 30-05 om 01:23
@catlady
hebben ze jouw verteld wat je moest innemen voor de hyfosy? hier moest ik van mijn G bellen in de eerste dagen van menstruatie voor een afspraak, heb maandag dus gebeld 2cd en afspraak gemaakt maar verder geen uitleg gekregen toen effe opgezocht omdat ik er al wat over had gelezen dat het pijnlijk is en je ibuprofen moet innemen tegen de pijn een uur voor de afspraak. heb jij mss beter uitleg gekregen? nu gaat het onderzoek door een andere dokter doorgaan dus mss verteld deze me meer dan die ik nu heb 
Catlady12 - schreef op 02-06 om 15:31
Hoi Zita,
Ik heb een voorschrift voor zitromax gekregen waarvan ik avond voordien en dan ochtend van onderzoek eentje moet nemen ter preventie voor infecties.
Ze zeiden me ook om een dafalgan / ibuprofen te nemen een uur voor onderzoek en dat de pijn te vergelijken is met krampen zoals menstruatie. 
Vroeger zou dit pijnlijker geweest zijn blijkbaar gezien het op radiologie was.
Succes!
zita - schreef op 04-06 om 01:07
Toch wel beetje zenuwachtig voor morgen maar als het zoals krampen zijn komt het wel goed. Ibuprofen litt klaar ????
Catlady12 - schreef op 04-06 om 07:26
Veel succes Zita! Morgen mijn beurt, best wel wat zenuwen! Laat je weten hoe het gegaan is?
Catlady12 - schreef op 05-06 om 16:36
Zita, hoe was het?

Ik had zoveel pijn... in de auto beginnen huilen van de pijn! Maar onderzoek toonde wel aan dat alles in orde was, geen verklevingen of blokkades, echt opgelucht amai!
Hopelijk bij jou ook alles ok?
Evitjee - schreef op 07-06 om 19:13
Ooh nee foutje. Voor de prygnielspuit bellen ze me op en moeten we nadien betrekking hebben en daarna moet ik wel nog utrogestan nemen. Drie keer op een dag 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'effe van me afschrijven' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan