effe van me afschrijven - Zwanger worden forum

Catlady12 - schreef op 07-06 om 21:48
Hoi Evitjee
Wat leuk om weer iets te horen van je! Fijn dat jullie weer gestart zijn. Brrrr die prikken zelf zetten amai sterk dat je dat durft echt waar ik kijk al weg bij bloedafname of als ze de pregnyl zetten. Welk traject zullen jullie volgen dan?
Wat doet die puregon dan precies? En dat andere? 
Ik blijf op clomid en pregnyl. Deze morgen nog follikelmeting gehad en ze waren nog te klein. Morgen moet ik weer bloed laten trekken en dan bellen ze op om af te spreken voor IUI.
308 antwoorden en 24347763x bekeken
Evitjee - schreef op 07-06 om 22:06
Bij mij is het ook iui maar zonder insiminatie. We konden er voor kiezen om meteen voor een insiminatie te gaan maar we wouden het eerst nog op de iets of wat natuurlijkere manier proberen. Clomid werkte ni bij mij ik kreeg geen rijpe ijcel. Puregon is een soort van pen met een kleine naald da ik moet inbrengen in een vetkwabje aan mijn buik. Heb net de eerste spuit gezet en het is laar een klein prikje dus het vald nog wel mee. Het zorgt voor de rijping van een ijcel. Iets wat de clomid bij mij ni gedaan heeft. Prygniel moet ik zelf ook doen ze bellen me dan op en nadien zouden we dan betreking moeten hebben. Echt romantich is het ni maar toch nog een beetje natuurlijk. 
Catlady12 - schreef op 08-06 om 13:08
Evitjee die fase hebben wij gehad met clomid en pregnyl dat ze dan belden wanneer we betrekking moesten hebben maar heeft geen resultaat geleverd. 
Zonet telefoon gekregen, morgen om 21u moet ik de pregnyl laten zetten en dan dinsdag onze eerste inseminatie. Ik vind het echt super spannend haha!
Evitjee - schreef op 08-06 om 17:52
Catlady 12, laat je die pregnyl spuit zetten of doe je da zelf? Want het is de bedoeling da wij ze zelf gaan zetten. Ik hoop natuurlijk stiekem dat dit bij mij wel werkt maar we zullen zien. Ik vindt het ook enorm spannend. Als dit niet lukt gaan we ook verder naar insiminatie. Me da woordje had ik het in het begin heel moeilijk. Ik kon maar ni geloven dat wij dit zouden moeten ondergaan. Maar je rolt er zodanig en da ik er veel minder over nadenk allemaal. 
Catlady12 - schreef op 08-06 om 18:45
Evitjee ik laat die spuit zetten, via het wit gele kruis. Ik krijg een papier van de dokter waardoor het rechtstreeks met ziekenfonds geregeld is. Lekker makkelijk. 
Ik had het ook even moeilijk met het woord inseminatie maar zoals je zegt je rolt er vanzelf in he.
Ik hoop gewoon dat de inseminatie niet pijnlijk is! Na dat onderzoek woensdag heb ik echt schrik gekregen!

Heb jij al zo'n onderzoek van je eileiders gehad of staat dat op de planning? Mijn dokter zei dat je 3 tot 6 maanden na dat onderzoek vruchtbaarder bent omdat je eileiders dan meer open zijn. Een kennis van mij had ook problemen om zwanger te geraken, ze heeft toen zo'n onderzoek gehad en 3 maand later was ze op de natuurlijke manier zwanger.

Wij deze avond nog eens klussen gezien het niet langer dan 5 dagen geleden mag zijn  

Manlief moet zijn potje dinsdag om 7u30 binnen brengen, mag maximum 1u oud zijn en hij moet het op lichaamstemperatuuur houden. Hoe hij dat zal doen al auto rijdend geen idee... iemand tips?  
proud_mommy - schreef op 08-06 om 20:45
Een inseminatie doet geen pijn. De hsg was heel pijnlijk inderdaad. Enige wat vervelend is, is de eendenbek. 
Mijn man had het in zijn zak van zijn vest en erboven zijn jas. 
Catlady12 - schreef op 08-06 om 21:20
Bedankt voor de geruststelling en tip proud_mommy  vind het best spannend! Precies al wat zenuwen haha! Hoe is het met jou? 
proud_mommy - schreef op 08-06 om 21:32
Ik heb in 2017 2 inseminaties gehad en bij de pauze ben ik zwanger geworden. Nu 9 weken zwanger van de tweede. Ik ben ook kort na de hsg zwanger geraakt. Dus het kan inderdaad goed kloppen dat het helpt. Want ik zou zogezegd nooit op de natuurlijke wijze zwanger kunnen worden.
zita - schreef op 08-06 om 22:50
hoi hoi
sorry dat ik niet meer ben geweest na mijn onderzoek maar druk druk...
mijn onderzoek was goed gegaan alles was in orde en de pijn was bij mij goed te verdragen. Had wel 2u op voorhand een brufen 600mg en 1u op voorhand nog een dafalgan 1000mg ingenomen. de bekkentang was het pijnlijkste en de vloeistof was effe een kramp die je voelde doorstromen. de G zei ook het valt precies mee met de pijn. mijn vriend had me dit aangeraden om in te nemen. nu hebben we een afspraak volgende week donderdag voor het gesprek ivm de inseminatie. want wij gaan owv de antistoffen die afgewassen moeten worden op de zaadcellen van mijn vriend hier ook meteen mee beginnen. en dan weten we weer wat meer hoe of wat.
ivm het spermapotje ik heb deze toen naar het ziekenhuis gebracht moest smorgens binnen en vriend had middagpost dus is hij even opgestaan potje gevuld en terug in zijn bed gekropen en ik ben toen richting ziekenhuis gereden met het potje in mijn broekzak  vergeet zeker niet alles goed te noteren op het papier dat je hebt meegekregen. en het mag niet langer dan 7 dagen geleden zijn dat hij een zaadlozing heeft gehad anders nemen ze het niet aan. was bij ons de eerste keer, beide ziek geweest eerst hij toen ik 

Catlady12 - schreef op 08-06 om 23:15
Hoi hoi
We hebben deze avond nog huiswerk gemaakt en de inseminatie staat gepland voor dinsdag dus zou in orde moeten zijn
We zijn er nog niet helemaal aan uit hoe we het afgeven praktisch gaan aanpakken, mijn man werkt in de regio van het ziekenhuis maar op papier staat dat hij beide identiteitskaarten moet voorleggen. Ik zie hem niet meer voor de inseminatie, dus hoe mijn identiteitskaart bij mij terug geraakt is nog niet helemaal duidelijk haha. Idealiter komt hij nog eens over en weer om me snel mijn identiteitskaart te geven maar ja... 
Blij dat je onderzoek in orde was en dat de pijn meeviel! 
Evitjee - schreef op 09-06 om 09:13
Hallo, 
Ik heb nog geen onderzoek gehad van mijn eierdtokken Ze hebben er ook nog niks van gezegt tegen mij. Het is ook nog maar mijn eerste behandeling en ik heb ook nog geen insiminatie dus mss is het daar nog wat vroeg voor. Ik heb zo geen papier gekregen voor de pregnyl spuit te laten zetten dus ik zal het maar zelf doe, maar de puregon spuiten vallen best mee dus zal de pregnyl spuit ook wel meevallen hoop ik. 
Catlady12 - schreef op 09-06 om 09:53
Ze hadden me gezegd dat de pregnyl onderhuids moet in de buik ofwel in een spier in de bil waardoor ze liever hadden dat die door iemand gezet werd  
Misschien inderdaad omdat je nog niet voor inseminatie koos dat het nog niet aan de orde is  
zita - schreef op 09-06 om 20:04
@catlady
Je moet het potje binnen brengen ivm de inseminatie? Daar krijg ik donderdag pas uitleg over en mijn volgende eisprong is pas de eerste week van juli dus zal dus nog effe moeten wachten. Is een kopie van je pas niet voldoende. 
Catlady12 - schreef op 09-06 om 22:07
Ja idd voor de inseminatie.
Ah dat is misschien ook nog een idee, ik weet niet of beide identiteitskaarten moeten ingelezen worden eigenlijk. Merci voor de tip!
zita - schreef op 13-06 om 13:23
hoi ladies

vandaag de uitleg gekregen ivm de iui en ben nu wel aant popelen om het te doen 
moet wel nog zaterdag even bij de G langs om te kijken hoe we eraan gaan starten met of zonder medicatie, maar ik denk dat we het zonder eerst gaan proberen omdat bij mijn vorige onderzoeken alles goed was met mijn follikel. 
dan bellen wanneer ik mijn regels krijg voor afspraak te maken voor de eerste echo voor de meeting. normaal als mijn cyclus loopt zoals anders zal ik volgend weekend mijn regels krijgen en dan zal het de eerste week van juli zijn dat ik aan de echo's moet beginnen. spannend toch allemaal dat het zo snel gaat ineens. morgen al mijn baas op de hoogte brengen want de vakantieuurroosters zijn al gemaakt. ik werk op een voor en na schoolse opvang en in de zomer vakantie moet ik ofwel voor of namiddag werken dus ik denk dat ik best regel dat ik die week namiddag werk en de dag van de inseminatie moet het spermapotje om 11u binnen zijn en de inseminatie zelf gebeurd dan om half 1 dus dan zal het ziekenbriefje worden  

@catlady hoe ist bij jouw gegaan potje binnen doen en de inseminatie?
Catlady12 - schreef op 13-06 om 18:55
Hoi Zita
Spannend! Bij mij was het met medicatie omdat ik een lange en onregelmatige cyclus had dus makkelijker zo.
Mijn vriend heeft het potje binnen gebracht, moest er stipt om 7u30 zijn. Heeft het onderweg onder zijn t shirt was tussen broekriem en buik gestoken zodat het op lichaamstemperatuuur bleef.
Had beide identiteitskaarten bij maar uiteindelijk niet nodig gehad. Er was maar 9% beweeglijk en dat hebben ze opgewerkt tot 45%. Wat ze toch allemaal al niet kunnen he! Ik had om 12u10 afspraak maar dokter was in vertraging dus assistente heeft het gedaan was rond 12u30. Van dat inbrengen heb ik echt geen last gehad, het ongemakkelijkste is de eendenbek. Die katheter voelde ik wel maar deed geen pijn. Was snel gebeurd. Daarna moest ik nog 10min blijven liggen, gelukkig wel iets gekregen om me te bedekken haha.
zita - schreef op 13-06 om 19:56
Oh super spannend hé. Nu 2 weken wachten voor bloedafname en dan hopelijk goed nieuws. Hier moeten ze eerst gewassen worden voor ze bij mij erin gaan 
Catlady12 - schreef op 13-06 om 20:28
Spannend he  
Ik hoop uiteraard op direct raak maar ga er toch niet teveel op hopen haha!
Mila (Gast) - schreef op 13-06 om 22:37
Cat, wat spannend voor jullie zeg! En fijn dat het meeviel qua pijn of gênantheid, je weet waarvoor je het doet toch? Nu ik jouw verhaal lees, blijf ik ook gewoon steeds 10minuten liggen. Was dat ook met je kont omhoog of kussentje eronder? En als ik vragen mag, spuiten ze dan veel in of echt maar een paar zaadjes omdat ze die zover op weg helpen?
Catlady12 - schreef op 14-06 om 07:14
Hoi Mila
Door de positie waarin je ligt als ze het voetenbankje uitschuiven kantelt je bekken automatisch wat. 
Ik vond het precies wel nog een redelijk grote hoeveelheid maar is moeilijk te zien eens dat in die katheter zit  
Hoe is het met jou? 
Evitjee - schreef op 14-06 om 11:59
Spannende dagen catlady het kan nu wel snel gaan he bij jou. 
Ik heb vandaag een echo en een bloedonderzoek gehad. Maar ik heb nog geen rijpe eicel. Er was er eentje die wat groter was maar nog lang ni groot genoeg. Dus vandaag zullen ze me waarschijnlijk weer bellen vanuit jette om de dosis puregon te verhogen en opnieuw te starten. De pregnyl spuit is voorlopig niet aan de orde. Beetje teleurstellend maar had er me een beetje op voorbereid. Het zou moeten lukken dat het van de eerste keer direct prijs zal zijn dat geluk heb ik spijtig genoeg niet. 
Catlady12 - schreef op 14-06 om 13:54
Ik hoop echt dat het snel gaat evitjee, begint toch wel lastig te worden al die hormonen. Maar we weten waarvoor we het doen he!
Kunnen ze dan niet over een 2tal dagen nog eens kijken of je eicel gegroeid is? Moet je dan wachten op je menstruatie en dan weer beginnen of?
Evitjee - schreef op 14-06 om 18:10
Aangezien ik niet echt een syclus heb moet ik niet wachten tot mijn maandstonden. Vandaag begin ik opnieuw met puregon te spuiten en woensdag moet ik weer voor een echo en bloedonderzoek. Was wel eventjes kwaad want toen ik de uitleg over de puregon spuiten kreeg zijden ze ons ( en dat staat ook zo op papier) dat ik deze 5 dagen moest spuiten. Nu vandaag belde ze weer met het nieuws dat ik mag verder spuiten maar dat het niet de bedoeling was dat ik na 5 dagen stopte. Ja dat hadden ze me niet gezegt. Ze hadden gezegt van dag 3 tot dag 7 zo staat het ook opgeschreven en dat zijn bij mijn weten 5 dagen. Dud ik vindt het nu echt verschrikkelijk dat ik verkeerde info heb gekregen en nu dus opnieuw moet beginnen. Met de zelfde dosis. 
Catlady12 - schreef op 14-06 om 22:10
Evitjee wat erg! Het is toch zo belangrijk om goed te communiceren met de mensen pfff. Zijn volgens mij ook 5 dagen... balen! En die dosis die je nu had leverde die het gewenste resultaat? 
Mila (Gast) - schreef op 15-06 om 07:10
Lief dat je hst vraagt Cat! Het gaat goed, op zoek naar mijn ei en zooooo ongeduldig  En bij jou al iets te voelen? Te vroeg zeker? Gaven ze ook tips waar je op kunt letten? En ik dacht steeds dat ze dan echt maar een paar druppels zouden inbrengen! Hopelijk is het succesvol lieverd! Wat is eigenlijk de slagingskans?
Evitjee - schreef op 15-06 om 08:52
Nee nog niet, het grootste eitje da ik had was 7mm dus nog lang niet groot genoeg. Ik moet wel de zelfde dosis blijven nemen omdat ze het nog wat vroeg vinden om al te verhogen maar de dosis die ik nu krijg lijkt me echt wel weinig. Gisteren dan maar terug beginnen spuiten en woensdag weer echo en bloedafname. 
Catlady12 - schreef op 15-06 om 09:26
Mila: haha spannend, moet je op echo en bloedonderzoek nu om te bepalen wanneer je eisprong is? Hier niets bijzonders, moet wel vaker naar toilet maar dat zal wel te maken hebben met dat ik veel meer water drink dan een maand of 2 terug haha nog even geduld! Als het nu niet raak is ga ik toch eens aan gyn. Vragen of de roacutane die ik ooit nam (was toen een jaar of 13 - 14) voor mijn zware acne nog een invloed kan hebben. Ben er nu bijna 30 en heb dat 6 maanden genomen. Er is nooit iets gezegd van kans op verminderde vruchtbaarheid ofzo dus ik denk dat het wel oké is maar toch vergeet er telkens over te praten met haar. 
Evitjee: 7mm is inderdaad nog lang niet groot genoeg, dus eigenlijk schuif je door miscommunicatie weer wat op, hopelijk haal je met langer prikken toch het gewenste resultaat!
Evitjee - schreef op 15-06 om 09:30
Ik hoop het ook ik voel me echt klote hierdoor. Ik heb twee dagen niet gespoten. Hopelijk kan dat niet zo een kwaad.
zita - schreef op 15-06 om 12:24
hoi ladies, 
vandaag weer naar de G geweest en ik ga toch chlomid moeten nemen voor de inseminatie, dit zouden ze dan 2x proberen en als ik dan nog niet zwanger ben gaan ze met spuiten proberen. maar ik hoop natuurlijk dat het van de eerste keer raak is omdat bij mij alles in orde was maar dat we niet zwanger geraakte omdat mijn vriend zijn sperma niet goed was (plakzaadjes ) dus nudat deze gewassen worden en goed kunnen zwemmen zal het hopelijk meteen raak zijn. zoniet jammer en gaan we weer een rondje verder. nu vind ik gewoon dat alles zo spannend is omdat je niet weet hoe of wat. 
jammer voor jou evitjee dat het niet opschiet. ik duim voor je voor een mooi ei 
catlady hoeveel keer ben jij echo moeten gaan maken voor de inseminatie?  want ik heb doorgekregen dat je op cyclus dag 10 de eerste keer moet gaan en op dag 14 heb ik normaal mijn eisprong. maar de dag ervoor word de inseminatie gedaan dus zijn er eigenlijk maar 3 dagen dat ze de echo kunnen doen en op het papier van hoeveel het kost stond max 3x echo. dus moet je dan iedere dag gaan of werkelijk de 3 dagen na elkaar?
nu mijn werkgever is op de hoogte en zou geen probleem zijn om wat te verschuiven in mijn werkrooster zelfs mijn collega's helpen mee om mijn uren te draaien als ik niet kan 

zita - schreef op 15-06 om 12:31
ohja en ivm de hoeveelheid dat ze inbrengen is bij ons verteld dat je daar niet moet van verschieten hoe weinig dit is wat er zitten miljoenen zaadcellen in maar omdat deze worden bewerkt zal ik maar zeggen is het vocht weg van de sperma zelf en enkel de zaadcellen hier heeft ze de spuit laten zien en was ongeveer een cm breed en ongeveer 2cm waar het streepje stond dus vermoed dat het tot het streepje gevuld gaat zijn. maar zolang er miljoenen zaadcellen inzitten is het oké, dan zal er toch wel ene de weg vinden hé 
je ziet ik ben op dit moment zo blij dat alles nu echt in gang is gezet na 3jaar ongeduldig wachten en me niet durven onderzoeken uit schrik dat ik niet zwanger kon worden. maar nu gaan we er helemaal voor en ist niet nu dan kan ik nog wel wat wachten.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'effe van me afschrijven' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan