effe van me afschrijven - Zwanger worden forum

Mila (Gast) - schreef op 15-06 om 15:34
Spannend Zita, hoop op snel resultaat voor je!!
308 antwoorden en 24515120x bekeken
Meid23 - schreef op 15-06 om 17:42
@Roos Heel herkenbaar, in mijn directe omgeving werden ook laatste tijd veel mensen zwanger sommige zelfs voor de tweede keer (terwijl toen ze zwanger waren van de eerste wij ook al bezig waren) dat kwam voor me gevoel al helemaal hard aan.   
Helaas is het niet eerlijk verdeeld op de wereld en ik begrijp heel goed dat je het vervelend vind (niet dat je het de ander niet gunt maar omdat je zelf ook zo graag wilt).
Gelukkig is de medische wetenschap tegenwoordig wel al heel ver, wij zijn zelf doormiddel van ICSI icm TESE na 2,5 jaar zwanger                           
Heb zelf ook getwijfeld of ik het medische circus in wilde maar zeker toen uiteindelijk bleek dat zonder medische hulp we nooit zwanger zouden worden heb ik mijn angsten (naaldenangst) opzij gezet, het was zeker heel zwaar (en vooral het lange wachten in het traject en de vroege miskramen) maar nu het dan eindelijk zo ver is ben ik blij dat we het hebben gedaan.
In ons geval lag het aan het zaad van me man, super fijn dat dit bij jullie dus wel in orde is       Maar zo n cycste lijkt me ook heel zwaar en vooral aangezien dit (waarschijnlijk) ten koste zal gaan van je eileider.
Heel veel succes en ik hoop echt dat je snel zwanger mag zijn
stff48 - schreef op 15-06 om 18:11
Hoi meiden , ik wil hier ook wel met jullie meeschrijven .. wij zijn ook ruim 2,5 jaar aan het proberen en zitten vooraan in de mmm ..
Bij mijn man is azoospermie vastgesteld , wat betekend dat er 0 spermacellen zijn ..
2 juli mogen we terug voor al onze uitslagen te bespreken maar hier zal ook een TESE uitgevoerd moeten worden 
Evitjee - schreef op 15-06 om 22:25
Roos wat erg voor je, kan me voorstellen als ze met dat nieuws komen dat dat kij hard aankomt. Toen mijn ginaecoloog me doorverwees naar een fertiliteitskliniek kwam dat bij mij ook heel hart aan. Dat was tot hier toe het zwaarste moment dat we al gehad hebben sinds ons avontuur. Ik was ook zo bang van naalden maar heb ondertussen al zoveel keer mijn bloed moeten laten trekken dat dat echt wel went. En nu moet ik ook spuiten bij me zelf zetten en zelfs dat went. Mijn beste vriendin is twee maand geleden bevallen van haar tweede kindje en in plaats van dat ik blij was deed ik niet anders dan wenen. Ik voelde le zo schuldig. Niet dat ik niet blij was voor haar maar je wilt het zelf ook zo graag dat je dat niet kan tegenhouden. De moed er inhouden ookal is dat soms heel moeilijk. 
Meid23 - schreef op 15-06 om 23:35
@Roos Ja klopt, dat bloed afnemen vond ik ook vreselijk maar een hormoon spuiten vond ik nog erger omdat die elke dag moesten, vaak zelfs 2 verschillende spuiten per dag en omdat die zelf gezet moesten worden, dat liet ik vaak mijn man doen maar als hij er eens niet was moest ik het dus zelf doen en dat was wel echt heel lastig met een naalden angst heb er echt die dagen de hele dag over lopen piekeren enzo.                                         Heb 2 maal een vroege miskraam gehad bij ca 5/6 weken dus het was wel nog heel pril maar wat je zegt idd de angst slaat wel toe en de onzekerheid.   Met deze zwangerschap 2 grote bloedingen gehad bij ca 6 en 8 weken en ook krampen dacht echt dat het weer een miskraam werd, een van die bloedingen was op de verjaardag van me man ik was appelbollen aan het bakken in de keuken en het bloed liep langs me been naar beneden en de gasten waren al onderweg.                                    Voelde me toen zo machteloos en verdrietig, gelukkig bleek ons meisje een vechtertje maar die ervaring zullen we ook niet meer vergeten.            En ja het is ook best wrang als bij je zelf wel “alles goed is” maar je alsnog zo n ICSI behandeling ondergaat al wilde ik niks liever dan een kindje van ons saampjes 
zita - schreef op 20-06 om 21:45
hoi ladies,
geef de moed niet op zou ik zeggen. hier hebben we er 3  jaar over gedaan voor we de stap hebben gezet om verder onderzoek te doen. mijn vriend heeft namelijk een zware depressie achter de rug en ik was bang dat hij mss geen kinderen kon krijgen door de vele medecatie en alcohol gebruik  van vroeger. en had dus bang om verder onderzoek te doen en we met de neus op de feiten werden gezet en hij terug in een depressie geraakte. maar met kerstmis heb ik dan voor mezelf toch de moed bijeen geraapt om werk te maken van het al dan niet kinderen kunnen krijgen. na vele onderzoeken is er dan uitgekomen dat we op de natuurlijke wijze toch zwanger kunnen worden maar doordat zijn zaadcellen een antistof op hun hebben, plakken ze aan één en kunnen ze niet zwemmen. dus nu gaan we iui doen zodat zijn zaadcellen eerst kunnen gewassen worden en dan vrij kunnen zwemmen. dus afwachten nu of dit gaat lukken. maar nu ben ik blij dat ik weet dat we zwanger kunnen worden, maar dan ook weer boos op mezelf dat ik zolang met de schrik heb gezeten om de onderzoeken te doen. was ik eerder over die angst gekomen dan hadden we nu mss hier al een peuter rondlopen. zit je met vragen schrijf ze dan op en neem je briefje mee naar je arts zo vergeet je niets. dit is iets wat ik voor mezelf doe want soms krijg je iets te horen wat je overweldigd op het moment en zeg je achteraf dju ik had dit of dat nog willen vragen.
en als je wat van je af wil schrijven doe het hier denk niet na maar type wat in je opkomt. zo ben ik hier mee begonnen en ben blij dat ik de babbel hier heb met deze toffe dames 
Mila (Gast) - schreef op 20-06 om 21:55
Wij zijn aan ronde drie bezig, maar vind het fijn ook hier wat mee te lezen. Als je eenmaal een iui/ivf traject ingaat, hoe snel ben je dan over het algemeen zwanger? En hoe zit het eigenlijk met kosten en verzekering?
Meid23 - schreef op 20-06 om 22:18
@Mila Bij ons zat er tussen eerste onderzoek en de zwangerschap een jaar.
Januari 2018 eerste onderzoeken en meteen resultaat dat me man geen zaadcellen in sperma had.
April 2018 man bloedonderzoek en echo 
Juni 2018 man PESA en meteen op zelfde dag TESE
Juli 2018 prikinstructies
Augustus 2018 begonnen met spuiten voor een ICSI 
September 2018 punctie, helaas geen terugplaatsing ivm te veel eicellen 
November 2018 cyro terugplaatsing, zwanger maar vroege miskraam 
December 2018 cyro tp nr 2 positieve test maar die liep helaas ook weer af 
Januari 2019 cyro tp nr 3 eindelijk raak
Qua kosten is het (in NL) het eigen risico van jou en je partner en voor bepaalde medicatie ook een eigen bijdrage (dit gaat vaak per tientjes tegelijk dus geen verschrikkelijk hoge bedragen in 1x).        
Denk dat wij wel in totaal €2000-€3000 uit zijn gekomen omdat me man in 2018 ook het hoge eigen risico had van 885 mijne was toen wel al 385. In januari dit jaar natuurlijk weer van ons beide de 385 en dan de eigen bijdragen van de medicaties en wij moesten ook voedingssupplementen slikken beide a €40 pp per maand maar uiteindelijk is het natuurlijk allemaal waard
zita - schreef op 01-07 om 09:22
vandaag eerste echo meting gehad en bloedafname. ze zijn nog niet groot genoeg dus morgen terug voor de volgende meting. is toch wel spannend en toch voelt het heel gewoon. ik had er schrik voor dat het zo klinisch ging zijn en niet meer natuurlijk maar ben wel blij dat de stap is gezet en dat we nu worden opgevolgt en wie weet blijven hopen op een positief resultaat 
Evitjee - schreef op 01-07 om 10:48
Hallo zita welke behandeling heb je juist? Heb vandaag ook een echo en bloedafname gehad. Ben sinds 7 juni bezig met puregon spuiten. Ik heb eerst 25E gekregen maar dat had ni veel effect bij mij. Een dikke week geleden is de dosis verhoogt naar 50E. Ik ga nog wel wat moeten verder spuiten want mijn eitjes zijn nog niet groot genoeg ik heb ééntje van 11mm en eentje van 13mm. Mijn baarmoederslijmvlies is ook nog niet dik genoeg dus we blijven verder doen.  
zita - schreef op 02-07 om 10:22
Wij zijn nu ons eerste inseminatie aan het doen. Vandaag zat er eentje van 17mm(gisteren 13mm) dus heb ik pregnyl spuit meegekregen, moet om half 1 bellen voor de bloeduitslag en dan vertellen ze me wanneer ik de spuit moet zetten. moet vanaf nu 2x/dag progynova innemen omdat door de chlomid mijn baarmoederslijm te dun is geworden, deze zou het terug dikker maken. Waarschijnlijk zal morgen dan onze eerste inseminatie gebeuren maar dat vertellen ze me straks als ik bel. Tis toch allemaal zeer spannend. Kriebels in mijn buik van het enthousiasme, maar toch in mijn achterhoofd het zal wel niet meteen van de eerste keer lukken. Dus toch echt een dubbel gevoel. 
stff48 - schreef op 02-07 om 10:28
Spannend !!!
Wij weten vandaag ook wat de volgende stap gaat zijn of we het icsi traject misschien inkunnen ... ik hoop het zo hè dat ze toch ergens wat sperma gaan vinden bij Mn man  
Evitjee - schreef op 02-07 om 12:04
Ja enorm spannend. Idd ik zeg ook altijd van de eerste keer zal het idd niet lukken maar toch denk ik da je de teleurstelling niet kan tegenhouden. Veel succes alvast ik duim voor jou. 
zita - schreef op 02-07 om 19:52
Het gaat morgen gebeuren 
Spuitje gezet en pilletjes gepakt nu wachten tot morgen middag 
zita - schreef op 03-07 om 14:20
Alles goed verlopen. Zaterdag even nog echo maken om zeker te zijn dat mijn eisprong is geweest. En dan wachten tot de 18de dan bloed laten trekken smorgens en snamiddags bellen ze dan voor de uitslag. I cross my fingers  
Evitjee - schreef op 04-07 om 08:01
Ooh spannend ik duim mee. 
Mila (Gast) - schreef op 04-07 om 08:18
spannend Zita, wat zou dat fijn zijn! Zijn er nu nog dingen die jij wel of juist niet moet doen om de kans te verhogen? Bijvoorbeeld met sporten, sex, rusten, warme buik houden?
zita - schreef op 04-07 om 19:12
Hoi mila, heb eigenlijk geen idee. Hebben ze niets over gezegd, heb gisteren wel zo veel mogelijk gelegen want als ik recht stond had ik toch wat krampen. Nu afwachten en hopen op goed nieuws. 
Anoniem (Gast) - schreef op 04-07 om 22:51
Je hoeft niets te doen, je mag alles doen. Ok sauna is misschien niet zo een goed idee. Maar verder...Ik geloof dat een dagje pretpark me de 1e keer goed bij geholpen heeft. Lekker alles naar elkaar gehusseld is:-) 
Ik vroeg het nog en zeiden oja ga juist gerust zwemmen of iets anders leuks doen.
Mila (Gast) - schreef op 05-07 om 07:03
Oh dat is wel fijn dat je gewoon eigenlijk dus alles mag! Soms ben ik bang dat door te zwaar te sporten of stevige vrijpartij dit nadelig kan zijn voor de innesteling. Maar dat is dus niet zo?
Catlady12 - schreef op 06-07 om 09:28
Spannend Zita! Ik duim met je mee!
Anoniem (Gast) - schreef op 06-07 om 18:20
Nee volgens de arts hier niet en aangezien ik direct na de inseminatie wat achtbanen genomen heb en gelijk ook zwanger was, geloof ik niet dat het kwaad kan.
Catlady12 - schreef op 10-07 om 14:47
Dikke knuffel Evitjee!!
Kan best geloven dat het je allemaal even wat teveel aan het worden is, al die moeite en nog geen succes
Ik blijf duimen voor je!
zita - schreef op 10-07 om 15:31
evitjee is idd balen. geef de moed niet op we duimen allemaal voor elkaar. is toch allemaal een vermoeiend proces waarin we zitten. hier nog een weekje in spanning afwachten. 
Evitjee - schreef op 11-07 om 12:17
Pff tis soms echt zwaar. 
Evitjee - schreef op 14-07 om 12:19
Vandaag moest ik weer naar de echo en wat een verassende wending was me dat. Ik heb nu plots een folikel van 19mm en heel veel van 17 of meer dus ik heb er een aantal moeten laten wegprikken. Ik had hier enorm veel zenuwen voor en het was ook wel een beetje een ambetant gevoel. Nu is het wachten op een telefoontje en hopelijk mag ik vandaag de pregnyl spuit zetten. 
Evitjee - schreef op 14-07 om 15:03
Vanavond mag ik de pregnyl spuit zetten en dan is het twee weekjes afwachten op de zwangerschaps test
Catlady12 - schreef op 14-07 om 19:31
Wat een verrassing!! Super nieuws! 
Hier ook op het wachtbankje, vorige week woensdag de 2e inseminatie gehad en de gyn zei dat we een goeie kans hadden op succes! Ik moet het wat rustig aan doen. Gelukkig 3 weken verlof nu  
Hopelijk hebben we allemaal snel een positieve test in handen!
zita - schreef op 14-07 om 20:34
Oh super nieuws evitjee... Hier ook opt wachtbankje tot donderdag. Vandaag toch maar eens een vroege test gedaan maar nog niets, wat natuurlijk zelfs te vroeg is om te testen. maar we blijven hopen tot donderdag
Mila (Gast) - schreef op 15-07 om 06:30
Zita, dat was wel heel vroeg getest. Vind je dat niet vervelend omdat je nu misschien met het gevoel zit dat het niet gelukt is terwijl die test eigenlijk niets zegt?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'effe van me afschrijven' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan