33 weken zwanger

Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

Mamma

33 weken zwanger Als je nu 33 weken zwanger bent, komt het einde al in zicht. Het is belangrijk dat je het de laatste weken van je zwangerschap rustig aan doet. Binnenkort zal je verlof ingaan en dat is maar goed ook want met de baby die komt, heb je vast nog wel veel klusjes die je af wilt maken. Probeer wel goed op je zelf te blijven letten en luister goed naar je eigen lichaam. Harde buiken bijvoorbeeld zijn een teken dat je het rustiger aan moet doen. Stress is ook niet goed voor de baby en jezelf. Het zorgt er voor dat je bloedvaten vernauwen, wat weer kan leiden tot een verminderde werking van de placenta.
Als je steeds meer en meer vergeet dan heb je misschien last van zwangerschapsdementie. Veel zwangere vrouwen merken na het boodschappen doen dat ze de helft vergeten zijn en vinden hun spullen op de meest exotische plekken weer terug.De boosdoener voor zwangerschapsdementie is het hormoon progesteron. Progesteron heeft invloed op het deel van je hersenen waar herinneringen in worden opgeslagen.
Sommige vrouwen hebben last van het schoppen van de baby. De baby maakt nu zo'n 500 bewegingen per dag. De baby kan zo krachtig schoppen dat je er blauwe plekken of gekneusde ribben aan over houdt. Helaas kun je hier niets aan doen. Houd het nog even vol en over een paar weken als de baby geboren is, krijg je er heel wat voor terug !

Baby

33 weken zwangerMet 33 weken zwangerschap is de baby zo groot als een kokosnoot!

De baby begint nu echt aan te komen. Per week komt er meer dan 200 gram bij. Dit gewicht heeft je baby nodig om zichzelf strakjes lekker warm te kunnen houden. Als je kindje nu geboren wordt, heeft het in principe geen extra zorg meer nodig. Een bevalling bij 33 weken vindt wel plaats in het ziekenhuis en niet thuis.
Doordat je baby nog steeds het vruchtwater drinkt, (met daarin zijn eigen donshaartjes) wordt deze week de spijsvertering verder ontwikkelt. De spijsvertering ontwikkelt zich overigens nog tot vlak voor de bevalling.
Als dit je eerste zwangerschap is, is je baby misschien al ingedaald en ligt je baby in de houding waarin het geboren gaat worden. De meeste kindjes liggen in een achterhoofdsligging. Dan ligt de baby met het hoofdje naar beneden en met het gezicht naar de rug van mama. Als er verder geen complicaties zijn tijdens de zwangerschap mag mamma met deze ligging thuis gaan bevallen onder de begeleiding van een verloskundige. Een aantal baby's ligt ook in stuitligging. Veel baby's liggen voor de 32e week in stuitligging maar draaien voor week 36 alsnog in een hoofdligging. Als je baby dwars ligt (in dwarsligging) dan kan het niet op de natuurlijke manier geboren worden en is een keizersnede de enige mogelijkheid.

Pappa

Mamma is nu 33 weken zwanger en haar benen dragen niet 1 maar 2 personen. Daar ligt een mooi klusje voor pappa want mamma wil een massage. Een massage van de onderbenen, bovenbenen en de onderrug wordt vaak erg op prijs gesteld. Omdat mamma niet meer lekker op haar buik kan liggen, kun je dit het beste zittend doen. Er word wel eens gezegd dat je de voeten van mamma niet mag masseren tijdens de zwangerschap omdat daar drukpunten zouden zitten waarmee je de bevalling op kan wekken. Tot op de dag van vandaag is daar geen bewijs voor gevonden maar als dit al die jaren werd geloofd, zou er natuurlijk ook wel eens een kern van waarheid in kunnen zitten.

Ben jij nu 33 weken zwanger ?

Alle pagina's over 33 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 34 weken zwanger

Vorige week: 32 weken zwanger

 

Reacties op '33 weken zwanger'

Reacties

ashley
leuk hoor dames ik ben ook 33 wkn vandaag zo spannend alles is af alles is in huis dus nu is het aftellen !veel nesteldrang hahaa en erg ongeduldig bem zo benieuwd hoe onze mannetje eruit ziet ! dus nog ffetjes !.

ig
Wordt ontwikkelD met een D

Anoniem
ben ook 33 weken zwanger heel spannend, de baby heeft flink ingedaald volgende week op control, thuis moet nog van alles gebeurd worde en gekocht ))))

Wendy
gelukkig nog eventjes en wij hebben ook ons klein ventje in ons armen, deze week de babykamer afwerken... dan lekker genieten... en dan mag het komen se. ;) :) :)

wanina
ik ben al bli dat ik de 33 week heb gehaald nu nog 6 a weken te gaan

tally
nog een paar weken wij zijn nu ook 33 weken joepii wij kijken er naar uit

Nog maar eventjes
Leuk hoor dames, ik hoor er ook bij. Nog maar een paar weekjes te gaan na de eerste 33 weken

33 weken
Ik ben nu 33 weken zwanger dus heel erg herkenbaar !

Jouw naam:

Foto's over '33 weken zwanger'

 • 32weken en 1 dag zwanger Hier was ik 32weken zwanger nu in middels 33 weken en 1dag zwanger
 • 33 weken
 • 33 weken echo
 • 33 weken Doodmoe, maar gelukkig ^-^
 • 32,5 week zwanger van ons wondertje!
 • 33 weken
 • buikfoto 33 weken !!
 • 33 weken
 • 33 weken
 • mijn zwangerschap mijn zwangerschap buik aan 33 weken

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto