38 weken zwanger

38 weken zwanger38 weken zwanger

Mamma

Je kindje is voldragen en mamma vindt het waarschijnlijk ook wel tijd worden. De laatste weken van de zwangerschap kunnen veel kwaaltjes met zich mee brengen. Vermoeidheid, last van het bekken, kramp in je benen, spataderen en slapeloosheid zijn er maar een paar van. Probeer het daarom zo rustig mogelijk aan te doen, zeker als je 's nachts ook al niet goed kan slapen. Geniet nog eventjes van deze laatste dagen waarbij je je kindje nog in je buik mag dragen !

Geboortekaartjes

38 weken zwanger geboortekaartjes

Je staat op het punt om te bevallen en je bent bezig de laatste praktische zaken op een rijtje te zetten. Daarbij hoort ook het bestellen van je geboortekaartjes, wat voor velen een hectisch klusje kan zijn zo net na de bevalling.
Waar moet je op letten? Kijk of alles goed geschreven is. Is de naam goed gespeld, zijn adres en telefoonnummer correct? Heb je de juiste geboortedatum en tijd genoteerd? Nog op zoek naar een geboortekaartje? Maak nu heel eenvoudig bij Greetz een proefkaartje en beoordeel thuis zelf de kwaliteit!

Baby

38 weken zwangerMet 38 weken zwangerschap is de baby zo groot als een bleekselderij!

Lengte van je baby: 48 centimeter
Gewicht van je baby: 3200 gram

Vanaf deze week is je baby er echt helemaal klaar voor om geboren te worden. Voldragen noemen ze dat ook wel. De groeispurt van de baby is afgenomen en er komt voornamelijk een extra laagje vet bij. Dit laagje vet hebben ze hard nodig want veel baby's vallen de eerste dagen na de geboorte wat af. Baby's hebben vet nodig om warm te blijven want in verhouding tot een volwassen persoon heeft een baby veel meer oppervlakte (huid) per kilo lichaamsgewicht. Hierdoor kunnen ze makkelijk afkoelen of juist te warm worden. Vet helpt hen hun eigen lichaamswarmte te reguleren. Pas na 2 weken moet een baby weer op het geboortegewicht zitten maar veel baby's halen dit al eerder.

Pappa

Mamma is nu 38 weken zwanger en je kunt het einde misschien al ruiken. Bij ieder zuchtje dat mama geeft, sta jij misschien al klaar met de autosleutels in je hand en roep je 'Wat is er schat ? Is het zover ?'. Gefeliciteerd, je bent al een echte pappa aan het worden ! De laatste 2 (tot 4) weken kunnen erg lang duren. Soms wel net zo lang als heel de zwangerschap zelf. Dat hoort er bij. Probeer nog even te genieten van de zwangerschap want de baby komt vanzelf !

Ben jij nu 38 weken zwanger ?

Alle pagina's over 38 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 39 weken zwanger

Vorige week: 37 weken zwanger

 

Reacties op '38 weken zwanger'

Reacties

Sunshine
Hallo allemaal. Ik ben vandaag 38w+1, hebben jullie al iets gevoelt dat het zou beginnen? Ik heb veel harde buiken, ook in rust en voel pijn in mijn bekken en onderbuik bij het stappen. Ook slaap ik heel weinig, jullie al iets?

Sunshine
Hallo allemaal. Ik ben vandaag 38w+1, hebben jullie al iets gevoelt dat het zou beginnen? Ik heb veel harde buiken, ook in rust en voel pijn in mijn bekken en onderbuik bij het stappen. Ook slaap ik heel weinig, jullie al iets?

madelene
Joepie precies vanaf vandaag 38 weken zwanger Van ons derde prinsesje :) Al ben ik heel benieuwd naar jou komst Ik wil je nog lekker éven bij mij dragen. blijf maar bij mama zo lang als jij dat wilt. Ondanks dat het zwaarder word voor mij Geniet ik nog heel erg van jou in mijn buik :)

Leon Stephanie
Ben vandaag 38 weken 24 mei uitgerkent van mijn mag de kleine ook komt wil hem ziennn ben benieuwd naar hem!

sue
Vandaag precies 38 wkn zwanger het mag van mij wel gaan beginnen ben zo benieuwd naar me kleine bink

lieke2014
38.2 vandaag en heb er zooo genoeg van! Laat de kleine meid maar gauw komen!! We zijn heeeel benieuwd naar haar !!

D.C.B & G Love♥♥♥♥
Ons poepie inmiddels al 1 wk en 2 dgn oud....3 weken te vroeg, maar doet t Super goed.Het is zo, n lekker ding en papa & grote broer Bram zijn ook enorm trots op ons mooie wondertje.Drie mooie mannen, wat wil ik nog meer?;)

tally
38 weken vandaag joepi we wachten af nu want het zal niet lang meer duren

Jouw naam:

Foto's over '38 weken zwanger'

 • 38 weken en 1 dag
 • 38 weken Gelukkig!
 • 38 weken 38 weken
 • 38 weken...
 • Gregory 1wk oud...3 wk te vroeg
 • 38 weken
 • 38 weken
 • 38 weken
 • mn belly paint deze belly paint heb ik gehad van familie en vriendinnen het was echt ene hele leuke avond
 • foto mooi

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan