33 weken zwanger

Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

Mamma

33 weken zwanger Als je nu 33 weken zwanger bent, komt het einde al in zicht. Het is belangrijk dat je het de laatste weken van je zwangerschap rustig aan doet. Binnenkort zal je verlof ingaan en dat is maar goed ook want met de baby die komt, heb je vast nog wel veel klusjes die je af wilt maken. Probeer wel goed op je zelf te blijven letten en luister goed naar je eigen lichaam. Harde buiken bijvoorbeeld zijn een teken dat je het rustiger aan moet doen. Stress is ook niet goed voor de baby en jezelf. Het zorgt er voor dat je bloedvaten vernauwen, wat weer kan leiden tot een verminderde werking van de placenta.
Als je steeds meer en meer vergeet dan heb je misschien last van zwangerschapsdementie. Veel zwangere vrouwen merken na het boodschappen doen dat ze de helft vergeten zijn en vinden hun spullen op de meest exotische plekken weer terug.De boosdoener voor zwangerschapsdementie is het hormoon progesteron. Progesteron heeft invloed op het deel van je hersenen waar herinneringen in worden opgeslagen.
Sommige vrouwen hebben last van het schoppen van de baby. De baby maakt nu zo'n 500 bewegingen per dag. De baby kan zo krachtig schoppen dat je er blauwe plekken of gekneusde ribben aan over houdt. Helaas kun je hier niets aan doen. Houd het nog even vol en over een paar weken als de baby geboren is, krijg je er heel wat voor terug !

Baby

33 weken zwangerMet 33 weken zwangerschap is de baby zo groot als een kokosnoot!

De baby begint nu echt aan te komen. Per week komt er meer dan 200 gram bij. Dit gewicht heeft je baby nodig om zichzelf strakjes lekker warm te kunnen houden. Als je kindje nu geboren wordt, heeft het in principe geen extra zorg meer nodig. Een bevalling bij 33 weken vindt wel plaats in het ziekenhuis en niet thuis.
Doordat je baby nog steeds het vruchtwater drinkt, (met daarin zijn eigen donshaartjes) wordt deze week de spijsvertering verder ontwikkelt. De spijsvertering ontwikkelt zich overigens nog tot vlak voor de bevalling.
Als dit je eerste zwangerschap is, is je baby misschien al ingedaald en ligt je baby in de houding waarin het geboren gaat worden. De meeste kindjes liggen in een achterhoofdsligging. Dan ligt de baby met het hoofdje naar beneden en met het gezicht naar de rug van mama. Als er verder geen complicaties zijn tijdens de zwangerschap mag mamma met deze ligging thuis gaan bevallen onder de begeleiding van een verloskundige. Een aantal baby's ligt ook in stuitligging. Veel baby's liggen voor de 32e week in stuitligging maar draaien voor week 36 alsnog in een hoofdligging. Als je baby dwars ligt (in dwarsligging) dan kan het niet op de natuurlijke manier geboren worden en is een keizersnede de enige mogelijkheid.

Pappa

Mamma is nu 33 weken zwanger en haar benen dragen niet 1 maar 2 personen. Daar ligt een mooi klusje voor pappa want mamma wil een massage. Een massage van de onderbenen, bovenbenen en de onderrug wordt vaak erg op prijs gesteld. Omdat mamma niet meer lekker op haar buik kan liggen, kun je dit het beste zittend doen. Er word wel eens gezegd dat je de voeten van mamma niet mag masseren tijdens de zwangerschap omdat daar drukpunten zouden zitten waarmee je de bevalling op kan wekken. Tot op de dag van vandaag is daar geen bewijs voor gevonden maar als dit al die jaren werd geloofd, zou er natuurlijk ook wel eens een kern van waarheid in kunnen zitten.

Ben jij nu 33 weken zwanger ?

Alle pagina's over 33 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 34 weken zwanger

Vorige week: 32 weken zwanger

 

Reacties op '33 weken zwanger'

Reacties

Nina
Er staat dat niets helpt tegen pijnlijke schopjes. Die vallen bij mij ook wel mee, maar ik vind wel dat het helpt om mijn buik meer ruimte te geven, me uit te rekken, soms helpt met mijn hand tegendruk geven ook wel, en bh uit als ik thuis kom en dan langgerekt gaan liggen helpt ook, ik heb soms echt het idee dat hij precies tegen mijn ribben en bh rand schopt. Ik draag al een zwangerschapsbh zonder beugel, maar die heeft toch een rand. Ik weet niet zeker of ik harde buiken heb, ik weet niet of ik ze herken. Eerst had ik soms een heel vol gevoel in mijn buik en dan zetten mijn buik echt uit en werd hard. Maar dat heb ik alweer even niet gehad. Mijn buik is soms harder, soms zachter, soms komt mijn navel eruit, soms niet, maar het voelt niet echt als een ding.

Mama
Yes 7 weeks to go. Hopelijk komt ze op 38 weken want ik ben al zo moe.

Anoniem
Ook ik ben 33 weken zwanger... maar ben 2 maanden geleden me vader onverwacht verloren... (me moeder is al overleden) en ah begin wilde ik zo graag doorgaan, focussen op de zwangerschap en leek ik alles onder controle te hebben, echter neemt het verdriet nu de overhand... het is echt zo pijnlijk.. ben "jaloers"op iedereen die zich kan focussen op zichzelf, op de komst van de baby. Ik probeer me alleen maar staande te houden & alles zo goed mogelijk af te handelen voordat de kleine er is. Heb vd rest namelijk helemaal geen familie in NL die me kan helpen....

Maryon
Ik mag me hier ook bij toevoegen. Nog 7 weekjes voor we ons meisje en zusje mogeniet bewonderen. Wel spannende weken omdat het kindje 2 wkn achterloopt qua groei en vind mijn buik te klein voor deze termijn :,( wens jullie allemaal een fijne tijd en bijna verlof:)

marianne
joepi vandaag ook 33 weken zwanger van mijn 4 de kindje... tis mijn 2 de meisje :) ons prinsesje :) maar ga et niet jammer vinden ze in mijn armen te hebben, wie van julie heeft nu ook last van dikke voeten, enkels en benen?

Jessy
Nog 7 weekjes te gaan en we mogen kleine broer verwelkomen :-*

peeters ellen
hey meiden ik ben ook 33 weken zwanger kijk er zo naar uit naar de geboorte van onze kleine meid

madelene
Jee zo blij aweer aangekomen bij week 33 van mijn zwangerschap precies vanaf vandaag. Ik wil wel dat ze nog even lekker blijft zitten. Hoe langer ze in mijn buik zit hoe beter voor haar . Maar ik ben wel benieuwd naar ons derde prinsesje :)

Me
Nog maar 7 weken te gaan :D

me
Nog maar weken te gaan :D

Jouw naam:

Foto's over '33 weken zwanger'

  • 33 weken Doodmoe, maar gelukkig ^-^
  • 33 weken en 4 dagen
  • 32,5 week zwanger van ons wondertje!
  • 33 weken
  • 33 weken
  • 33 weken
  • 33 weken en 2 dagen
  • 32weken en 1 dag zwanger Hier was ik 32weken zwanger nu in middels 33 weken en 1dag zwanger
  • 33 weken echo
  • Bolle buiken shoot 33 weken + 2 dagen

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan