Jong zwanger babbelgroep! - Zwangerschapsforum

Orchidea - schreef op 31-05 om 08:51
Happyell, spannend zeg! Voor jou is het bijna zo ver dan
N.L, dat doe ik dus ook. Ik heb nu de rare combinatie van een waterfles met Spa rood, schijfje limoen en ijsblokjes. Maar zo ontzettend lekker!!
558 antwoorden en 28728131x bekeken
Lizmie - schreef op 31-05 om 09:35
Happyell wat spannend seg! succes alvast!

Angiie ik snap perfect wat je bedoeld, mijn partner ook van in tbegin " we gaan het tegen niemand zeggen" en dan allebei toch stiekem tegen mensen gezegd en dan van mekander te weten gekomen hahaha waren allebei zo trots hahaha  

Ivm cola enzovoort.. ik drink een halve tot 1 liter water per dag en de rest, melk , fruitsap, ice tea green ( of iets in de aard) of een gewoon blikje frisdrank.. Suikers heb je natuurlijk nodig zolang ge geen liter a 2 liter per dag van drinkt meote u geen zorgen maken zenne. Ge hebt die suikers nodig, alee ik toch in ieder geval anders val'k van menne sus hahaha
Orchidea - schreef op 31-05 om 10:41
Zojuist het kraampakket binnen gekregen, zaterdag de 3D/4D echo en volgende week dinsdag het beval plan opstellen met de vk en de vrijdag het gesprek met de kraamzorg. Jeetje wat gaat het opeens snel... 
Lizmie - schreef op 31-05 om 12:58
Wat is het kraampakket als ik vragen mag? Sorry ik ben weer niet mee
Orchidea - schreef op 31-05 om 13:18
Haha, helemaal geen probleem hoor. Kraampakket is een doos met medische artikelen die nodig zijn voor de bevalling en na de bevalling, bijv. kraamverband i.v.m evt vocht/bloed verlies na de bevalling. Matrasbeschermer, navelklem enz enz. Kraampakket is inpricipe het handigst en het meest nodig bij een thuisbevalling. Een kraam pakket word ook niet vergoed, alleen bij een aanvullende verzekering krijg je hem geheel kosteloos opgestuurd. Hebben ze dat in Belgie niet? Mijn zorgverzekeraar heeft mij voldoende geïnformeerd, ook o.a over het kraampakket toen ik een aanvullende zwangere verzekering afsloot. Of noemen ze het bij jullie anders, dat kan natuurlijk ook!!
Voor de dames die hun kindje al voelen. Waar voelen jullie je kindje het meest? Ik voel haar regelmatig nog echt onderin mijn buik. Is ook tijdens de echo's bevestigd dat ons kindje nog steeds rechts onderin mijn buik ligt en dat ik daarom telkens het gevoel van ''indalen'' daar beneden heb. Moet daarom zo on-tiege-lijk vaak naar het toilet omdat ze mijn blaas als kussen gebruikt.. Ben ik hier de enigste waarbij het kindje laag ligt?
proud_mommy - schreef op 31-05 om 16:33
In belgie heb je dat niet. Ook bed verhogen etc hoeft niet. Hier beval je in het zkh. Keus om thuis te bevallen heb je niet. Nog niet iig. Toen ik zwanger was vertelde ze wel dat ze wilde proberen de moeder na de bevalling gelijk naar huis te sturen zoals ze in nederland doen. Ik heb sowieso liever in het ziekenhuis bevallen. 
Orchidea - schreef op 31-05 om 17:08
Oh wat grappig zeg, die verschillen. Jammer dan dat er in Belgie geen keus is tussen thuis/ziekenhuis bevalling. Kan mij best voorstellen dat er vrouwen zijn die dat wel overwegen. Hebben jullie dan wel een kraamhotel?
proud_mommy - schreef op 31-05 om 19:20
Geen idee haha, woon sinds 3 jaar pas in belgie. Wilde er sowieso niet heen dus heb het ook niet opgezocht.
Mel - schreef op 31-05 om 19:47
Het was me een dagje wel..
Eerst vanmorgen zelf bij de verloskundige gezeten.. verloor onwijs veel bloed en had pijn in mijn buik als of ik ieder moment mijn menstruatie kon krijgen... Echo gemaakt en gelukkig met ons kleintje alles goed. 
Helaas op de echo twee vruchtzakjes te zien, waarvan 1tje compleet leeg..   Ook blijkt dat ik geen 8 weken ben maar 9 weken en 1 dag. Uitgerekend op 1 jan 2019  
proud_mommy - schreef op 31-05 om 21:16
Mel ow wat minder wel leuk dat 1 nog goed is. Gefeliciteerd meid.

Heb me 2x aangemeld voor de privegroep van decembermamas maar steeds niet geaccepteerd. Maar ga het ook niet meer proberen. 
Orchidea - schreef op 31-05 om 21:56
Ah dat is schrikken Mel, jammer dat het tweede vruchtje niet heeft kunnen groeien... wel gefeliciteerd met je “goede” echo, fijn dat een vruchtje het wel overleefd heeft. Op naar een mooie zwangerschap! 
N.L. - schreef op 31-05 om 22:17
Dat verklaart het bloed. Jeetje dat zou een spanning zijn geweest!!
Ben je weer zwanger @proud mommy ?
proud_mommy - schreef op 31-05 om 23:16
Haha nee, ben nog aan t genieten van mijn kleine. Volgde ze vanaf dat ze positief getest hadden dus leek me leuk tot de bevalling. Die tekst was eigenlijk niet voor hier.

Ik wil pas wanneer de kleine 1 is spiraal laten verwijderen.
N.L. - schreef op 31-05 om 23:32
Aahaa ik snap het! Ja, dan raak je toch een beetje betrokken.
Ik ook pas na een jaartje hoor wil wel nog meer kindjes als het gegund is hihi
proud_mommy - schreef op 01-06 om 00:00
Haha idd, als het aan ons lag zouden we voor 3 of 4 gaan. Super blij dat we iig 1 hebben na 18 maanden proberen haha.
Angiie - schreef op 01-06 om 14:39
Pff ik ben zo zenuwachtig voor vanavond! Ik kan het eindelijk mijn vriend gaan vertellen
Orchidea - schreef op 01-06 om 15:07
Spannend Angie!! Heel veel succes met het leuke nieuws vertellen. Ook al een afspraak gemaakt bij de verloskundige? 
Angiie - schreef op 01-06 om 15:10
Ik liep bij een gynaecoloog voor privé redenen. Ik heb even met hem overlegt en hij heeft liever dat ik eerst bij hem onder controle blijf. 14 juni heb ik mijn eerste afspraak 
Orchidea - schreef op 01-06 om 16:07
Helemaal prima toch, spannend. Krijg je dan je eerste echo? Waaah, ik weet nog heel goed toen wij ons kleine frumeltje te zien kregen, mijn man met tranen in zijn ogen, helemaal stil, zo bijzonder!  Zojuist de proefdruk van het geboortekaartje binnen gekregen. 
Angiie - schreef op 01-06 om 16:14
Ahh super leuk!
Ja dit word de eerste echo. Mijn vriend kan er helaas niet bij zijn omdat hij door de weeks op de kazerne van de landmacht zit. Wij zelf wonen in den helder en de kazerne zit in Assen. 
Angiie - schreef op 01-06 om 19:30
AHHHH nog anderhalf uur tot ik klaar ben met werken en het hem kan vertellen 
Angiie - schreef op 01-06 om 21:51
Het hoge woord is er uit haha. Mijn vriend moest huilen van blijdschap 
Orchidea - schreef op 02-06 om 09:37
Wat leuk zeg! Heel fijn voor jullie beide!!
Angiie - schreef op 02-06 om 12:36
Dankjewel orchidea 
Orchidea - schreef op 02-06 om 13:53
Wij zijn net terug van de 3D/4D echo, ons meisje nu al zo eigenwijs, telkens haar handen voor haar hoofd en wat we ook probeerde... nee niet van houding veranderen. 
Angiie - schreef op 02-06 om 14:28
Haha zo schattig!
Nu al een eigen willetje 
Orchidea - schreef op 02-06 om 20:42
Haha inderdaad, bijzonder zeg. Bij de 20 weken echo was het ook al feest, lag ze ook al niet goed voor het medische gedeelte. Echt een kind van haar vader... ook zo eigenwijs! Maar dat is ook wijd hé
Ellis - schreef op 03-06 om 10:10
Proud Mommy, ik kreeg de keuze om thuis, poliklinisch, of klinisch te bevallen, ook in België. Ik denk dat het wat afhankelijk is van je ziekenhuis/gyn.

Dreambaby, ik woon in centrum Antwerpen. Vlak bij de Groenplaats .

Angie, gefeliciteerd!!

Ik weet niet meer wie er magnesiumtekort had (veel moeten bijlezen...) Maar als je hiervoor geen pilletjes wil nemen kan je ook magnesiumhoudend water drinken. Ben ik zelf geen fan van maar m'n moeder drinkt het steeds.
DreamBaby - schreef op 03-06 om 13:12
@Ellis: Leuk dat je vlak bij de Groenplaats woont, ik kom daar af en toe wel eens. Zelf woon ik in Merksem. 
proud_mommy - schreef op 03-06 om 14:26
Ah ellis grappig. Ik woon in maasmechelen en bevallen in genk.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Jong zwanger babbelgroep!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan