Jong zwanger babbelgroep! - Zwangerschapsforum

Lizmie - schreef op 05-06 om 08:35
Dreambaby en Ellis! Hoe toevallig ik heb vroeger altijd in merksem en Deurne gewoond  
Mel, wat verschietachtig! hopelijk kan je snel weer genieten en niet al te ongerust zijn! proficiat met je beebje!
Angiie! Hoe leuk! Blij dat het woord er eindelijk uit is zeker?

Ik heb gisteren terug een echo gehad ons kleine man is al 800 gram zwaar ben nu 25+2 weken. De lengte heeft ze niet vermeld jammer genoeg :/
Mama moet wel op haar gewicht letten .. ben nu in totaal 9 kg bijgekomen.. oeps haha dat wordt dus terug veel water en fruit enzovoort ( deed ik nu ook maja die tussendoortjes eeeeh..)
558 antwoorden en 28726947x bekeken
DreamBaby - schreef op 05-06 om 10:24
@Lizmie; Dat is inderdaad toevallig.  
Orchidea - schreef op 05-06 om 10:26
Ik vandaag ook weer bij de verloskundige geweest. Mijn buikomvang is opgemeten en al echt een mooi bolletje volgens de verloskundige tevens fundushoogte, allemaal op orde gelukkig. Baby ligt met zijn hoofd een paar cm boven mijn navel, ik vond het al raar dat ik daar een “hard” plekje voelde, maar toen zat ik gewoon even op het bolleke van mijn kindje te drukken. Over 3 weken een groei echo van onze meid, stiekem merk ik dat ik toch naar die echo’s uitkijk! 

Lizmie, ik ben ook al 7 kilo bijgekomen, ben ook een ontiegelijke snoeperd.. 
Lizmie - schreef op 06-06 om 08:22
orchidea ben ik helemaal in mee! Ik tel elke keer weer af naar die echo's en ondertusse zit ik wat verliefd te staren naar de foto's dat ik heb meegekregen

En haha ja ik ga nu proberen om 1 kilootje af te vallen en op gewicht te blijven aangezien 10 kilo bij dertig weken blijkbaar ideaal is  "proberen" maar
Orchidea - schreef op 06-06 om 10:00
Ja, dat heb ik ook. Bij de vorige 3D echo kreeg ik alle 26 foto's per app toegestuurd. Super makkelijk, en kan ik ze online bekijken en delen met familie.
Ah meid, ik zou echt niet gaan afvallen, dat is niet goed goed, kreeg ik van de vk te horen. Extra gewicht is vervelend maar goed je baby, placenta enz weegt nu ook al wat, en aangezien ik ook een snoeperd ben, weet ik wat het is om tussendoor wat lekkers te pakken, lijkt me helemaal geen probleem. En goed, het is ook volgens een ''schema''' he, zou daar niet zo veel van aantrekken, zolang je verder maar gezond en gevarieerd eet? Om vervolgens daarna een hele chipszak leeg te eten, de zure matten en de doos waterijsjes... nee grapje haha!
Lizmie - schreef op 06-06 om 14:16
hahaa dat laatste! da's dus echt men probleem hahaahah  ja echt dieet doe ik niet ma gewoon een beetje erop letten en dan val je zowiezo al een beetje af eh dermee 1 kilotje .. ik ga niet extra lopen ofzo hoor haha. Ik geraak nu soms al amper vooruit hahaha
Angiie - schreef op 06-06 om 16:06
Pff heeft er iemand tips tegen de misselijkheid?
N.L. - schreef op 06-06 om 16:11
Jaa ik heb wel een tip..
Kleine beetjes eten over de dag en voordat je je bed uitgaat iets eten (cracker ofzo) dat hielp echt. Heb daardoor mijn misselijkheid helemaal onder controle gehad.
Orchidea - schreef op 06-06 om 16:25
Ja, NL zegt het al, is ook mijn goude tip. Voor dat je op staat biscuitje of crackertje/beschuitje, iniedergeval iets dat luchtig is opeten, even blijven liggen en op staan, je maag is gevuld waardoor je niet zo misselijk meer bent. Geld tevens voor de hele dag zo, blijf je maag vullen met kleine hoeveelheden. Kan me voorstellen dat je ‘savonds geen trek hebt in avond eten, pak dan vla, vult je maag lekker en krijg je toch wat binnen. Gember thee werkte bij mij ook erg goed tegen de misselijkheid om te drinken! Ik was ook enorm misselijk de gehele dag door, maar inmiddels al weken geen last meer van, hou nog even vol, als het goed is is het bij jou over een paar weekjes ook weer volledig weg... of je moet een van de gelukkige zijn met zware misselijkheid de gehele zwangerschap.. nee komt goed!!
Angiie - schreef op 06-06 om 21:20
Fijn, dan ga ik dat even proberen want dit is niet leuk meer haha 
Angiie - schreef op 06-06 om 21:30
Dank jullie wel dames 
Orchidea - schreef op 07-06 om 06:45
Haha, ik vond het ook verschrikkelijk en was echt de dagen aan het aftellen tot het minder werd. 
Lizmie - schreef op 07-06 om 08:54
Ooh Angiie! Rottig eh! ik was ook vanaf week 6 misselijk tot week 14 en dan beginnen minderen en vanaf week 16 volledig weg.

Bij mij hielp zo goed als niets spijtig genoeg dus kan je niet echt tips geven. Vanaf je voelt dat het iets of wat wegtrekt hielp Primperan bij mij wel ( mocht ik nemen van de huisarts, ik zou het dan ook even navragen bij jou huisarts)
Angiie - schreef op 07-06 om 09:26
Nou ik hoop dat de tips gaan helpen want op mijn werk was het gisteren niet te doen met die misselijkheid 
Orchidea - schreef op 07-06 om 13:46
Als het echt niet gaat kun je evt met je leidinggevende overleggen of je iets later kunt beginnen? Scheelde bij mij anders een hoop, kon ik rustig opstaan en alles op mijn gemak doen
Angiie - schreef op 07-06 om 18:18
Nou ik begin gelukkig al om 1 uur. Onze zonnestudio is van 1 tot 9 bemand open. En het zijn maar 4 uurtjes op een dag en op zaterdag 6. 
Orchidea - schreef op 08-06 om 06:00
Lastig, wel lekker maar 4 uurtjes op een dag zeg! Ja je moet het even aanzien, het is als het goed is een paar weken dat je je zo voelt maar je kunt je wel echt beroerd voelen, dat weet ik wel. Anders even de gynacaloog inlichten wat je wel of niet mag gebruiken tegen misselijkheid? 
Lizmie - schreef op 08-06 om 08:13
Ja wat Orchidea zegt! Het kan wel een aantal weken duren zoals bijvoorbeeld bij mij heeft het bijna 10 weken geduurd. Ik heb daarvan ook 3 weken ziek thuis gezeten ( waarvan 1 week griep erboven op) omdat het gewoon ABSOLUUT NIET ging . jezelf ook niet teveel forceren angiie zou ik zeggen als het echt niet gaat kan je beter een daggetje thuis zijn!
Angiie - schreef op 08-06 om 09:04
Dank jullie wel dames 
Angiie - schreef op 08-06 om 09:48
Vandaag blijf ik een dagje thuis. Ik heb de hele nacht niet kunnen slapen door de misselijkheid 
Orchidea - schreef op 08-06 om 09:57
Ja. Je moet je niet schamen hoor. Ik werk inmiddels niet meer, na de misselijkheid kwam bij mij de ontzettende moeheid, ik werkte 9.5 uur per dag op kantoor, niet te doen, toen halve dagen en ook dat redde ik niet. Amper een uurtje, of ik viel achter mijn bureau in slaap. Ook enorme rug, nek en bekken klachten. Ben uiteindelijk 3,5 uur gaan werken, met pushen van mijn leidinggevende 4,5 uur. Inmiddels overspannen thuis omdat ik niet meer kon, en niet meer mocht genieten van de zwangerschap mbt tot mijn werk. Je kindje gaat voor, iniedergeval bij mij wel, en voel haar nu zoveel meer.. bij mij is inmiddels vastgesteld dat ik tot mijn verlof niet meer aan het werk kan. Heb helaas een week geleden ook te horen gekregen dat ik na mijn bevalling ook niet meer hoef terug te komen. Jammer dat zwangerschaps discriminatie nog steeds aanwezig is in NL!! 
anoniem22 - schreef op 08-06 om 10:13
@tips voor vaderdag bij Hema hebben ze hele leuke rompertjes met papa of daddy tekstjes erop. Zelf heb ik me man een zwart T-shirt gegeven met op zijn rug big me zijkant van de arm onze achternaam, me schoonvader en gegeven met achterop biggest me. En me zoontje (10 maanden) mini me en allemaal de achternaam op de mouw heel gaaf al dat allee bij elkaar was 49 euro.
Tooby - schreef op 08-06 om 11:31
Jeetje orchodea! Loopt je contract dan af of gaan ze je ontslaan na je bevalling? Heftig zeg en achterlijk dat dit nog steeds gebeurt.

Angiie - schreef op 08-06 om 11:57
Zo Orchidea!
Dat is wel erg zeg dat je na de bevalling niet meer terug hoeft te komen. Erg grof. Ik hoop dat mijn baas iets meelevender is als mij dat overkomt pff
Orchidea - schreef op 08-06 om 12:15
Tooby, mijn contract zou verlengd worden voor een vast contract is mij gezegd voordat ik vermelde dat ik zwanger was. Maar nu loopt mijn contract af vanwege “rechtswege” en hebben ze inprincipe al het recht, maar eerlijk is het niet vooral omdat mijn leidinggevende kan bepalen dat ik geen onregelmatige diensten kan draaien met een baby. Dat was zijn reden. Ok... 

Hoop het ook voor je Angiie, maar helaas is het niet altijd fijn, hoor regelmatig over zwangerschaps discriminatie op het werk! 
Tooby - schreef op 08-06 om 12:22
Pff achterlijk zeg dan zakt het vertrouwen wel ja.
Angiie - schreef op 08-06 om 12:40
Al die discriminatie, ik vind het vreselijk
Angiie - schreef op 08-06 om 15:50
nou de gouden tip dat helpt tegen de misselijkheid? Gemberthee. Maar dan niet die kant en klare maar losse stukjes wat je in een thee ei moet stoppen 
Orchidea - schreef op 08-06 om 18:36
Zeker, ach.  Niets aan te doen. Ga tot eind 2018 lekker 24/7 genieten van mijn dochtertje en daarna zien we wel verder! 
Fijn dat dat helpt Angiie, is je misselijkheid helemaal weg of in vlagen? 
Angiie - schreef op 08-06 om 19:55
Inderdaad eerst even lekker genieten Orchidea. 
Het is nu meer met vlagen. Het kwam weer even terug, toen heb ik een zure appel gegeten en nu is het weer weg

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Jong zwanger babbelgroep!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan