Baby in bed leggen

Hoe je je baby op bed legt, verschilt van ouder tot ouder. Baby's zijn verschillend en ouders ook. Er is niet 1 goede manier om je baby op bed te leggen. Maar hoe je je baby ook op bed legt, denk wel aan de veiligheid van je baby en wees consequent.

Veilig in bed leggen

  • Zorg dat je baby niet tussen de spijlen kan komen met het hoofdje of het lichaam
  • Het matras moet stevig tegen de randen van het bedje aanliggen zodat je baby niet tussen het matras en de randen van het bed kan komen. Om die reden mag het matras ook niet te zacht zijn.
  • Er mogen geen voorwerpen in bed liggen, geen speeltjes, geen doekjes of andere voorwerpen waar je baby in kan stikken
  • Leg het laken goed vast onder het matras wanneer je je baby instopt in bed.

Niet te vroeg en niet te laat

Er is niet 1 goede manier om je baby op bed te leggen. Niet alle baby's zijn hetzelfde en welke methode je ook kiest, er is er niet 1 de beste. Er is wel een overeenkomst tussen alle methoden om je baby op bed te leggen. Leg je baby niet te vroeg en niet te laat op bed. Wanneer je vaste bedtijden aanhoud, probeer je daar dan zo veel mogelijk aan te houden. Kies je ervoor om je baby pas op bed te leggen wanneer je baby dat aangeeft, blijf dan goed op je baby letten zodat je de bedtijd van je baby niet mist en je baby overprikkeld raakt en daardoor moeilijker in slaap komt.

Vast ritueel

Houd altijd een vast ritueel aan wanneer je je baby op bed legt. Een vast ritueel is belangrijk want je baby leert al heel snel dit ritueel te verbinden met gaan slapen. Het lichaam van je baby leert dan dat het de stofjes, die het nodig heeft om in slaap te gaan vallen, aan te maken.
Het ritueel dat je aanhoud, begint al voordat je je baby naar de slaapkamer brengt. Misschien geef je je baby eerst een fles of misschien houd je juist even een kwartiertje rust met je baby. Het kan allemaal maar houd dit ritueel wel vast zodat je baby al kan anticiperen.
Ook in de slaapkamer houd je een vast ritueel aan. Verschoon je baby, knuffel je baby eventjes en leg je baby dan op bed of wieg je baby in slaap. Wat je ook doet, het is belangrijk dat je hetzelfde vaste ritueel aanhoud zodat het voor je baby duidelijk is dat hij of zij moet gaan slapen. Zeker wanneer je baby niet lekker is of in een sprongetje zit is het belangrijk om aan het ritueel vast te houden.

 

Reacties op 'Baby in bed leggen'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Baby in bed leggen'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Slapen als een baby

Alles over baby's en slapen

Het (veranderende) slaappatroon van je baby

Het slaappatroon van je kindje brengt veel ouders tot bijna wanhoop in het eerste jaar. Maar vrees niet, ook jouw kleintje gaat uiteindelijk doorslapen. Hoe het slaappatroon van je kindje zich ontwikkelt lees je hier.

Baby laten huilen of niet

Met enige regelmaat vlamt de discussie 'je baby laten huilen of niet' weer op. Maar wat zit daar nu precies achter ? Wat zeggen de voor en tegenstanders ?

Baby in bed leggen

Hoe je je baby op bed legt verschilt van ouder tot ouder. Baby's zijn verschillend en ouders ook. Er is niet 1 goede manier om je baby op bed te leggen. Maar hoe je je baby ook op bed legt. Denk wel aan de veiligheid van je baby en weest consequent.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan