Wanneer mag een baby op de buik slapen

Baby's mogen nog niet op de buik slapen omdat dan de kans op wiegendood groter is. Maar wanneer mag een baby wel op de buik slapen ?

Wanneer mag een baby op de buik slapen

Je kunt het buikslapen het beste zo lang mogelijk uitstellen. Baby's die op hun buik slapen, hebben een grotere kans op wiegendood. Wiegendood kan tot 2 jaar voorkomen. De eerste 6 maanden is de kans het grootst. 9 Van de 10 gevallen van wiegendood doen zich voor in de eerste 6 maanden. Sinds baby's niet meer op hun buik 'mogen' slapen is het aantal gevallen van wiegendood drastisch afgenomen. Lees meer over de gevaren van buikslapen in 'gevaren van buikslapen'
Op een gegeven moment, meestal ergens na een maand of 6, kunnen de meeste baby's zichzelf omdraaien. Je hebt er dan geen invloed meer op hoe de baby's slaapt. Het wordt dan nog steeds aangeraden om de baby toch op zijn of haar rug op bed te leggen en goed in te stoppen.

Baby's die op de rug slapen zijn gezonder

Op de rug slapen helpt niet alleen tegen wiegendood, er zijn nog meer redenen om je baby zo lang mogelijk op de rug te laten slapen. Baby's die op de rug slapen, zijn ook nog eens gezonder dan baby's die op de buik slapen. Baby's die op de rug slapen, hebben een lagere temperatuur in de keel dan baby's die op de buik slapen. Hierdoor kunnen bacteriën zich minder goed vermenigvuldigen dan bij een baby die op de buik slaapt. Baby's die op de rug slapen, hebben dan ook minder last van verstopte neuzen en oorontstekingen.

Conclusie

Laat een baby zo lang mogelijk op de rug slapen. Dit vermindert de kans op wiegendood en helpt hopelijk om oorontstekingen en verstopte neusjes te voorkomen. Op een gegeven moment gaat je baby vanzelf op de buik slapen wanneer de baby daar behoefte aan heeft. Leg je baby wel altijd op de rug in bed zodat je baby zo lang mogelijk op de rug blijft slapen.

 

Reacties op 'Wanneer mag een baby op de buik slapen'

Reacties

Tim
Ok, geen probleem, manisha.

Jeergo
Ok

manisha
Myn baby slaap op zyn buik maar zet hem recht tg gaat hy weer op zn buik

Jouw naam:

Foto's over 'Wanneer mag een baby op de buik slapen'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Slapen als een baby

Alles over baby's en slapen

Baby in bed leggen

Hoe je je baby op bed legt verschilt van ouder tot ouder. Baby's zijn verschillend en ouders ook. Er is niet 1 goede manier om je baby op bed te leggen. Maar hoe je je baby ook op bed legt. Denk wel aan de veiligheid van je baby en weest consequent.

Het (veranderende) slaappatroon van je baby

Het slaappatroon van je kindje brengt veel ouders tot bijna wanhoop in het eerste jaar. Maar vrees niet, ook jouw kleintje gaat uiteindelijk doorslapen. Hoe het slaappatroon van je kindje zich ontwikkelt lees je hier.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan