Babymassage

  • Babymassage

"Een liefdevolle aanraking door een vertrouwd persoon"

Babymassage

Vanaf 6 weken kan er een begin gemaakt worden met babymassage. Voordelen zijn;

  • Kindjes worden rustiger en slapen vaak beter.
  • Het gevoel van veiligheid en geborgenheid wordt versterkt.
  • Massage heeft een ontspannende werking bij darmkrampjes en bij het overstrekken van uw kindje.
  • Daarbij is massage een prettige manier om bewust en met aandacht contact te maken met uw kindje.
  • Het is gewoon leuk om en een vertrouwde omgeving contact te leggen met uw kind.

Daarom is een cursus babymassage een goede investering in het contact tussen u en uw kindje.
Vaak is voldoende ruimte om tijdens een cursus babymassage ervaringen met andere ouders uit te wisselen maar ook onderwerpen zoals: baden in de tummytub, voeding , draagtechnieken en rollend (roterend) aa-n en uitkleden, kunnen besproken worden. Daarnaast krijgt u een hand-out mee waarin u het geleerde kunt nalezen zodat u thuis verder aan de slag kunt gaan met babymassage.

Wie heeft er baat bij de massage?

Niet alleen de baby maar ook jij als ouder hebt baat bij babymassage

Baby

Door de baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van het kindje geactiveerd, slaap- en eetritme verbeteren. De ongemakken van eventuele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden, als je geleerd hebt om daarmee om te gaan. Baby's die veel huilen en/of erg onrustig zijn, worden door de massage gerustgesteld en ontspannen.
Het maakt dat het kind opgroeit tot een stevige, onafhankelijke persoonlijkheid. Deze massagevorm is geschikt voor alle moeders/vaders met baby's. Daarnaast is ze goed bruikbaar bij baby's die veel huilen, buikkrampjes hebben, onrustig zijn, zich overstrekken en couveuse baby's.
Babymassage is een manier om je liefde en aandacht op je te vroeg geboren baby over te dragen. Het zal de intimiteit die je gemist hebt toen je kind in het ziekenhuis verbleef, herstellen. Tedere, liefdevolle aanraking (positieve prikkels) zullen hen het gevoel geven dat de wereld toch een veilig plekje voor hen heeft. Studies hebben aangetoond dat premature baby?s, die dagelijks werden gemasseerd, 47 % meer in gewicht toenamen dan zuigelingen die niet werden gemasseerd.
Niets wordt als zo opwindend ervaren als de tastzin van de huid, want die strekt zich uit over het hele lichaam. Tast en gevoel zijn het fundament dat gelegd wordt, daarna ontwikkelen andere zintuigen zich, evenals het denken.

Ouder

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, "lichaamstaal". In de eerste negen maanden van zijn leven is dit de enige taal die de baby spreekt. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert de ouder intuïtief aanvoelen wat hij nodig heeft. Door in aandacht aanraken leren de ouders hun kind beter begrijpen en te respecteren. Op deze manier wordt de basis van het vertrouwen hebben in elkaar, versterkt. Vertrouwen en veiligheid geven gaan samen.
Het is heel normaal dat jonge ouders moeten wennen aan hun nieuwe taak in het leven. Door regelmatig de baby te masseren, leer u het kindje beter kennen, waardoor u beter zal kunnen inspelen op de behoeftes van de baby. Als u leert dat u als ouder een gevoel van veiligheid en geborgenheid kan geven, zult u zich minder machteloos voelen op de momenten dat niet alles op rolletjes loopt. Juist dit feit wordt door de meeste ouders die aan babymassage doen of gedaan hebben, als het meest positief ervaren. Bovendien kunnen jonge vaders door hun baby te masseren een bijzondere band met het kind opbouwen.

Geschreven door babymassage ridderkerk

Babymassage Ridderkerk is een jong bedrijf waar u de cursus babymassage kunt volgen. De lessen zijn los te volgen maar aangeraden wordt om alle 3 de lessen te volgen omdat u steeds een stapje verder gaat met het masseren van uw kindje. De 3 lessen kosten totaal € 50,--. Sommige zorgverzekeraars vergoeden babymassage. U dient dit zelf na te vragen bij uw zorgverzekeraar. De lessen beginnen om 10 uur en duren ongeveer anderhalf uur. Lessen zijn inclusief koffie/thee en gebruik van olie. Desgewenst kunt u olie bij mij kopen om in de thuissituatie te gebruiken.
Als u het leuk vind om met een groepje vriendinnen bij u thuis les te krijgen dan kan dat ook. Neem via info@babymassageridderkerk.nl contact met mij op om in overleg een datum af te spreken. Ook het is mogelijk om bij u thuis babymassagetechnieken aan te leren. Dit kan op een tijd die voor jullie het beste uit komt. De massage wordt dan aangepast aan de behoefte van u en van uw kindje. Het voordeel is dat u de deur niet uit hoef en dat uw kindje in zijn eigen vertrouwde omgeving kan blijven. Kosten; € 35 per les. (er worden reiskosten berekend buiten Ridderkerk) . Neem via info@babymassageridderkerk.nl contact met mij op om in overleg een datum af te spreken.
Handig om mee te nemen naar de les; 1 grote handdoek waar u zelf op kunt gaan zitten, verschoning voor uw kindje en eventueel voeding.

Aanmelden

U kunt u aanmelden voor de cursus babymassage via info@babymassageridderkerk.nl. De lessen worden in principe op iedere vrijdagochtend gegeven. Vermeld u bij het aanmelden even de datum waarop u voorkeur heeft om de cursus te gaan starten. In onderling overleg zullen wij dan kijken wat de mogelijkheden zijn. Andere dagen om de cursus te volgen zijn in overleg ook mogelijk. Van harte welkom! Zie ook de website; www.babymassageridderkerk.nlAangeraakt, gestreeld, gemasseerd worden,
dat is voedsel voor het kind.
Voedsel dat net zo belangrijk is
Als mineralen, vitaminen, proteïnen ?
Voedsel dat liefde is.

Uitspraak van dr. F. Leboyer

 

Reacties op 'Babymassage'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Babymassage'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan