Intiem wandelen met een babydraagzak

Zodra je baby geboren is ontstaat er een band die nooit meer weggaat. Dat is wederzijds. Het liefst houd je je kleintje de hele dag dicht tegen je aan. Dat is in veel culturen heel gebruikelijk. Dat kan door middel van een draagdoek of babydraagzak. Een babydraagzak biedt je veel voordelen.

Verschillen babydraagzak en draagdoek

Een draagdoek kun je het best voor je gebruiken in de eerste maanden van z?n leven tot ongeveer een half jaar. Je kleintje voelt zich hierdoor veilig en geborgen en door jouw stem en lichaamswarmte wordt hij rustig. Een draagdoek wordt stevig om jouw lichaam heen geknoopt. Doordat je continu in contact staat met je baby zal je merken hoezeer dat dragen jullie onderlinge band versterkt.
Een babydraagzak komt daarna en kun je gebruiken tot in de peutertijd. Een goede babydraagzak is gemaakt van een stof die zacht en comfortabel aanvoelt en ademend is. Een babydraagzak is dus bedoeld voor baby's van een half jaar en ouder. Het is bij het gebruik van een draagzak zeer belangrijk dat je kleintje zijn hoofd zelf rechtop kan houden. Als je kiest voor een babydraagzak, dan kun je kiezen uit rugzak-modellen of voor modellen die je voor je buik houdt.

Buik- of rugzakmodel

Het buikmodel babydraagzak wordt qua leeftijd geadviseerd vanaf 5 maanden en met een gewicht tot 12 kg. Bij deze babydraagzak plaats je je kind met het gezichtje naar voren gericht. Met het ingebouwde of losse verkleinkussen zorg je ervoor dat de babydraagzak precies op maat is. Het prettige van je kind in een buikmodel is dat hij heerlijk om zich heen kan kijken maar zich tot veilig voelt door het intieme contact dat je hebt. Het is een zeer heerlijk manier om samen op stap te gaan en kan je kleintje aan verschillende soorten omgevingen wennen. Als je kind meer dan 12 kg weegt, dan is een buikmodel voor jou zwaar. Dan is het tijd om over te gaan op een babydraagzak die op jij op je rug draagt. Dit kun je volhouden tot je kind een peuter is.

Babydraagzak en meer

Een babydraagzak kun je heel eenvoudig online aanschaffen.
Babyveilig is een online leverancier die veilige babyspullen levert. En dat is precies want je wilt. Jouw kind staat voorop, samen met comfort en gebruiksgemak voor jullie beiden. Er zijn babydraagzakken van kwaliteitsmerken als BabyBjörn, Cybex en ErgoBaby.

 

Reacties op 'Babydraagzak'

Reacties

Jouw naam:
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan