Couveuse

Als je kindje te vroeg wordt geboren zal het in de couveuse geplaatst worden. Wat is een couveuse precies en wat betekent dat voor jou en je kindje ?

  • couveuse!
  • couveuse!
  • couveuse!

Couveuse

Als je kindje te vroeg wordt geboren zal het in de couveuse geplaatst worden. Dit is een afgeschermde omgeving waar je kindje op temperatuur kan worden gehouden en afgeschermd kan worden van ziektekiemen door toevoer van schone gefilterde zuurstof. Ook kan de temperatuur en luchtvochtigheid goed geregeld worden. De wanden zijn doorzichtig zodat je kindje goed in de gaten kan worden gehouden. Vaak wordt je baby ook aan het infuus gelegd.
Het personeel op de couveuse afdeling is speciaal getraind voor deze afdeling en houd je kindje 24 uur per dag in de gaten

De rol van de ouders

Als je kindje in de couveuse ligt dan kun je niet 24 uur per dag bij hem of haar zijn. Vroeger mocht uit angst voor infecties en virussen niet in de buurt van je baby komen. Gelukkig is er steeds meer mogelijk en kun je als ouder toch een groot verschil maken.

Meedoen met de verzorging van je kindje - er wordt geprobeert om de ouders zo veel mogelijk te betrekken bij het kindje. Er wordt uitgelegd waar alles voor dient en hoe je kindje op alles reageert. Zo kun je zelf je kindje in de gaten houden en sommige handelingen zelf uit gaan voeren. Je mag bijvoorbeeld je kindje zelf verschonen, temperaturen, wassen en baden. De verpleegsters helpen je hierbij. Ze leggen je alles uit en plannen de dag met je in zodat je kindje altijd voldoende zorg krijgt.

Kangoeroeen - bij kangoeroen houd je je baby uit de couveuse dicht tegen je aan. Het huid op huid contact is erg goed voor de ademhaling en hartslag, het gewicht, het slaappatroon en de hersenontwikkeling van je baby. Bovendien kun je baby aanleggen. Alhoewel het vaak niet zal lukken om te drinken versterkt dit toch de band tussen moeder en kind en komt de borstvoeding vaak beter op gang. Kangoeroeen is erg belangrijk en zelfs als je kindje aangesloten zit aan slangen en sensoren lukt het toch om te kangoeroeen./ Om kangoeroeen nog gemakkelijker te maken hebben sommige ziekenhuizen tegenwoordig een speciaal vest in gebruik dat er voor zorgt dat jii en je kindje ook tijdens het kangoeroeen lekker warm blijven.

Borstvoeding geven - als moeder wordt je aangeraden om juist je couveusekindje borstvoeding te geven. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kindje en vergroot zijn of haar kansen. Als je kindje nog niet zelf kan drinken aan de borst kun je vaak in he ziekenhuis kolven waarna de moedermelk zonder dat er tijd en kwaliteit verloren gaat gegeven worden. Dit kan via een sonde of als je kindje al wat sterker is via een spuitje of een speen. Als je baby sterker wordt dan kun je vaak wel wat borstvoeding gaan geven. De borstvoeding wordt dan langzaam opgebouwd terwijl de sonde/speen voeding wordt afgebouwd.

Elektronische navelstreng

Als jij als moeder nog niet het bed uit mag en je kindje de couveuse in moet wordt er vaak een live video verbinding gemaakt met de couveuse. Dit noemen ze ook wel een electronische navelstreng omdat je zo toch nog verbonden bent met je kindje.

Couveuse Trivia:

De eerste couveuse werd in 1888 op 7 september al in gebruik genomen door Edith Eleanor McLean die bij de geboorte 1.1 kilo woog. Deze couveuse werd warm gehouden door een stoom mechanisme.

 

Reacties op 'Couveuse'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Complicaties bij de bevalling

soms gaat de bevalling niet zoals je had verwacht. Het kindje kan eerder komen of er ontstaan complicaties

Inleiden van de bevalling

Soms komt een bevalling niet zelf op gang of zijn er complicaties. De bevalling wordt dan kunstmatig op gang gebracht. Dit heet het inleiden van een bevalling

In het vruchtwater gepoept

Als het vruchtwater breekt en de kleur is bruin of groen is dan heeft je kindje waarschijnlijk in het vruchtwater gepoept. Je zult dan in het ziekenhuis moeten bevallen. Het komt relatief vaak voor dat een kindje in het vruchtwater heeft gepoept en gelu

Couveuse

Als je kindje te vroeg wordt geboren zal het in de couveuse geplaatst worden. Wat is een couveuse precies en wat betekent dat voor jou en je kindje ?

Als de verloskundige te laat is

Heel soms gebeurt het dat de verloskundige te laat is. Je voelde al wel wat krampjes maar opeens krijg je persdrang. Wat moet je dan doen ?

Te vroeg geboren

Als je kindje voor 37 weken wordt geboren dan spreek je van een vroeggeboorte of prematuur. In Nederland wordt ongeveer 7% van alle kindje te vroeg geboren

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan