Innestesteling en innestelingsbloeding

  • Innesteling

Wanneer je bent bevrucht dan ontwikkelen de eicel en het zaadje zich. Na ongeveer een week vindt dan de innesteling plaats. Het vruchtje nestelt zich dan in de baarmoederwand.

Innesteling

Als de eicel is bevrucht, zal deze nog een paar dagen op zichzelf doorgroeien en zich verplaatsen naar je baarmoeder. Het vruchtje zit nu nog niet vast aan je baarmoederwand en deelt ook nog geen bloed met jou. Als je bevrucht bent, zal je meer progesteron aanmaken. Dit is een zwangerschapshormoon waardoor, in dit geval, je baarmoeder meer bloed krijgt en de bloedvaten gestimuleerd worden te groeien. Hierdoor kan het vruchtje zich innestelen. Na 5 dagen tot soms wel 10 dagen (of in uitzonderlijke gevallen nog langer) zal het vruchtje zich pas vastmaken aan jouw baarmoederwand.
De kans dat dit allemaal goed gaat, is overigens kleiner dan je misschien gedacht zult hebben. Maar in ongeveer 6 op de 10 pogingen nestelt het bevruchte eitje zich daadwerkelijk aan jouw baarmoederwand.
Na de innesteling ga je pas het andere zwangerschapshormoon hCG (in grote hoeveelheden)aanmaken. Juist dit wordt gemeten in een zwangerschapstest. De hoeveelheid hCG verdubbelt elke 1,5 á 2 dagen. Dit hormoon is je hele zwangerschap volop in je lichaam aanwezig. Doordat het dus even duurt voordat je voldoende hCG hormoon hebt aangemaakt, kun je pas een paar dagen na de innesteling een echt betrouwbare zwangerschapstest doen.
Veel vrouwen zien de dag van bevruchting of innesteling als de eerste dag van de zwangerschap maar de medische wereld ziet dat anders. De innesteling vind meestal plaats als je 4 weken zwanger bent maar door een late eisprong of lange cyclus kan dit ook later gebeuren. Dut komt doordat de zwangerschap wordt berekend vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie.

Innestelingsbloeding

Een innestelingsbloeding kan lijken op een menstruatie. Vaker is een innestelingsbloeding minder hevig en duurt deze korter. Doordat je rond de tijd dat je je periode weer moet krijgen gewoon bloed verliest, is het niet altijd meteen even duidelijk dat je zwanger bent. Een bloeding van een innesteling duurt meestal zo'n 1 tot 3 dagen.
Een innestelingsbloeding kan zich wat later tonen met bruinig bloed of direct met rood bloed. Bruin bloed is altijd ouder. Dit komt doordat niet altijd het bloed direct naar buiten toe kan komen.
Lang niet alle vrouwen merken wat van een innesteling en lang niet alle vrouwen hebben een innestelingsbloeding. Een innestelingsbloeding is volledig pijnloos. Een vrouw merkt daar niets van. Je kunt een innestelingsbloeding gemakkelijk verwarren met een beginnende miskraam omdat dat ook vaak gepaard gaat met bloedverlies. Het verschil is inderdaad niet altijd even duidelijk ! Over het algemeen gaat een miskraam gepaard met buikkrampen. Alleen de verloskundige of gynaecoloog kan door middel van een echo of doptone onderzoek uitsluitsel geven

Innesteling: heb jij bloed verloren ?


Ja een klein beetje bruin bloed
Ja, een klein beetje rood bloed
Ja, maar meer bloed dan ik had verwacht
Nee, ik heb geen bloed verloren.

 

Reacties op 'Innesteling'

Reacties

Anoniem
Hallo dames ik heb even een vraagje, ongeveer 5 a 6 dagen na eisprong begon ik met bloeden het was veel minder dan menstruatie maar hield wel 5 dagen aan. Ook stopte het een dag en begon het in de avond weer te bloeden. Ik heb dit nog nooit eerder gehad Daarna heb ik geen menstruatie gehad tot heden. Wie weet wat het is

Marisa kluivert
G-middag samen me laatste menstruatie was 20 august me vruchtbare dagen waren 29 30 31.1.2.3.4.5.6.7 ovulatie was 3 heb ik seks gehad al die dagen ze zeggn 14 september was er weer een vrije eisprong heb ik seks gehad tot 14 .ma ik heb ook gelezen van innesteling bloeding is 8-9dagen na je ovalutie en ik was overtijd je kan zeggen 17.18.19.20.en 21 ma plotseling op 21;zelf heb ik bloedvlies ondenk eerst zag ik een beetje bruin achtig en daarna bloedvlies want ik was al bang toen ik dat zag ma is het werk bloedvlies dat was 3 dagen mandag en dinsdag en woensdag toen het kwam kreeg ik een beetje buikkrampen en daarna een beetje buik pijn ma niet echt hevig buik pijn hor kunt iemand me zeggen wat dat allen maal kan zijn of ben ik werkelijk zwanger of zo ????

Toekomstige mama
Heey meiden Ik heb mij laatste mensturatie op 18.07.2020 gehad en op 1.08.2020 en 2.08.2020 waren mijn meeste bevruchtbare dagen ik heb deze ochtend test gedaan en het was negatief ik ben ook recent gestopt met de pil op 30.06.2020

Toet
Ik bedoel "de eerste dag van mijn laatste menstruatie" was de 9e mei! Ipv de laatste dag van mijn menstruatie was...

Toet
Laatste dag van menstruatie was 9 mei en de 23 mei was mijn meest vruchtbare dag. Gisteren 1 juni dus 9dagen na meest vruchtbare dag en 5 dagen voor mijn eerste menstruatie dag, heb ik lichtbruine bloedverlies tot aan nu toe. Lijkt het mij ik te maken heb met een innestelingsbloeding. Hopen dat ik donderdag de 6e positief mag gaan testen.

Pimpeltje
Hoi meiden, ik heb een vraag Mijn laatste dag van mijn menstruatie was op 2 mei. Vandaag (13/05/2019) heb ik heel licht roze en donkerbruine bloed gehad. Kan dit een innestelingsbloeding zijn??

Cs
Mijn laatste menstruatie is begonnen op 6 april 2019, dit heeft langer geduurd dan normaal. 6 dagen terwijl ik meestal maar 4 ben. 17 april een hsg gehad,( moet altijd tussen menstruatie en eisprong) 23 april mijn eisprong, 1 mei de heledag rare vage onverklaarbare buikpijn. De rest van de week houd dit al aan. (Dit heb ik nog nooit zo gehad een week voor mijn verwachte menstruatie dus dat is ook best vreemd, meestal 1 dag of de dag zelf) Gigantische pijn in mijn borsten en tepels, misselijk duizelig, rugpijn hoofdpijn noem maar op. dinsdagochtend toch maar 2 testen gedaan maar beide negatief. Ben nu ondertussen een week verder en nog steeds buikpijn. Vanavond bij het plassen wat rood bruine vlekjes op het wc papier. Ik weet momenteel niet zo wat er aan de hand is, kan dit alsnog een late innesteling zijn of toch niet? Menstruatie zou wel in deze dagen moeten komen maar de cyclus is onregelmatig, zit soms 2 tot 4 dagen verschil in.

Irene
Hallo lieve mensen, Ik heb een vraagje.. Ik heb 27 maart 2019.. me laatste ongesteldheid gehad.. Ik werd maar niet weer ongesteld dus een vriendin van me zei day ik Een test moet doen.. dus ik even een test gedaan gaf die 2 streepjes Aan & 1 licht streepje.. dus de vorige dag weer test gedaan & die van cleaur blue gedaan... en die gaf zwanger 1-2 aan.. ik wist niet wat het betekende.. Maar 2 dagen daarna kreeg ik opeens heel veel bloed maar Toen verloskundige gebeld en die zei dat het innestelingbloed kan zijn maar het kan ook een miskraam zijn of heel wat anders... Een vriendin van mij heeft ook een kindje & die had hele hevige Innestelingbloeding maar ik schrok heel erg iemand hier ervaring mee... & kan im bijvoorbeeld zondag dd clear blue test weer doen.. en moet die dan gewoon 2-3 aan geven als het geen miskraam was ik heb pas finsdag 7 mei een echo... eerder kunnen ze helaas niks zien... Kan iemand mij alsjrblieft helpen Veel liefsss

Nes
Heb twijfels tussen een miskraam of innesteling.,,ben 2 weken zwanger en verlies nu wat bloed..niet zoveel dat een maandverband nodig is,met een inlegkruisje kom ik ruim toe..maar had gelezen dat bij een innesteling geen stolsel aanwezig mag zijn..dus weet mezelf nu eventjes geen raad

Marieke88
Hoi Allwmaal, ik heb een vraagje.. mijn cyclus is wisselend soms 28 dagen soms tot 30tig dagen.. nu ben ik 31 december ongesteld geworden maar anders .. kan dit innestelingsbloeding zijn? Mijn laatste menstruatie dag was daarvoor 29 nov?

Jouw naam:

Lees meer ... !

Bloedarmoede tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je een grote kans op bloedarmoede. Bij bloedarmoede voel je je vaak moe en duizelig doordat je bloed minder zuurstof kan leveren aan je lichaam.

Oorsuizen en zwangerschap

Oorsuizen wordt ook wel tinnitus genoemd en is een heel irritant maar ongevaarlijk kwaaltje. Tijdens de zwangerschap kan oorsuizen onder andere ontstaan door een hogere bloeddruk waarbij er meer bloed door je aderen stroomt, door bloedarmoede of door stre

Acupunctuur bij zwangerschapsklachten

Zwangerschapsklachten, maar ook andere klachten, worden in de acupunctuur gezien als een verstoring in de stroming levensenergie. Acupunctuur kan helpen deze energie te versterken en beter te laten stromen. Hierdoor kunnen klachten veranderen, verminderen

Zwangerschapsdiabetes

Vanaf de 24e week van jouw zwangerschap heb je kans dat je zwangerschapdiabetes krijgt. Dit is een tijdelijke vorm van diabetes die ontstaat doordat de panchreas niet genoeg insuline meer aan kan maken. Hierdoor krijg je te veel glucose in je bloed waardo

Zwangerschapsmasker

Als je tijdens je zwangerschap donkere vlekken op je gezicht of hals krijgt zou dit een zwangerschapsmasker kunnen zijn. De kans hierop is groter als je veel in de zon hebt gezeten. Vaak verdwijnt dit masker na de zwangerschap weer langzaam aan.

Verstopte neus tijdens de zwangerschap

Ongeveer één op de drie zwangere vrouwen krijgt tijdens het tweede trimester last van een verstopte neus. Gelukkig kan dit geen kwaad maar het kan wel lastig zijn. Wat je tegen een verstopte neus kunnen doen tijdens de zwangerschap dat lees je hier.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan