Eerste tekenen van de zwangerschap

Wat zijn de eerste tekenen van de zwangerschap en hoe merk je dat je zwanger bent?

Hoe weet je dat je zwanger bent ?

Zodra het eitje zich heeft ingenesteld in de baarmoeder weet je lichaam zeker dat het zwanger is en gaat het hormonen aanmaken. Voor dit tijd worden er al wel wat hormonen aangemaakt maar dit zijn er veel minder. Deze hormonen zorgen voor veel lichamelijke en daarmee geestelijke veranderingen die je misschien op kunt pikken. Lang niet alle vrouwen merken iets van deze veranderingen.

Gevoelige borsten

Het meeste voorkomende vroege kwaaltje is gevoelige, pijnlijke of opgezete borsten. Al heel vroeg in je zwangerschap gaan je hormonen je lichaam klaar maken voor het geven van borstvoeding. Dit merk je al vrij snel doordat je borsten strak, pijnlijk of gewoon gevoelig aanvoelen.

Uitblijvende of lichtere menstruatie

Als je zwanger bent dan menstrueer je niet meer (uitzonderingen daar gelaten). Er kan wel wat bloedverlies optreden bij het innestelen, de zogenaamde innestelingsbloeding. Zodra je menstruatie dus uitblijft of veel milder, minder en minder lang is is dit een teken dat je zwanger zou kunne zijn.

Misselijkheid

Veel zwangere vrouwen zijn in het begin van de zwangerschap misselijk. Deze misselijkheid is 1 van de eerste tekenen dat je zwanger bent.

Scherpere neus

Veel zwangere vrouwen ontwikkelen al snel een scherpe reukzin.

Vermoeidheid

Onder invloed van progesteron zetten je bloedvaten uit en je lichaam moet harder werken om al het bloed door je lijf te pompen. Hierbij kun je last krijgen van vermoeidheid.

Plassen

Doordat je baarmoeder al snel begint met groeien kan deze tegen je blaas gaan drukken waardoor je vaker naar het toilet toe moet,

Verstopping

Doordat je baarmoeder op je darmen drukt kun je al vroeg in je zwangerschap last krijgen van verstopping.

Bandenpijn

Je baarmoeder zet al vrij snel uit. Je lichaam gaat hier plaats voor maken door de banden in je bekkens op te laten rekken. Dit noemen ze bandenpijn en kan al vroeg in de zwangerschap optreden

Brandend maagzuur

Onder invloed van hormonen werkt je maagklep minder goed waardoor je maagzuur terug kan lekken in je slokdarm. hierdoor krijg je last van brandend maagzuur.

Als je denkt dat je zwanger bent

Als je denkt dat je zwanger bent dan kun je het beste een zwangerschapstest afnemen. Deze zijn bij iedere drogist, apotheek en ook bij veel supermarkten te koop. Let wel goed op dat je deze test niet te vroeg afneemt omdat je dan een verkeerd resultaat kunt krijgen.

 

Reacties op 'Eerste tekenen van de zwangersschap'

Reacties

Geertje89
Sinds gisteravond wat roze slijm en wat bloedverlies..Als het goed is (cyclus van 32-35 dagen) zou ik maandag op zijn vroegst weer mijn menstruatie hebben. We hebben wel gemeenschap gehad gisteren.. Zou het kunnen dat ik al zwanger ben??

Jouw naam:

Foto's over 'Eerste tekenen van de zwangersschap'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Zwanger worden tijdens de menstruatie

Als je zwanger wilt worden dan heb je de meeste kans om zwanger te worden ergens 2 weken voor het einde van je cyclus. De kans om zwanger te raken tijdens jouw menstruatie is dus niet zo groot maar het is zeker niet onmogelijk

Speekseltest

De speekseltest is een gemakkelijk te gebruiken test waarbij je wat speeksel bekijken in een mini microscoop om te bepalen of je ovuleert.

Ovulatie voelen

Sommige vrouwen voelen hun eisprong als een stekende menstruatie achtige pijn links of rechts in hun onderbuik. Hiermee kunnen zij precies bepalen wanneer ze vruchtbaar zijn.

Over tijd, wat nu ?

Een van de eerste tekenen dat je je zwanger bent is wel het uitblijven van de menstruatie

Ovulatietest

Met een ovulatietest kun je snel en gemakkelijk testen of je nu vruchtbaar bent maar hoe werkt zo'n test precies en hou betrouwbaar is deze?

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan