Wel of niet vrijen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet vrijen ?

  • Wel of niet vrijen tijdens de zwangerschap ?

Ja, je mag gewoon vrijen tijdens je zwangerschap

Vrijen tijdens de zwangerschap kan geen kwaad. Je kunt je baby geen pijn doen en ook geen bevalling opwekken (alhoewel ....). Je mag alleen niet meer vrijen als je bloed verliest of als je vliezen zijn gebroken in verband met infectiegevaar.
Als je vrijt, gebeuren er een hoop dingen in je hersenen en met je lichaam. Er komen hormonen vrij die goed zijn voor jezelf en je baby. Van vrijen raak je ontspannen en nogmaals, het kan dus helemaal geen kwaad

Waar moeten we rekening mee houden

Het kan zijn dat je lichaam (tepels, borsten, vagina) gevoeliger is dan normaal. Dit kan prettig zijn maar soms ook helemaal niet. Het is daarom belangrijk dat je je partner duidelijk maakt wat er is veranderd zodat hij (of zij) daar rekening mee kan houden.
Voor je partner kan het soms ook een andere ervaring zijn waardoor je partner onzeker kan raken. Daarom is het ook voor je partner belangrijk om te blijven praten.
Het is ook niet ongewoon dat je tijdens je zwangerschap veel minder zin hebt in vrijen (omdat je al genoeg aan je lijf hebt of omdat je misselijk bent bijvoorbeeld). Je bent niet de enige en dat is ook zeker niet ongewoon. Wees gewoon eerlijk tegen je partner en zoek andere manieren om toch intiem met elkaar te zijn zoals knuffelen of gewoon even tijd voor elkaar.
Het is ook mogelijk dat je juist tijdens je zwangerschap (door de gierende hormonen) veel meer zin hebt dan normaal. Dat is ook niet ongewoon en niets om je tegen te verzetten. Je partner zal het waarschijnlijk ook niet erg vinden dus geniet gewoon van deze tijd !

 

Reacties op 'Wel of niet vrijen tijdens de zwangerschap ?'

Reacties

Sabrina
op het einde van de zwangerschap kan dit wel de wee├źn opwekken en dan hebben we het over de laatste 4 weken ofzo..

Anoniem
"en ook geen bevalling opwekken (alhoewel ....). " ... Wat een onduidelijke en ook bangmakende opmerking. Het juiste antwoord is: je kunt met vrijen geen bevalling opwekken, tenzij jouw lichaam en de baby toch al klaar zijn om te bevallen cq. geboren te worden. Dus alleen helemaal aan het einde van je zwangerschap zou het kunnen, en dan is het een gewenste situatie. Eersder in je zwangerschap, wanneer je baby'tje gewoon nog hoog en droog moet blijven zitten, hoef je niet bang te zijn hiervoor.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet schilderen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet schilderen ?

Wel of niet naar een concert tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet naar een hard concert ?

Wel of niet auto rijden tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet auto rijden ?

Wel of geen buikspieroefeningen tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens het beste wel of geen buikspieroefeningen doen ?

Wel of geen permanent nemen tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of geen permanent nemen tijdens de zwangerschap

Wel of niet op wintersport tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet op wintersport?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan