Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

Wat doet foliumzuur

Foliumzuur zorgt er voor dat het centrale zenuwstelsel van je kindje goed ontwikkelt kan worden. Hierdoor vermindert de kans op een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip. De kan op een kindje met een van deze afwijking is ongeveer 0,06% zonder dat je foliumzuur slikt maar een stuk kleiner als je het wel slikt.
Foliumzuur is ondanks de naam die het gekregen heeft een vitamine. Daarom is foliumzuur ook vaak te vinden in multi-vitaminen. Als je al vitaminen slikt en zwanger wilt worden is het handig om over te stappen naar speciale zwangerschapsvitaminen. Daarin zit de juiste dosis foliumzuur. Foliumzuur zit ook vind een heleboel etenswaren zoals groente, fruit en vlees maar zelfs als je gezond eet krijg je hier niet voldoende van binnen.
Foliumzuur kent voor zover bekend geen negatieve bijwerkingen behalve wanneer je bloedarmoede hebt. Als je dus zwanger wilt worden met bloedarmoede dan moet je eerste even overleggen met je huisarts.
Zelfs als raak je niet meteen zwanger dan kun je de foliumzuur gewoon door blijven slikken. Je kunt foliumzuur zoals gezegd kopen in multivitaminen maar ook los. Dit is bij de drogist en de apotheek te koop en kost over het algemeen niet veel.

Wanneer beginnen met foliumzuur

Het wordt aangeraden om minimaal 4 weken voordat je zwanger bent te beginnen met het slikken van extra foliumzuur. Zo kan de concentratie foliumzuur in jouw lichaam groeien tot het gewenste niveau voor jouw kindje. Als je er achter komt dat je al zwanger bent maar geen hebt geslikt kun je het beste meteen beginnen. De kans op een open ruggetje of andere aandoening verklein je dan alsnog een heel stuk. Je kunt stoppen met met slikken van foliumzuur 8 weken na de bevruchting. Als je niet zeker weet wanneer dat is kun je het beste even doorgaan met slikken tot zo'n 3 maanden na je laatste menstruatie of nog iets langer. Er zijn namelijk geen negatieve effecten bekend van foliumzuur.

 

Reacties op 'Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Leeftijd en zwanger worden

Welke invloed heeft leeftijd precies op jouw kansen om zwanger te worden en om een gezond kind ter wereld te brengen.

Geslacht beinvloeden

Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om het geslacht van je kindje te beïnvloeden. De helft van de zaadjes geeft een jongetje en de andere helft een meisje. Toch kun je dor wat slimme trucjes de kansen naar jouw keuze draaien. Wij leggen uit hoe je

Stoppen met de pil

Als je zwanger wilt worden moet je eerst stoppen met de pil en andere anticonceptiemidellen maar wat zijn de effecten van stoppen met de pil ?

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan