Baby belonen

Een goede manier om het gedrag van een baby te veranderen, is door de baby te belonen. Wanneer een baby geboren wordt, weet een baby nog niet wat er van hem of haar verwacht wordt. Er zijn verschillende manieren om een baby te belonen.

Hoe moet ik mijn baby belonen

Door je baby te belonen, geef je aan dat je iets goed vindt. Zo leert je baby wat er van hem of haar verwacht wordt. Je kunt je baby belonen door te glimlachen of door je baby aandacht te geven, je kunt met je baby spelen en met je baby knuffelen. Het is natuurlijk nog geen goed idee om je baby te belonen met snoep of andere etenswaren omdat een vast voedingschema nu nog erg belangrijk is voor je baby. Bovendien kan je baby er dik van worden.

Het gevaar van teveel belonen

Wanneer je jouw baby te veel beloont, zal jouw baby een beloning gaan verwachten voor iedere keer dat jouw baby iets doet waar het normaal gesproken voor beloond wordt. Het is daarom helemaal niet nodig dat je je baby iedere keer beloont maar wel regelmatig.
Het andere gevaar is dat je baby niet leert om iets uit zichzelf te doen. Je kunt beloningen het beste gebruiken om gedrag de goede kant op te sturen en te laten zien wat jij prettig vindt. Uiteindelijk moet de baby het gewenste gedrag uit zichzelf gaan vertonen.

Heeft een ingewikkeld beloningssysteem zin

Een ingewikkeld beloningssysteem bij baby's heeft nog geen zin. Bijvoorbeeld een systeem waarbij je baby spaart voor een grote beloning. Baby's zijn nog niet gevoelig voor een beloning in de toekomst maar willen de beloning direct krijgen. Een ingewikkeld beloningsschema snappen ze dus nog niet en heeft geen enkele zin.

Mag je een baby straffen

Nee, je mag een baby niet straffen. Een baby snapt toch niet wat goed of slecht is. Juist door je baby positief te benaderen leer je je baby wat goed of slecht is. Bovendien loop je de kans dat je baby bang, boos of gestressed raakt en dat is niet goed voor de baby en de band met de baby die jij op gaat bouwen.

 

Reacties op 'Baby belonen'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Baby belonen'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Baby belonen

Een goede manier om het gedrag van een baby te veranderen is door de baby te belonen. Als een baby geboren wordt weet een baby nog niet wat er van de baby verwacht wordt. Er zijn verschillende manieren om een baby te belonen.

Baby speen afleren

Wanneer moet je jouw baby de speen af gaan leren en hoe pak je dat aan ? Waarom moet je je baby eigenlijk de speen afleren ?

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan