Hoe zit het met snoepen tijdens de zwangerschap ?

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je heel erg veel trek hebt in snoep. Je hebt niet alleen honger maar het lijkt wel alsof je lichaam er om vraagt. Is het wel goed om te snoepen tijdens de zwangerschap ?

Snoepen tijdens de zwangerschap

Snoepen tijdens je zwangerschap kan een aantal positieve gevolgen hebben (maar, dames niet stoppen met lezen nu ... !!). Het kan zijn dat je net even een beetje extra energie nodig hebt en die krijg je van de suiker in het snoep. Je kunt jezelf ook gewoon even lekker willen verwennen en een snoepje is daar prima geschikt voor. Sommige zure of pepermunt snoepjes kunnen zelfs tegen de misselijkheid helpen. Je baby heeft er ook weinig last van als jij snoept. Je baby haalt de voedingsstoffen niet direct uit jouw lichaam maar via de placenta waar alles eerst gefilterd wordt. Je baby zal dus niet stijf van de suiker komen te staan als jij te veel hebt gesnoept.
Aan de andere kant is het wel zo dat er niets, maar dan ook helemaal niets aan gezonde en belangrijke voedingsstoffen in snoep zit. Het enige wat er gebeurt als je te veel snoept, is dat je aankomt. En juist aankomen tijdens de zwangerschap is dan weer niet zo gezond. Al het extra gewicht dat je met je meedraagt is weer een extra belasting op je toch als slapper wordende gewrichten. Bovendien krijg je door al dat snoepen minder trek in je 'echte' eten waar wel alle belangrijke voedingsstoffen in zitten voor jou en je baby.

Als je toch wilt snoepen

Als je toch wilt snoepen doe dat dan maar snoep wel verstandig. Af en toe een snoepje kan echt helemaal geen kwaad en dat mag je gewoon doen. Te veel snoepen is dan weer niet goed voor je. Zorg er voor, als je weet dat je jezelf moeilijk in de hand kunt houden deze zwangerschap, dat je niet al te veel snoep in huis hebt en dat je ook lekkere en gezonde alternativen in huis hebt. Bijvoorbeeld een cracker met kaas en een beetje mosterd dille saus, een overheerlijke smoothie, een stukje fruit, een wortel, augurk, olijf of een lekkere (verse !!) salade.

 

Reacties op 'Snoepen tijdens de zwangerschap'

Reacties

Sheena
Ik snoep soms nu ben ik 34 weken, en snoep ik gewoon soms een beetje vandaag heb ik wel 4 van die kikkers snoep op is dat goed

Jouw naam:

Lees meer ... !

Zwangerschapslusten

Bijna iedereen die zwanger is heeft wel eens last van zwangerschapslusten. Je krijgt een onweerstaanbare trek in iets wat je normaal nooit eet. Moet je hier nou maar aan toegeven of juist niet ?

Rauw vlees

Tijdens je zwangerschap kun je beter geen rauw vlees eten in verband met toxoplasmose. Maar wat als je deze ziekte al hebt gehad ? Mag het dan wel ?

Laat in de avond eten

als je zwanger bent heb je soms mer trek dan normaal en laat op de avond lust je nog wel iets lekker. Mag dat ?

Vitamine C en zwangerschap

Vitamine C heb je tijdens de zwangerschap nodig voor het versterken van je afweersysteem, het aanmaken van lichaam weefsel en is ook erg belangrijk voor de opname van ijzer. Omdat vitamine C niet door je lichaam opgeslagen kan worden is het belangrijk dat

Rauwe groenten

Als je zwanger bent zijn rauwe groenten en fruit heel erg gezond voor je. Toch moet je oppassen met rauwe groenten. Deze groenten kan besmet zijn met de listeria bacterie en kan er gevaarlijk zijn voor je kindje

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan