Leren glimlachen

De eerste glimlach van je kindje is iets geweldigs. Ieder kind kan al bijna vanaf de geboorte glimlachen. Eerst om niets, dan om iets en al heel snel alleen maar om jou ! Hoe werkt dat precies, dat glimlachen en waarom is het zo belangrijk voor kinderen ?

  • Leren glimlachen

Slapend lachen

Een paar dagen vanaf de geboorte tot aan ongeveer een 2 maanden glimlacht jouw baby als hij of zij slaapt. Als je kindje ouder wordt, zal dit mechanisme steeds meer en meer onderdrukt worden totdat het op een moment niet meer voorkomt. Als je het leuk vindt om dit te zien, hoef je meestal niet lang te wachten. Zodra je kindje in slaap valt, zie je een glimlach op het gezichtje komen en weet je dat alles goed is. Misschien komt daar ook wel de term slapen als een baby vandaan !
De meest aannemelijke verklaring hiervoor is dat deze lach een overlevingswaarde heeft. Hoe leuker je je kind vindt, hoe beter je er voor wilt zorgen !

De eerste lach

Na zo'n 6 tot 8 weken zal je baby voor het eerst gaan reageren op de omgeving. Als je kindje iets leuk vindt, zal je kindje gaan lachen. Gelukkig vindt je kindje jou erg leuk dus jij krijgt het grootste deel van de lach. Het verschil met deze lach en de vorige lach kun je gemakkelijk zien in het gezichtje als je weet waar je op moet letten. Bij deze lach gebruik je kindje ook de ogen. Als je ziet dat je kindje de ogen een beetje samenknijpt, weet je dat het de eerste echte lach is.
Sommige ouders zien deze lach al bij 4 weken en bij sommige kinderen duurt het nog wat langer. Dus wees niet bang als je kindje nog niet lacht en heb geduld. Het komt er vanzelf aan !
De waarde van deze lach is van groot belang voor de ontwikkeling van je kindje. Deze lach is een van de meest duidelijke vormen van communicatie van je kindje ! Lachten doen we namelijk niet alleen omdat we iets leuk vinden maar om te laten zien dat we iets leuk vinden. Je kindje leert de komende maanden heel snel dat het met het juiste lachje moeder aan kan sporen tot het geven van nog meer aandacht !

De lach alleen voor jou !

Na een maand of 6 is de lach van je kindje echt een instrument geworden. Je kindje heeft heerlijk kunnen oefen met lachen en heeft verschillende soorten lachjes ontwikkelt. Het lachen van je kindje is ook niet meer voor alles en iedereen. Je kindje bewaart zijn lachjes voor de juiste situatie en sommige zijn specifiek voor jou !

Je kindje aan het lachen maken

Niets is zo leuk als een lachend kind. Je mag dan ook echt alles doen om je kindje aan het lachen te maken. De meest bekende manieren zijn 'kiekeboe' spelen of je kindje kusjes geven in de nek of de buik. Als ze wat groter worden, zullen ze ook gaan lachen om gekke gezichten, geluidjes en al het andere wat ze leuk vinden. Je komt er vanzelf achter. Houd jezelf niet in en doe maar zo gek als je kunt ! We doen het allemaal namelijk !

 

Reacties op 'Leren glimlachen'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Leren glimlachen'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Leren glimlachen

De eerste glimlach van je kindje is iets geweldigs. Ieder kind kan al bijna vanaf de geboorte glimlachen. Eerst om niets, dan om iets en al heel snel alleen maar om jou ! Hoe werkt dat precies, dat glimlachen en waarom is het zo belangrijk voor kinderen

Het verschil tussen jongens en meisjes

Jongetjes en meisjes zijn vanaf de geboorte al verschillend maar hoe verschillen jongens en meisje nu precies en waar wordt dat door veroorzaakt ?

Bot ontwikkeling bij kleine kinderen

Als je kindje geboren wordt ziet het skelet er heel anders uit dan wanneer je kindje volwassen is. De verhoudingen zijn compleet anders en in korte tijd verdwijnen er meer dan 90 botten! Lees waarom dit zo is en hoe de bot ontwikkeling van je baby verloop

Zwangerschapskussen

Lekker slapen met een zwangerschapskussen

Linkshandig of rechtshandig, hoe ontstaat de handvoorkeur

Bij ongeveer 3 kwart van de kindjes die geboren wordt ligt het al vast dat ze rechtshandig worden. De andere 25% kunnen zowel linkshandig als rechtshandig worden. Hoe dat precies werkt lees je hier.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan