schoonmoeder koopt altijd cadeau's - Babyforum

Sterretje1983 - schreef op 23-02 om 10:05
Hoi, ik zit met een klein probleem. Mijn schoonouders wonen 50km van bij ons, waardoor we ze niet zo vaak zien. Maar als we dan bij elkaar op bezoek gaan, heeft schoonmoeder gegarandeerd een cadeautje gekocht voor onze peuter. Dan komt ze met een grote zak af en de mededeling "ik kon het niet laten". Soms het de zoveelste knuffel of moet het nog jaren op zolder blijven liggen. (bijv. boekjes voor 5 jarigen ofzo) Ik ben opgevoed met de instelling dat je niet altijd iets moet krijgen en dat cadeau's bestemd zijn voor bij feesten zoals verjaardagen of als je er een tijd voor gespaard hebt. Natuurlijk kopen wij ook wel eens gewoon iets als we iets leuks tegenkomen, maar zeker niet elke keer we in een winkel zijn ofzo. 
Dit lijkt erg leuk van mijn schoonmoeder, maar ik wil niet dat onze zoon telkens een cadeau gaat verwachten als we elkaar zien. Ik heb mijn man er al op aangesproken. Hij zei dat ze er wel vanzelf mee stoppen, wat niet zo is. Ik heb ook al wat bij hen laten liggen met de mededeling dat wij al genoeg hebben. (zodat we niet de zoveelste knuffel mee moeten nemen) Ik begin me er echt aan te ergeren. Ons huis moet niet boordevol speelgoed/knuffels geraken en mijn zoon moet niet gewend worden aan telkens een cadeau. 
Heeft er iemand tips om ermee om te gaan? Iemand die dit nog heeft meegemaakt?
9 antwoorden en 147334x bekeken
Ano (Gast) - schreef op 23-02 om 12:17
Hier hetzelfde maar dan met mijn eigen ouders. Wij wonen 100km verder. Mijn schoonouders wonen achter de hoek en hebben nog nooit een cadeautje gekocht voor haar 
Wij gaan elke zaterdag op bezoek bij mijn ouders 100 km verder. En elke keer krijgt ze wel iets. Ik had er eigenlijk nog totaal niet over nagedacht zoals jij. Ik vind het net leuk voor haar dat ze telkens iets krijgt. 
Ik vind het ook sneu om mijn mama dit te verbieden. Ze ziet haar kleindochter al zo weinig doordat ik 100 km verder ben gaan wonen dus dit kleine gelukje wil ik haar zeker niet afpakken  
Jo (Gast) - schreef op 23-02 om 12:20
Sterretje,  ik denk dat je je een beetje aansteld. Ben je misschien jaloers? Wil je ook graag een cadeau? 
Kom op zeg, ze bedoelen het goed en kind is blij. 
Veraaa - schreef op 23-02 om 13:20
9 weken
Tja....ik denk dat je 2 dingen kan doen...
Ofwel je spreekt ze er zelf op aan en je legt uit hoe jij denkt. En je vraagt ze om niet meer elke keer een cadeau mee te nemen.
Ofwel je bespreekt met je zoon hoe je ermee omgaat.... bijvoorbeeld...als je iets van opa en oma krijgt....moet je iets anders van speelgoed wegdoen. Dan kan hij ofwel het nieuwe cadeau ruilen voor iets...ofwel het nieuwe cadeau gaat meteen weg. En dan kun je dat weggeven aan iemand of naar de kringloop. Dan leer je je zoon dat je iemand anders blij kan maken met speelgoed. 
Ik weet niet of hij een verwend kind wordt door hen. Ik denk dat jij er zelf prima voor kan zorgen dat dat niet gebeurd. 
Succes!
Anoniem (Gast) - schreef op 23-02 om 15:04
Ohjeeee de wereld vergaat kleinkind wordt verwend door opa en oma boehoee
Ikkuh (Gast) - schreef op 23-02 om 15:18
Nou idd zeg. 
Mamsie92 - schreef op 23-02 om 19:01
Ik snap je volkomen sterretje. Ik wist op den duur niet eens waar ik het allemaal moet opslaan zoveel. Ook heel veel kleren kreeg ik. Ik heb mijn schoonmoeder erop aangesproken en aangegeven dat als ik het te veel vind ze kans heeft dat ik er misschien ook iemand anders blij mee ga maken. Het heeft redelijk geholpen en kleding wat ik niets vind geef ik allemaal weg 
Saartje - schreef op 23-02 om 19:57
Ik snap de negatieve reacties niet zo goed eigenlijk, ben het helemaal met Sterretje eens. Kinderen worden vaak niet gezelliger naarmate ze meer spullen krijgen. En het is ook helemaal nergens voor nodig, een opa en oma die geen cadeau's geven kunnen ook heel lief zijn, ze hoeven liefde niet te verdienen soort van op deze manier. Mijn schoonmoeder had de gewoonte om altijd iets van snoep mee te nemen (ze ziet m'n zoontje zeker iedere week), dan hoeft hij dus van mij echt niet altijd een chocolade paashaas of weet ik wat te krijgen. En de kleinkinderen renden altijd gelijk op haar af om te kijken wat voor lekkers er nu weer in haar tas zat. Erg lief maar ik vond het op den duur gewoon brutaal dat gegraai in dr tas, ze waren meer blij met het lekkers dan met oma die er was. We hebben 't erover gehad en nu doet ze het niet altijd meer, of ze geeft wel eens een doosje rozijntjes ofzo. 

 Ik zou het aangeven richting je schoonouders, dat je ze 'n hele lieve opa en oma vindt maar dat ze echt veel te veel geven. Dat je cadeau's graag speciaal wilt houden, dus met Sinterklaas, verjaardag, en spreek wat af. Het is ook vervelend als je de spullen weg moet gooien omdat je gewoon niet zit te wachten op zoveel troep. Als ze daar dan achter komen ben je verder van huis, dus bespreken lijkt mij het beste. Succes!
Anoniem (Gast) - schreef op 23-02 om 20:34
Ga in gesprek. Je kan ook aangegeven dat ze het geld van die kado's op zijn spaarrekening zetten. 

Of maak afspraken. 

Verder kan jij je kind prima leren dat je geen kado's hoeft te verwachten. En dat het niet bij iedereen zo gaat en ook niet nodig is. 

50 km is toch om de hoek bijna? Vind dat met zover hoor.
Als je over hebt doneer het aan de voedselbank, speelgoed bank oid. 
Anoniem (Gast) - schreef op 23-02 om 23:28
Dan moet jij als ouder je kind leren dat niet te verwachten en het erop aanspreken als het graait in de tas van oma. Je zit er toch bij en kijkt ernaar 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'schoonmoeder koopt altijd cadeau's' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan