Biologisch eten voor je baby

Steeds meer ouders vinden het belangrijk dat hun baby, zeker in het eerste levensjaar, niet te veel conserveringsmiddelen, smaakstoffen, geurstoffen, kleurstoffen, emulgatoren en suikers binnenkrijgt. Ouders vinden dat babyvoeding gezond en gevarieerd, lekker, vers, veilig, natuurlijk en suikerarm moet zijn. Biologische babyvoeding voldoet aan dit profiel, maar het aanbod in de winkel sluit nog niet aan op de behoefte. Brabbels geeft in dit artikel een top 9 van gemakkelijk te verkrijgen biologische babyvoeding en tussendoortjes (voor het opmaken van de top 9 is gekeken naar de grootte van het assortiment, de kwaliteit van de voeding, de variaties en smaak en structuur).

Nr.1 Hipp

Dit van oorsprong Duitse bedrijf (in Duitsland verslaat Hipp zelfs Olvarit in het schap) levert sinds kort ook in Nederland biologisch baby voedsel. Met een compleet assortiment van zuigelingenmelk, pap, potjes fruit, groente, maaltijden en een ruime keus aan tussendoortjes belooft dit veel goeds. Biobim potjes voor 4, 6, 8 en 10 maanden zijn vrij van allergenen als tarwe, melk, ei en noten, en er zitten geen zout, suiker, geur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en kleurstoffen in. Je kunt Hipp bestellen via de webshop van Gipp, vanaf april in de Plus supermarkt en vanaf mei in verschillende natuur- en reformwinkels.

Nr.2 Albert Heyn 'Puur & Eerlijk'

Onder het 'Puur & Eerlijk' huismerk van Albert Heijn wordt biologische babyvoeding verkocht zoals potjes fruit, groente en maaltijden maar ook diksap.

Nr.3 Biobim

Biobim is al sinds 1982 marktleider op het gebied van biologische babyvoeding.De firma Joannusmolen maakt biologische en biologisch-dynamische babyvoeding voor baby?s en kinderen vanaf de geboorte tot en met 18 maanden onder de naam Biobim, met EKO keurmerk. Ze hebben een uitgebreide en goedwerkende webshop waar heel het assortiment te vinden is,. Regelmatig hebben zij kortingsacties. Biobim heeft niet alleen kant- en klare potjes in het assortiment maar ook zuigelingenmelk, opvolgmelk, groeimelk en verschillende soorten pap en muesli. Biobim potjes voor 4, 6, 8 en 10 maanden zijn vrij van allergenen als tarwe, melk, ei en noten, en er zitten geen zout, suiker, geur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en kleurstoffen in.

Nr.4 Holle

Holle babyvoeding is afkomstig van een Zwitsers bedrijf met het Demeter keurmerk. De voeding is in Nederland te verkrijgen bij natuurvoedingswinkels en online (onder andere via de Biovoordeel webshop). Het assortiment is redelijk uitgebreid en bevat flesvoeding, opvolgmelk, groeimelk, diverse soorten papvoeding, potjes met fruit, groenten en complete maaltijden. Daarnaast hebben ze ook babykoekjes vanaf 6 maanden, om het kauwen te stimuleren en bio-kinderthee.

Nr.5 Akwarius van Natudis

Natudis heeft onder het merk 'Akwarius' een biologisch-dynamisch lijn babyvoeding ontwikkelt met het Demeter keurmerk. Het assortiment bestaat uit kant en klare potjes fruit (zoals appel/mango, appel/bosbes, peren), groente (zoals pastinaakpuree, pompoenpuree en spinazie met aardappels) en maaltijden (zoals gierst met gemengde groenten en pompoen met rijst en kip) voor babies van 4 tot 8 maanden oud. Akwarius is onder andere te koop bij 'Eko Plaza'.

Nr.6 Olvarit Bio

Ook het Olvarit Bio assortiment van Nutricia beschikt over het EKO keurmerk. De website is nogal onoverzichtelijk maar met een beetje zoeken, stuit je op een link naar een pdf-document waarin je een overzicht vindt van alle producten met een allergenenlijst en informatie over de toevoeging van suiker en zout. Op deze lijst staat ook het assortiment van biologische producten. De keuze is beperkt tot biologische maaltijden en bio-fruithapjes voor een leeftijd van 4+ tot 12+ maanden.

Nr.7 Kruidvat huismerk

Kruidvat heeft sinds kort een nieuw assortiment biologische babyvoeding. Het aanbod bestaat uit acht biologische fruithapjes en zeven maaltijdpotjes. Het assortiment is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 36 maanden. De fruithapjes bevatten alleen suikers die van nature aanwezig zijn en aan de biologische maaltijden is geen zout toegevoegd. De maaltijden zijn op smaak gebracht met natuurlijke kruiden, zoals peterselie, basilicum en lavas. De artikelen dragen allemaal het EKO-keurmerk.

Nr.8 Zonnatura

Zonnatura, ook voorzien van het EKO-keurmerk, maakt weliswaar geen babyvoeding maar wel een ruim assortiment aan tussendoortjes (handig verpakt in porties) zoals fruitknabbels, knijpfruit, knijpfruit met groente, snoepjes, koekjes, ijsjes en sappen onder het merk 'Kikker'. Doordat Zonnatura enkel tussendoortjes aanbiedt, beland Zonnatura hellaas op nummer 8 in onze lijst. Zonnantua is in iedere supermarkt en reformwinkels te koop.

Nr.9 Organix

Het merk Organix begint langzaam door te dringen in de nederlands supermarkten (onder andere te vinden bij Jumbo) en alhoewel ze geen complete maaltijden aanbieden, kun je er lekkere en gezonde tussendoortjes vinden met de 'No Junk Promise'.
Dankzij de No Junk Promise zijn Organix Goodies lekkere én verantwoorde tussendoortjes voor baby's en peuters. Ze zijn puur, veilig en voedzaam want er zitten geen onnodige toevoegingen in en er gelden strikte normen voor vet, suiker en zout. De verpakkingen zien er super uit en het is een welkome aanvulling op de bekende babyvoedingmerken die vaak weinig avontuurlijke tussendoortjes aanbieden.

 

Reacties op 'Biologisch eten'

Reacties

Floortje
Het voelt raar

Jouw naam:
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan