Hoe praat je tegen de baby?

Hoe praat je tegen je baby ? Het blijkt dat ouders anders tegen een baby praten dan tegen volwassenen en dat is niet zonder reden. De manier waarop ouders tegen de baby praten wordt babypraat of mamataal genoemd.

  • Hoe praat je tegen de baby

Babypraat of mamataal

Het is je vast wel eens opgevallen dat volwassenen het liefst op een speciale manier tegen baby's praten. Ouders zetten grote ogen op, trekken de wenkbrauwen op en praten in hoge tonen en met dat aparte baby-praat tempo dat net wat langzamer is dan het normale tempo. Woorden worden duidelijk uitgesproken en vaak herhaald.
Dit gebeurt niet voor niets want er zitten veel voordelen aan deze babypraat.

  • De baby heeft een voorkeur voor hoge tonen, waardoor de baby de babypraat van nature interessanter vindt.
  • Babypraat versterkt de band tussen moeder en baby
  • Babypraat stimuleert de ontwikkeling van taal beter dan normale praat
  • Babypraat helpt je baby om gezichtsuitdrukkingen te leren herkennen. Gezichtsuitdrukkingen en intonatie zijn duidelijker wanneer je babypraat gebruikt.
  • Door de versimpelde manier van praten leert de baby sneller de structuur van taal
  • Door het herhalen van woordjes leert de baby eerder en beter woorden herkennen

Grote mensen praat

Soms vragen ouders zich af of ze niet te kinderlijk tegen hun baby praten. Ouders twijfelen dan of ze hun kind niet tegenhouden in de ontwikkeling door te kinderlijk te praten. Gelukkig is dat praktisch nooit het geval. Ouders groeien vanzelf met het niveau van hun baby of kind mee. Dit gebeurt onbewust en valt eigenlijk niet op. Let maar eens goed op wanneer je zelf in deze situatie zit. Je zult zien dat je nu toch echt anders tegen je baby of kindje praat dan een half jaar geleden.
Dit is niet voor niets want baby's en kinderen hebben het nodig om een beetje uitgedaagd te worden. Het niveau van praten tegen je kindje moet wat hoger liggen dan het niveau van het kindje zelf maar ook weer niet zo hoog dat je kindje er niets van begrijpt en er niet van kan leren.

 

Reacties op 'Hoe praat je tegen de baby'

Reacties

Anne
Heeeyyyyyy poepje jij bent zo lief he echt het mooiste kindje van de wereld.

Zsofi
Dag iluna hoe gaat het met jou ik ben je Meme

roos
JIJ GAAT NU SLAPEN BABY

Jouw naam:

Foto's over 'Hoe praat je tegen de baby'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Voorlezen

Je kindje voorlezen is de perfecte manier om de ontwikkeling van je kindje te stimuleren. Bovendien is het ook nog een heerlijk om te doen.

Tips om tegen de baby te praten

Het is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je baby dat je veel tegen je baby praat. Hier volgen wat praktische tips

Hoe praat je tegen de baby

Hoe praat je tegen je baby ? Het blijkt dat ouders anders tegen de baby praten dan tegen volwassenen en dat is niet zonder reden. De manier waarop ouders tegen de baby praten wordt babypraat of mamataal genoemd.

Baby leert praten

In het eerste jaar kan je kindje nog niet of nauwelijks kan praten maar leert je kindje alle belangrijke vaardigheden die strakjes nodig zijn om te leren praten. Als je goed oplet zie je dat je kindje toch al via de stem probeert te communiceren.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan