Mei 2018 mama's - Zwangerschapsforum

Anoniem - schreef op 25-08 om 09:02
Wie sluit zich gezellig aan? Ik heb zojuist positief getest. Vrij snel, want we zijn pas een maand 'bezig'.

Ik ben Debbie, 20 jaar oud en ben gelukkig getrouwd. Wij hebben samen al een zoontje van 8 maanden. 

Volgens mijn eigen berekening ben ik op 1 mei 2018 uitgerekend. 
3343 antwoorden en 6312391x bekeken
Anoniem - schreef op 25-08 om 15:14
Ik hoop dat er meer dames zich aan gaan sluiten de komende dagen. 
Patrick (Gast) - schreef op 26-08 om 15:20
Hallo Debbie, 
gefeliciteerd.
Mijn vriendin en ik zijn op 2 mei uitgerekend en dit is ons eerste kindje. Ik kan bijna niet beschrijven hoe ik mij voel, zo gelukkig. Ik merk dat daar een keerzijde aan zit en dat is de onzekerheid die de zwangerschap met zich mee brengt. Mijn vriendin en ik merken dat bij krampjes of steken in de buik dat we daar onzeker van worden of alles goed gaat. 
ik las dat jij al een kleine wonder van 8 maanden hebt, kun je ons meer vertellen over jou belevenis van je eerste zwangerschap?
met vriendelijke groetjes Patrick 
SherGoLa - schreef op 26-08 om 15:22
Hoi, ik ben eind april uitgerekend.. ik dacht ik voeg me hier ook maar bij, zit net op de valreep ???? ik ben nu 5 week + 1 dag zwanger.. en al allerlei kwaaltjes hebben.. ik had echt niet gedacht dat je lichaam al zo heftig reageert in dit vroeg stadium van de zwangerschap. We gaan afwachten hoe het verder loopt.. 18 september de eerste afspraak staan bij de verloskundige.. spannend! 
Patrick (Gast) - schreef op 26-08 om 16:10
Gefeliciteerd SherGola!
18 september... nog even geduld en zeker spannend. 
Mijn vriendin en ik hebben op 4 en 5 oktober een intake en de echo, daar moeten we nog even geduld bij hebben. Mijn vriendin geeft aan dat ze lichte krampjes heeft, vermoeid is en afgelopen nacht had ze heftige steken. Omdat het ons eerste kind is heb ik contact opgenomen met de VK om onrust weg te laten nemen. De VK zei dat het erg onschuldig klonk. 
Omdat het allemaal zo nieuw is weet je niet of wel of niet goed is. ik probeer er veel over te lezen zodat ik mijn vriendin goed kan steunen in haar gevoelens. 
SherGoLa - schreef op 26-08 om 17:45
Hoi Patrick,  jullie ook gefeliciteerd..dit is ook onze eerste zwangerschap. Ik heb ook steeds krampen,ben moe en constant honger.. sinds gister ook in de ochtend van vlagen van misselijkheid maar dat ebt na een paar keer diep in en uit ademen ook weer weg. Gister middag had ik ook heftige steken in mijn onderbuik en kon ik niet meer op mijn benen staan van de pijn. Mijn vriend heeft ook gelijk de verloskundige gebeld, en zij zei dat dit onschuldig kan zijn, dat ik gewoon rustig moet blijven. Zelf heb ik vanwege een erfelijke chromosoom afwijking een verhoogde kans op miskramen. Dus ben natuurlijk enorm geschrokken gister, maar in de loop van de dag en vandaag blijven het allemaal van die kleine krampjes dus ik ga af en toe maar even liggen.. en nadat ik al veel op dit forum heb gelezen denk ik nu maar, het hoort er blijkbaar allemaal bij... 
An1990 (Gast) - schreef op 26-08 om 17:52
Heee,

Ik ben An en samen met mijn vriend Wim proberen we al sinds januari 2017 zwanger te geraken. Nu eindelijk positief getest! Ik ben uitgerekend voor 5 mei. 
Tis ons eerste kindje dus weet niet juist wat je wel/niet voelt. Ik heb zo nu en dan toch wat buikpijn en lage rugpijn en daar wordt ik onzeker van!
Grtjs 
Anoniem - schreef op 26-08 om 18:24
Van harte gefeliciteerd Patrick! Een zwangerschap is en blijft heel bijzonder. Natuurlijk hoort daar ook onzekerheid bij.. Bij mijn eerste zwangerschap was ik héél onzeker en ik denk dat ik dat nu weer opnieuw ga hebben. 
Ik heb een hele zware zwangerschap gehad vorig jaar. Met 5 weken kwam ik erachter dat ik zwanger was en met 7 weken had ik al de eerste echo, was gelukkig een mooi vruchtje te zien met een kloppend hartje. Twee weken later, toen ik 9 weken zwangerschap begon ik opeens veel bloed te verliezen. Ik wist bij mezelf al dat het een miskraam was, maar voor de zekerheid ben ik toch naar de verloskundige gegaan en daar hebben ze een echo gemaakt om te kijken of de baarmoeder schoon was. Maar niets bleek minder waar. Mijn kindje zat er gewoon nog! En deed het super! Waar het bloed toen de tijd vandaan kwam is nog altijd een raadsel. Ik heb tijdens de zwangerschap ook veel last gehad van krampen/buikpijn. Ik ben nu ook wel ook een punt dat ik besef: het gaat goed, of het gaat niet goed. De natuur doet z'n werk, en ookal eindigd de zwangerschap in een miskraam, dat is niet voor niets. Dan zal er iets mis geweest zijn met het vruchtje. De rest van mijn zwangerschap was één groot drama, van zwangerschaps vergiftiging tot zwangerschaps cholestase. Ik bespaar je de details! Ik hoop dat ik nu een fijne zwangerschap tegemoet mag zien. En jullie uiteraard ook! En maak je niet te druk, het lichaam weet het beste wat hij moet doen. Blijf positief! 

Anoniem - schreef op 26-08 om 18:27
Gefeliciteerd SherGola! Ik zit ook net op de valreep denk. Ik ben óf eind april uitgerekend óf eind mei. Volgens mijn eigen berekening, als ik reken vanaf de eerste dag van m'n laatste menstruatie ben ik 1 mei uitgerekend. Maar dat is natuurlijk maar een schatting..
Maar wat vervelend dat je je zo beroerd voelt! Ik heb gelukkig nog nergens last van, behalve dan dat ik suuuuuper moe ben en veel misselijk in de ochtend. 
Anoniem - schreef op 26-08 om 18:28
Gefeliciteerd An! Spannend, jullie eerste kindje! Ik wens je een fijne zwangerschap toe en hoop dat alles goed mag blijven gaan. 
An1990 - schreef op 27-08 om 09:21
He Debbie, SherGola en Patrick, 
Aan jullie alledrie een dikke proficiat! Het is zo fijn om te weten dat anderen ook zo gelukkig zijn momenteel :-) 
Laten we hopen dat het bij ieder van ons goed gaat! 
Anoniem - schreef op 27-08 om 14:27
Hoe voel jij je op dit moment An? Ik twijfel nog een beetje, ik voel me wel zwanger maar de test die ik deed was heeeel licht. Hij was wel positief maar toch twijfel ik nog. Ik ga morgen naar de huisarts om bloed te prikken, dan weet ik zeker of ik zwanger ben of niet. Ik ben inmiddels pas 3 dagen over tijd..
An1990 (Gast) - schreef op 27-08 om 14:31
Hey Debbie,

Ik heb een nieuwe test gedaan deze ochtend en het streepje was al een heel stuk donkerder (maar nog zeker niet knalrood). 
Ik heb af en toe pijnlijke steken in onderbuik en rug. Maar blijkbaar kan dat wel normaal zijn als ik wat lees op internet. 
Ik zal deze week ook naar de huisarts gaan voor bloed. Ik heb nog geen afspraak, morgen bel ik daarvoor :-)

Hou me op de hoogte van het bloeresultaat he, hoop uiteraard dat je hcg waarden goed zijn!! 
Wat voel jij voor de rest nog? 
Anoniem - schreef op 27-08 om 14:35
Vrijdag deed ik de eerste test, zaterdag deed ik er een en vanochtend ook. Heb verschillende merken geprobeerd, en het streepje is ook niet met de dag donkerder geworden. Ik ben wel enorm moe en misselijk de hele dag. En mijn menstruatie blijft nog steeds uit. Morgen om 09:00 heb ik de afspraak bij de dokter, dus ik ben wel heel benieuwd wat daar de uitslag van gaat zijn..
Die steken die jij omschrijft herken ik ook. Ik denk dat de kans dat ik zwanger ben wel heel groot is, maar vanwege de onduidelijke testen twijfel ik.
Ik laat het morgen weten als ik de uitslag van de bloedtest heb gehad. 
Patrick (Gast) - schreef op 27-08 om 15:45
Gefeliciteerd AN1990 met je zwangerschap. Die steken onderin de buik en rug zijn ook kwaaltjes die mijn vriendin heeft. Ze is nog niet misselijk, maar de zwangerschap is nog pril en er zal vast nog veel op ons pad komen. 
Poe ik heb mij nooit echt met zwangerschap van mijn naasten bemoeid, maar nu mijn vriendin zwanger is merk ik pas wat een vrouw doormaakt voor het kindje er überhaupt is. Echt knap van jullie en ben enorm trots op mijn vriendin..
Jeetje Debbie dat is best een heftig verhaal, dat je door het bloedverlies dacht dat het een miskraam zou zijn, dan moet je enorm opgelucht zijn geweest dat het allemaal in orde was. Ik hoop dat deze zwangerschap wat minder onzekerheid met zich mee brengt.
Hopelijk zal de uitslag morgen je goed bevallen, succes alvast!
Anoniem - schreef op 27-08 om 16:16
Trots mag je zeker zijn, Patrick! Een zwangerschap is niet niks. Ik hoop dat de zwangerschap van je vriendin voorspoedig mag verlopen! Het is nu natuurlijk nog een beetje onzeker, maar ik denk als ze eenmaal de 12 weken aantikt dat er ook wel een 'last' van haar schouder valt. Tenminste, ik kon pas écht gaan genieten na de eerste 3 maanden. 
Lizzy1985 - schreef op 28-08 om 11:38
Hoi Debbie, SherGola, Patrick en An!
Allereerst gefeliciteerd iedereen!!! Ik ben nieuw op dit forum en mag mij superblij aansluiten bij de mei 2018 mama's! Ik heb vorige week positief getest, heel spannend allemaal. We zijn al bijna 2 jaar bezig voor een eerste kindje. Allerlei onderzoeken achter de rug, waar niks uitkwam. Maar nu dus eindelijk het tweede streepje gezien (die overigens nog wel vrij licht is). Ik ben zo ontzettend onzeker. Ik test mij suf (ik weet het, dit slaat nergens op, maar ik wil zo graag zien dat die streep er nog zit). Ik voel ook bijna niks, alleen wat ongesteldheidspijn en een beetje gevoelige borsten en tepels. Wat ben ik blij als de eerste 12 weken voorbij zijn.  
Heel fijn dat ik hier mijn onzekerheid kan delen! Debbie, Hoe ging het bij de dokter? 
Groetjes,
Lizzy
An1990 (Gast) - schreef op 28-08 om 12:41
Hey Lizzy,

Wat een geweldig nieuws! Zeker na zoveel tijd zal dit wel fantastisch voelen. 
Het bange gevoel heb ik ook enorm. Wij proberen nog niet zo lang als jou (wij 8 maanden) maar nu het zover is, ben ik toch heel bang om het te verliezen. 
Ben je al naar de huisarts geweest? Ik heb vanavond een afspraak. Als de hcg waarden goed zijn, ga ik toch alweer een eerste gevoel van opluchting hebben. 
Ik voel me ook niet zwanger (zelfde eetlust, niet misselijk of vermoeid), heb alleen krampen in mijn buik. Misschien moeten we maar blij zijn dat we zo weinig last hebben ;-) 
Anoniem - schreef op 28-08 om 13:01
Hi Lizzy! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat zal dat fijn voelen om na zo een lange tijd eindelijk zwanger te zijn. Ik ben ook heel onzeker hoor.. Vanochtend ben ik bij de dokter geweest. Had gehoopt dat ze bloed ging prikken om de HCG waardes te bepalen, maar dat heeft ze helaas niet gedaan. Ik heb ondertussen een stuk of 6 testen gedaan, allemaal met een héél licht streepje. En mijn dokter vond dat toch wel genoeg om aan te nemen dat ik echt zwanger ben. Ik voel me trouwens ook wel echt zwanger. Ben erg moe en veel misselijk.. 
Ik hoop dat je een fijne zwangerschap gaat hebben Lizzy! 
An1990 (Gast) - schreef op 28-08 om 13:13
Debbie, 

Waarom wou je arts geen bloed nemen? Kan toch nooit kwaad? En naast hcg niveau, kunnen ze dan ineens andere zaken checken vb al dan niet immuun tegen toxoplasmose ? 

Groetjes
Anoniem - schreef op 28-08 om 14:35
Ik heb geen idee An. Mijn huisarts vond het niet nodig. Het kwam er een beetje op neer alsof ze wilde zeggen; wacht het zelf maar af..

Dus er zit nu niets anders op dan af te wachten tot vrijdag, en dan voor de zekerheid nog één test doen. Ik kies dan wel voor een ClearBlue test denk ik. Als er dan 'zwanger' of 'niet zwanger' uit komt is het wel heel duidelijk. 

Maar de test die ik vanochtend deed was wel weer een stukje donkerder dan gisteren. Pfff zo verwarrend dit. Laat het maar snel vrijdag zijn. 
Meisje87 - schreef op 28-08 om 15:36
Hoi dames mag ik ook hier meekletsen?
Ook ik heb vorige week positief getest en kan het nog steeds niet bevatten! Ik ben dmv zelfinseminatie zwanger geworden omdat ik vaginisme heb. Ben ervoor in behandeling maar is een erg lang en zwaar proces. We hebben er bijna 2 jaar over gedaan om zwanger te raken en ben nu het gelukt is weet als de dood voor een miskraam..

Ik voel me verder wel goed, soms na wat eten even misselijk maar zakt snel weg. En zoals jullie gelukkig ook al beschrijven vaak wat krampjes maar dat zal er wel bij horen. En ik slaap heel slecht. 
Volgens eigen berekening ben ik nu 4 weken + 1 dag zwanger.
Heb me afgelopen weekend aangemeld bij verloskundige online en wacht nog op een telefoontje voor een afspraak. Zal pas over een paar weken zijn.
En heb me vandaag aangemeld bij moeders voor moeders. Vind ik belangrijk omdat ik zoveel meer mensen ken in mijn omgeving die moeilijk zwanger raken.

Hebben jullie al mensen verteld over je zwangerschap?
Anoniem - schreef op 28-08 om 15:44
Hey Meisje87!
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Eindelijk, na twee jaar! Ik ben ook bang voor een miskraam, denk wij allemaal. Maar helaas kunnen we er niets aan doen als het gebeurt. Het enige wat we kunnen doen is positief blijven en hopen op een goede en gezonde zwangerschap! 

Ik heb mezelf ook aangemeld bij moeders voor moeders, vind ik persoonlijk ook erg belangrijk. 

Wij hebben nog niemand verteld over de zwangerschap. Ik wil graag wachten tot we de 12 weken gepasseert zijn. 

Alvast een hele fijne zwangerschap toegewenst! 
Meisje87 - schreef op 28-08 om 15:48
Dank je wel Debbie!
Hoe pas je aan dat bij je foto het aantal weken komt te staan?

Het is ook super spannend allemaal voor iedereen hier en hopen inderdaad op het beste!

Wij hebben het mijn ouders wel al verteld en mijn schoonouders zijn morgen aan de beurt. Hun weten hoeveel problemen we hadden dus konden onze mond echt niet houden.. En mocht het fout gaan, wat ik niet hoop, dan zullen ze ons zeker steunen!
Anoniem - schreef op 28-08 om 15:59
Snap ik heel goed! Jullie zijn al zo lang bezig voor een wondertje. Logisch dat jullie het graag willen vertellen.
Het duurt trouwens even voordat het aantal weken bij je foto komt te staan! Bij mij kwam dat er de volgende dag te staan, nadat ik de gegeven ingevuld had. 

Patrick (Gast) - schreef op 28-08 om 18:03
goedenmiddig allemaal, 
Van harte gefeliciteerd Lizzy87 en meisje87 met jullie positieve uitslag. 
Debbie wel jammer dat de arts niet inziet dat het jou wat meer rust brengt door eenvoudig een bloedonderzoek uit te voeren.
Mijn vriendin en ik praten erg veel met elkaar over hoe zij zich voelt en wat ze meemaakt. Wat ik merk is dat door veel erover te lezen en ervaringen te delen het ene moment veel kracht geeft en het andere moment je erg onzeker en bang wordt. Volgens mij lees ik dit ook terug bij jullie. Ook mijn vriendin heeft nog eens een test gedaan.. van clearblue zaten er twee in.. en hadden zoiets nu 1 week later is kijken wat die aangeeft. Hij gaf het zelfde aan wat bij ons even wat onzekerheid gaf.. dus maar besloten dat niet meer te doen. 
Het is wat lastig voor mij als man, maar ik denk zolang ik haar positief kan afleiden.. veel leuke dingen doen, gezond ontbijtje maken, haar aan het lachen maak dat het positief bijdraagt aan het kleine wondertje. 
Het wachten duurt lang.. maar zal ons alle het mooiste brengen.
An1990 (Gast) - schreef op 28-08 om 18:51
Welkom Meisje87! Blij dat jij ook eindelijk zover bent! 

Debbie,erg jammer dat je huisarts dit niet wou doen. Denk immers dat deze toch een beetje onzekerheid wegneemt als deze kan bevestigen dat je hcg waarde goed is. Ik heb net bloed laten afnemen en weetdan morgen de uitslag. Dat weet ik ineens ook of voor de rest alles in orde is, geen ziektes, of ik van alle vitamines genoeg heb,... 

Patrick, veel lezen kan inderdaad in beide richtingen werken. Maar het is zo moeilijk om te laten: je wil voortdurend alles lezen op fora enz! 
Het zal voor jou inderdaad niet gemakkelijk zijn. Voor mijn vriend ook niet, ik loop enthousiast en angstig tegelijk. Hij wil nog niet te enthousiast zijn omdat het nog kan mislopen... 

Lizzy1985 - schreef op 28-08 om 21:32
Meisje87 gefeliciteerd!! Ik snap precies hoe je je voelt na 2 jaar wachten. Spannend allemaal he.. Wij hebben het wel aan wat mensen verteld, maar alleen aan een paar beste vrienden, ouders en zusje. Vond het veel te lastig om niks te zeggen en bovendien zou ik het ook graag met hen delen als het mis zou gaan. 

Debbie, wat fijn dat je streepje donkerder is! Dat is een goed teken.

Ik heb over 13 september een afspraak bij de gynaecoloog, ben dan 7 weken. Zij stelde voor om een echo in de zevende week te maken om snel wat bezorgdheid weg te nemen. Als alles dan goed is, ga ik naar een verloskundigenpraktijk, dan hoef ik niet meer bij de gynaecoloog te blijven.
Meisje87 - schreef op 28-08 om 21:46
Lizzy met dat vertellen heb ik idd ook! Net gebeld met de verloskundige en heb 28 september pas mijn 1e echo. Ben dan 8+4 weken. Kon wel eerder maar gezien mijn vaginisme leek het voor beide partijen beter om een uitwendige echo te doen 
Wachten is toch moeilijk dus of ik nou nog 3 of 4 weken wacht, zullen er vertrouwen in moeten hebben dat het goed blijft gaan. Spannend allemaal hè! Ook wetende dat de 1e echo nu gepland staat, word het weer een beetje echter allemaal! 
An1990 (Gast) - schreef op 29-08 om 12:49
Ik heb vandaag de resultaten van mijn bloedonderzoek gekregen. Een waarde hcg van 284. Dokter zegt dat dit normaal is (niet te laag, niet te hoog) en dat ik nu bijna 5 weken ben. De gynaecoloog zal de exacte duur kunnen doorgeven :-) vanavond even een afspraak vastleggen daar! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mei 2018 mama's' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan