Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

Meid23 - schreef op 30-09 om 21:19
@Puck in mijn geval was ze dus wel ingedaald en zou ze vast in me bekken liggen, bij de controle 2 weken terug maar ook vorige week nog en nu is ze dus ineens weer omhoog gegaan? Ik wist niet eens dat dat mogelijk was (dacht dat als ze zeiden dat ze vast ligt het ook vast blijft maar schijnbaar dus niet).  De ah laat ik al een aantal weekjes thuis bezorgen dat is echt heerlijk  maar wilde misschien donderdag naar de bios (mits ik me goed zou voelen uiteraard) ook gewoon even wat afleiding maar dat durf ik nu dus niet meer, zoals ze het zei was echt meteen bellen als de vliezen breken en plat gaan liggen en absoluut niet doorlopen zei ze? 
Maarja we wachten maar af  immers begint ook maar 20% van alle bevallingen met gebroken vliezen (dat zeiden ze in elk geval bij de cursus?) 
967 antwoorden en 18119714x bekeken
Elena - schreef op 30-09 om 21:29
@Anna gefeliciteerd met jullie zoon.

Hier goed nieuws, Theo en ik zijn heerlijk thuis. Het gaat zo goed met de kleine dat ze geen reden meer hadden om ons te houden.

@Amélie, Theo heeft niet in een couveuse gelegen. Het licht eraan hoe de kleine het doet, weegt en toch ook wel hoeveel weken. Ik kan het je dus niet zeggen.
Anne - schreef op 01-10 om 01:30
Ja best wel, nog erg zoekende wat hij wil. Hij is ook een beetje misselijk van de bevalling nu, doordat het zo snel ging voel ik me best goed. Benieuwd hoe dat morgen gaat zijn, borstvoeding moet ook nog even gaan lopen.
@meid23 nog gecondoleerd met het verlies. Kan me voorstellen dat je bij dit termijn zenuwachtig word als ze ineens een meeting willen, maar hopelijk positief en zorgen om niks. 
@zantiax, hoe is het met jou? Dacht gelezen te hebben dat je ziek was maar was even langs me heen gegaan
Natascha86 - schreef op 01-10 om 08:24
Nou oktoberkindje! Je kan komen. Het is al een paar dagen rustig. Stilte voor de storm denk. Ben het nog steeds zat vanmiddag nog een echo in het ziekenhuis. Stap toch nog even zelf de auto in. Wel een drama hier in den haag en hoop dat ik niet in de file kom te staan. Zo geen zin in...Ik merk nu wel dat ik intens geniet van de momenten die ik nu met mn zoontje heb. Zo jammer dat de aandacht straks verdeeld moet worden. In verwachting pfff 
Elena - schreef op 01-10 om 10:45
@ZwangereMonique, Theo weegt 2150 gram en is 46 cm. Hij heeft niet in de couveuse gelegen. Mocht bij mij op de kamer in zijn bedje met 2 kruiken. We zijn zelfs gisteren samen naar huis gegaan en alles gaat tot nu toe super. Het enige wat niet gaat en kan is borstvoeding geven wat het komt bij mij niet opgang en hij heeft de zuigkracht nog niet. 
Hoe gaat het met jou 2 kleintjes?
Hoe gaat het met de rest allemaal?
Zantiax - schreef op 01-10 om 11:30
@anne. borstvoeding komt meestal maar goed op gang vanaf dag 3. 
Ja ik ben ziek en dit weekend eigenlijk goed ziek geweest. Ik hoest echt de longen uit mn lijf bah. Heb heel veel slijm die ik precies niet weg krijg. Hopelijk ben ik vlug beter! Gelukkig gaat het slapen terug iets beter en hoest ik snachts wat minder. Heb juist nog niet veel adem door mn neus.


och jee natasha. Het is precies iets van lange adem hé bij jou? Veel succes met de echo straks!

Leuk elena dat jullie naar huis mogen  Hopelijk komt de borstvoeding alsnog op gang!
Anne - schreef op 01-10 om 15:40
@zantiax, klopt maar het is wel op gang op zich, maar meneer is wat lui . Hapt wel maar zuigt niet aan zeg maar, dus daardoor kost het hem ook veel energie voordat die hem wel heeft en soms krijgt hij hem helemaal niet te pakken en dan kolven en vingervoeden. Hij moet de techniek even doorkrijgen 
Wat vervelend dat je zo beroerd bent, hopelijk knap je nog snel op voor de bevalling uit. Niet fijn hoogzwanger en dan zo ziek
deb95 - schreef op 01-10 om 15:44
Hoe groot was jullie mannetje eigenlijk Anne? 

Hier vannacht de halve nacht wakker gelegen van pijnlijke voorweeen. Kwamen om de 3 minuten en hielden bijna een minuut aan steeds.. hopelijk doet het ook wat. Niet dat dit straks nog weken aanhoudt.
Morgen 37 weken en afspraak gynaecoloog  ben benieuwd!
kleintje013❤️ - schreef op 01-10 om 20:26
Ook hier afgelopen nacht maar 1 uurtje kunnen slapen door voorween of indalingsween geen idee welke het waren maar er gebeurde in ieder geval iets! Vandaag nog wel wat gerommel maar rustiger als gisteren....
Aanstaande vrijdag weer controle bij de gynacoloog en bij de anesthesist voor een intake gesprek dus spannend nog 13 dagen tot de geplande keizersnede zal hij eerder komen ja of nee dat is de vraag en die houd me best bezig 
Spannend hoor!!! 
Zantiax - schreef op 01-10 om 20:45
Spannend hoor kleintje
kleintje013❤️ - schreef op 01-10 om 21:36
Zeg dat wel Zantiax, lees hier elke dag gezellig mee en ben super blij voor alle Dames die al
Mama Zijn geworden 
Zantiax - schreef op 01-10 om 22:01
Ja word er eigenlijk ook wel instant happy van. 
Wij volgen wel
Natascha86 - schreef op 01-10 om 22:18
Anne heb je al een tepelhoes geprobeerd. Bij mijn Jilles was zijn tongriempje iets te kort en kon wel prima drinken met tepelhoes. Net 3 uurtjes uit het ziekenhuis. Mijn bloeddruk was te hoog dus weer een ctg scan urine check en bloedonderzoek. Alles was prima. Dus weer naar huis. Als mn klachten erger worden moet ik morgen weer naar het ziekenhuis..wat een bezigheidstherapie.
ZwangereMonique - schreef op 02-10 om 12:42
@elena wat super fijn dat hij zo snel naar huis mocht! Hij woog dan ongeveer hetzelfde als mijn Romy. Jacky was iets zwaarder. 
Die zuigkracht komt dan indd nog wel.. wel fijn dat je iig thuis kraamzorg krijgt.

Hier gaat t langzaam aan beter 
Blijft hard werken een tweeling en als je klaar bent met de 1, begint hetzelfde ritueel voor nummer 2... dus je hebt weinig tijd voor jezelf.. maar ach, tis ook wel echt genieten hoor met die 2 kleintjes! 
De onrust na t zhuis lijkt er n btje uit te zijn.. maar vannacht zat ik ook van 3-6 met Romy omdat ze ontroostbaar was.. dus tis per dag kijken 

Spannend voor als meiden met al t gerommel
En wanneer de kindjes zich gaan melden! 
Anne - schreef op 02-10 om 16:17
@natascha fijn dat de controles goed zijn, maar geeft veel spanning zo lijkt me. Hopelijk meld hij zich snel! Tepel hoedje geprobeerd, maar ook die wil die niet. Alleen tijdens krampjes probeert hij het. Nu al de hele dag aan het kolven en bijvoeden want hij valt ook af. Morgen gaat de verloskundige kijken naar zijn tongriempje en lipbandje, hij drinkt ook maar kort namelijk en het kost hem veel energie als die hem heeft. Als het echt allemaal niet wil dan word het maar gewoon flesvoeding, maar hoop met een paar dagen dat hij wel kan.
@monique, fijn dat de onrust wat gezakt lijkt te zijn kan me voorstellen dat je het druk hebt inderdaad, hopelijk hebben ze over een tijdje een gelijk een makkelijk ritme
Anne - schreef op 02-10 om 16:19
@kleintje, als het wel eerder begint word het dan een spoedkeizersnede? Ben heel benieuwd of al dat gerommel al wat doet
@deb95, 4030 gram was hij en 53 cm. Dus een flink kereltje, vanochtend nog 3790. Hoop dat hij morgen niet meer afgevallen is!
kleintje013❤️ - schreef op 02-10 om 17:16
Als het eerder begint word het inderdaad een soort van (spoed)keizersnede moet dan bellen en gewoon rustig naar het ziekenhuis rijden en in de tussentijd maken hun de OK klaar en halen ze hem alsnog door middel van een keizersnee of hij moet er al uit zijn maar zo snel gaat het meestal niet... zo werd het tegen mij verteld

Hier nogsteeds gerommel maar niets onverdraagbaars dus vind het wel steeds spannender worden vooral snachts heb ik buikpijn overdag als ik bezig ben gaat het wel Maar snachts zit ik elke dag beneden Waardoor ik uiteindelijk een uurtje kan slapen op de bank als ik geluk heb( ligt wel goed ongemakkelijk  op de bank met 37+4 kan ik je vertellen ) Maar goed het is wat het is

Hoe gaat het met jou Anne?
lm - schreef op 02-10 om 19:39
Meid23, spannend hoor! Ik las je berichtje en wilde mijn ervaring delen. 

Mijn dochter was ook niet ingedaald toen mijn vliezen braken. Dit was wel snachts. Ik heb mijn man gewekt en ben blijven liggen tot hij alles klaar had. Daarna ben ik eruit gegaan. Mijn gyn zei dat ik naar de seh zou moeten maar de afdeling zei dat ik gewoon daarheen kon. We zijn rustig naar het zkh gegaan waar ik moest gaan liggen. Daar hebben ze alles in de gaten gehouden. En mocht ik niet rondlopen. Ik mocht alleen naar de wc en douchen. Zo heb ik 26 uur gelegen en de weeen opgevangen. Ik zal je de details besparen maar uiteindelijk werd het een knip en vacuüm omdat mijn weeen niet sterk genoeg waren. 
Als je vlot thuis bent of in het zkh als je daar bevalt dan heb je nog wel eventjes ! Ze houden toch bij de echo’s in de gaten of er geen navelstreng voor de uitgang zit neem ik aan.
Meid23 - schreef op 02-10 om 23:15
@Im lief dat je je verhaal wilt delen hier was ze dus wel ingedaald in de bekken en zou ze vast liggen maar nu dus ineens niet meer  
Echo s heb ik sinds de 33 weken niet meer gehad en komen ook niet meer helaas  
Che3ky - schreef op 03-10 om 09:33
@Meid23, ben jij niet medisch dan? Ik heb namelijke elke week een controle plus een echo. Dinsdag zelfs gratis een 3D/4D echo omdat de kleine het uit zichzelf heel goed is gaan doen ondanks een minder goedwerkende placenta!
Meid23 - schreef op 03-10 om 10:30
@Che3ky Nee ben niet medisch, ik zat eerder wel in de medische molen (zijn zwanger doormiddel van ICSI icm TESE) maar al vanaf de 8 weken zijn we door het ziekenhuis overgedragen aan de verloskundige ;-) 
Fashionkillaaaah - schreef op 03-10 om 12:10
Hier net terug van mijn controle bij de gynaecoloog  Alles was goed met ons kleintje Weegt nu een 2,5 kg en ze schatten hem op 3,5 kg. Hij zit mooi op gemiddelde en zijn lengte is nu ongeveer tussen de 46 à 48 cm. Zijn 1 niertje werkt wel wat minder dan zijn ander niertje. Dus moet 14 oktober op extra controle bij een andere gyneacoloog voor een uitgebreide echo om zijn niertje te checken. Maar ze zei dat ik mij geen zorgen moet maken. Als hij geboren is gaat hij wel eens extra controle hebben van de kinderarts voor zijn niertjes te checken
kleintje013❤️ - schreef op 04-10 om 14:48
Hey meis!
Word jullie kleintje dus ook best een flinke dan? Hier zeggen ze dat die van ons 4 kg word dus ben enorm benieuwd of ze gelijk gaan hebben..
En over dat niertje is dat nu pas dat je daar iets over hoort of heb je daar eerder al iets van gehoord nee toch?  Maar als ze zeggen dat je je geen zorgen moet maken dan zal dat ook wel
Zo zijn! Hoe voel jij je verder?

Hier vandaag bij de Anesthesist geweest eerste instantie was me bloeddruk 153/90 maar na 10 min nog eens gemeten en toen was hij prima , zuurstof gehalte was 99% dus ook prima!
Daarna nog door mogen lopen voor een mini echo om te kijken naar vruchtwater enzovoorts en ook daar zag alles er nog prima uit! De kleine zat nog niet helemaal vast in het bekken want ze kon hem nog op en neer wiebelen met zijn hoofdje( wat is dit toch een vervelend gevoel vind ik)  vandaag was me laatste controle tot aan de Keizersnede die op 14 oktober gepland staat tot nu toe, dus nu word het enorm spannend nog 10 dagen dan is onze kleine jongen als het goed is bij ons SPANNEND wel hoor!!!
Zantiax - schreef op 04-10 om 16:50
Leuk om horen fashionkillah
O kleintje. 14 okt is indd niet ver meer he. 
Hier al 2 dagen gerommel maar ook weer niet. Kan het niet zo goed uitleggen eigenlijk hehe. Voel me onrustig en heb nu en dan wat lichte voorweeen. Je voelt echt dat je lichaam zich aan het klaarmaken is voor de komende bevalling. 
Morgen 39 weken.
Heb ook heeeeel veel vaginale steken en al 2 dagen soort v menstruatie pijn. 
We zien wel maar wachten kan lang duren
imw - schreef op 05-10 om 00:28
Zoooooo hooooi dames ik heb ook weer even bijgelezen!
Spannende tijden voor ons allemaal het is immers oktober!!!
Hier nu 36+3 en me lijf krijgt het zwaar haha. Ik hoop zo stiekem dat meneer over 2 weken ofzo zich aankondigd maar hee... niks over te zeggen, maar ik vind het zo confronterend allemaal wat zo zeer doet, maar moet gewoon wel nog wel functioneren en voer elke dag strijd met mezelf. Maargoed dat terzijde
Al kindjes geboren zie ik gefeliciteeerd meiden en  ik ga nu ook weer inloggen dagelijos om jullie laatste loodjes te volgen succes!!
Fashionkillaaaah - schreef op 05-10 om 08:55
@kleintje013: We dachten ook 4 kg, maar ben blij dat het rond de 3,5 kg zal zijn. Is ook nog een goede baby, maar is altijd beter dan te weinig he Neen, de vorige controle op 32 weken zag de gynaecoloog 1 niertje niet zo duidelijk, maar ze dacht toen dat het aan de echo lag. Maar natuurlijk zat het in m'n achterhoofd om het toch nog eens te vragen de volgende controle. Dus eergisteren vroeg ik het om nog eens te checken en ze zei dat ze kon zien dat er 1 niertje minder goed werkte dan de andere. Maar was wel natuurlijk een vermoeden he. Ze gaan pas zeker zijn als ze hem persoonlijk kunnen onderzoeken als hij geboren is. Maar ik moest me geen zorgen maken, want ze zei dat alles nog kan. Kan ook zijn dat het niets is en er zijn ook al kindjes geboren met maar 1 niertje en die leven ook kerngezond. Maar we zullen zien he. 14 oktober heb ik een uitgebreide echo over zijn niertje met meer info. Hopelijk kunnen ze me dan wat mee vertellen en anders zal het wachten zijn tot na zijn geboorte. Komt wel goed  
Fashionkillaaaah - schreef op 05-10 om 08:59
@kleintje013: Voor de rest voel ik me eigenlijk nog redelijk goed. Maar de zwaarte begint te wegen. Gisteren bv naar Ikea gegaan en in de helft van de winkel route kon ik echt niet meer goed stappen, mijn benen begonnen echt zo zwaar te wegen en dan stap ik precies zoals een pinguïn  Ik krijg dan nooit echt dikke voeten, maar meestal mijn knieën en benen De laatste 5 weken gaan nu in en wat is het spannend zeg! 
Ooh! 14 oktober is niet meer zo lang he Ik hoop voor je dat de keizersnede goed verloopt en dat je kleintje het heel goed stelt Maar komt allemaal goed! Nog een weekje en je hebt he kleintje in he armen 
Zantiax - schreef op 07-10 om 02:39
Gisteren hele dag voorweeen gehad en nu niet kunnen slapen door een zeurend gevoel in onderbuik zucht. 
Ck - schreef op 07-10 om 04:00
Lieve allemaal, van harte voor alle kerst verse ouders, ik ben zelf niet zo een actieve schrijver maar heb elke dag meegelezen omdat ik het fijn vond herkenning uit jullie berichten te halen. Toch wil ik even laten weten dat onze kleine meid vrijdag avond om 22.06 uur is geboren. Helaas was het geen bevalling uit een boekje en is ze na 15 uur via een keizersnee ter wereld gekomen. Wij zijn over de moon verliefd en zo ontzettend dankbaar! Na 5 miskramen mogen wij dan eindelijk toch dit wondertje in onze armen houden. Hopelijk volgen alle andere kleinen wondertjes van dit forum snel! 
Ck - schreef op 07-10 om 04:02
onze Jessie Jill 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan