Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

Elena - schreef op 27-02 om 22:45
Ik werk niet meer, ben in mijn zwangerschapsverlof (2 dagen na bevalling) ontslagen, contract niet verlengd. Ik zit nu sinds 5 januari in de ziektewet en wacht nu op een keuring. 
967 antwoorden en 13614991x bekeken
kleintje013❤️ - schreef op 28-02 om 09:43
Jeetje Elena wat een gedoe allemaal zo..
Probeer je sterk te houden meis al zal dat zeker niet meevallen zo !
Babytje4 - schreef op 28-02 om 10:28
Ben je niet beschermt als je zwanger bent? En ernaa? Wat rot voor je maar aan 1 kant positief ge kunt van uw babytje genieten. 
Elena - schreef op 01-03 om 10:24
@kleintje013, We maken er het beste van en de kleine man maakt een heel hoop goed.

@Amélie, Ze hebben mijn contract niet verlengd enndan mag ongeacht welke situatie je zit. Vind het ook niet zo erg nu, kan me nu concentreren op mijzelf en op Theo.
Anne - schreef op 02-03 om 16:54
@amelie, wat fijn dat het goed gaat met je kleintje.  Lekker genieten  

@elena ,knap hoe je er in staat en fijn dat je toch kan genieten van Theo. Hopelijk gaan de medicijnen je goed helpen.  En super dat Theo zo goed reageert op de therapie en vooruit gaat  

Hier gaat alles goed, kleine word steeds makkelijker.  Kijk uit naar de zomer , lijkt me zo leuk als ze samen kunnen gaan spelen
Babytje4 - schreef op 03-03 om 09:37
Mijn zoon heeft vandaag zijn eerste volle nacht gedaan. Van 20u30 tot 5u15 mazr heb hem moeten wakker makker want moest bv geven want mijn man moets hem om 6u bij oma en opa afzetten. Heeft ons deugt gedaan. Hopen blijft het nu zo. 
Anne - schreef op 14-03 om 16:40
X
kleintje013❤️ - schreef op 14-04 om 09:42
Dag dames, 
Hoe gaat het met jullie allemaal het is hier zo stil 
Elena - schreef op 14-04 om 10:35
Hier gaat het zijn gangetje. Hoe gaat het met jullie?
Met Theo gaat het super en hij doet het super, is alweer 6 maanden en 1 week. De therapeut heeft gezegt dat zijn hoofdje helemaal goed komt.

Met mij gaat het redelijk en de medicijnen zijn verdubbeld om de pijn nog iets te verlichten, althans om het te proberen. Het word echt leren leven met de pijn en de grens te vinden.
 
kleintje013❤️ - schreef op 14-04 om 15:05
Hey meis..

Hier gaat ook alles goed de kleine is vandaag precies een half jaartje oud!! Hij doet het super goed en groeit goed hij weegt 8.4 kilo en is 69 cm lang  

En wat fijn om te horen dat met jullie mannetje theo alles goed gaat!!  En wat mooi dat het helemaal goed komt met zijn hoofdje , dat moet een hele geruststelling zijn denk ik zomaar ?

En dat is niet best he meis verdubbelde medicatie merk je verschil dan nu het verdubbeld is? Ik hoop dat je een weg kan vinden waardoor het draagbaar word  

Veel liefs ! 
kleintje013❤️ - schreef op 13-05 om 21:22
Dag lieve Dames!

Hier inmiddels naar 3 jaar eindelijk Een diagnose gekregen van de ziekte van me vriend zoals veel van jullie wel weten is hij al 3 jaar lang ziek , vermoeid , afwijkend bloedbeeld , vergrote lymfklieren en naar 3 jaar zoeken en meerdere operaties zijn ze er nu achter wat het is naar de laatste operatie hebben ze een lymfklier verwijderd onder zijn borstbeen die was zo groot als een tennisbal, deze is op kweek gezet en vorige week kregen we dus de diagnose: ziekte van castleman.... als jullie willen weten wat dit is zoek het maar eens op , het is niet niks en het is dus ook nog niet echt binnen gekomen.
Me vriend heeft dus ook nog eens een hele erge zeldzame variant die tussen de 2 varianten die er bestaan in zit, over 3 weken krijgen we het uitslag van zijn bloed of daar verbetering in zit naar zijn operatie van de laatste keer... 

Ik dacht ik breng jullie op de hoogte
Heel veel liefs van mij
Anne - schreef op 14-05 om 11:19
Hey kleintje,
Wat dubbel lijkt me, ergens fijn dat er nu een diagnose is maar wel een pittige diagnose zeg. Heb het even opgezocht maar het word me niet helemaal duidelijk hoe groot de risico's/impact kan zijn. Hopelijk gaat je man goed herstellen. Een dikke knuffel van hier en ik duim voor je
kleintje013❤️ - schreef op 14-05 om 19:16
Hey Anne..
Er is inderdaad nog niet erg veel overduidelijk maar laten we het kort houden zal het even voor je opzoeken zodat ik het makkelijker uit kan leggen..

Minst erge vorm : 
Unicentrische CD (UCD)
UCD uit zich vaak in een enkele lymfeklier, groeit meestal in het borstgebied (mediastinum) of in de buik (abdomen). Als de lymfeklier groeit, kan dit pijnlijk zijn. Er kunnen ook andere klachten zijn, doordat de lymfeklier bijvoorbeeld organen wegdrukt. Bij een operatie van het verwijderen van de aangedane lymfklier kan je helemaal herstellen maar het kan ook weer terugkeren..

De ergste vorm is :
Multicentrische CD (MCD)
Bij MCD kunnen meerdere lymfklieren aangedaan zijn, waaronder de milt en het beenmerg. Dit komt vaak voor bij patiënten met HIV/Aids. Deze vorm van CD kan sneller klachten geven ( vriend heeft dus geen HIV/AIDS dat is in de begin fase allemaal onderzocht) maar het kan dus alsnog dat hij deze vorm heeft.. de behandelingen voor deze vorm zijn als volgt
De behandeling van MCD is afhankelijk van klachten en van bijkomende ziekte van de patiënt (bijvoorbeeld of hij/zij HIV of Aids heeft). Het team van hematologen, oncologen en infectiologen maakt op grond hiervan een behandelingsplan en bespreekt dit met u. Doormiddel van chemo, bestraling, pretnisolon proberen we de lymfen te laten krimpen zodat andere organen niet falen en in bedrukking komen..

Over een paar weken weten we meer en dan weten we ook pas echt wat de vervolgstappen gaan zijn..


Dankjewel voor je belangstelling meis
Anne - schreef op 14-05 om 19:58
Blijft nog spannend dus, ik hoop dat het vervolgtraject mee gaat vallen. Hopelijk hersteld je man goed en mogen zijn voorgaande klachten ook eens weg gaan. Hoe gaat het met jou en jullie kindjes?
kleintje013❤️ - schreef op 15-05 om 09:59
Hierbij een foto van ons kleine tevreden ventje 

Ja het is zeker spannend, het blijft zowiezo nog maar de vraag of hij ooit nog beter gaat worden maar dat word afwachten  

Met mij gaat alles goed na omstandigheden dan.
Met ons kleine mannetje gaat alles goed die is nu 7 maanden en gaat met sprongen voorruit, zijn eerste woordje is eten hahaha  hij is erg tevreden en eigelijk altijd vrolijk!
Ook met onze dochter gaat alles goed die mag sinds deze week dus weer 2 dagen naar school en ze heeft het onwijs gemist , het ritme en structuur en haar vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk ook..

Hoe gaat het met jullie?? 

Anne - schreef op 16-05 om 07:31
Hopelijk staat het geluk een beetje aan jullie kant de komende weken. 
Wat kijkt je zoontje alweer wijs zeg, en zo vrolijk heel leuk. Kan me wel voorstellen dat het voor je dochter fijn is dat alles weer een beetje gewoon word. Wat grappig dat zijn eerste woordje eten is, een echte man al dus
Hier gaat ook alles goed, lekker aan het werk en het leven draait gewoon door zoals altijd (werk in de zorg). Ik geniet ervan om te zien dat hij steeds weer meer kan doen, kijk ook echt uit naar de fase dat hij kan lopen en spelen met zijn grote zus.
kleintje013❤️ - schreef op 16-05 om 14:06
Haha hij is een hele wijze nu al dus hou me hart vast voor wat er nog komen gaat 
En zeg dat wel ja een echte man want het eerste woordje eten is typisch he hahahah

Oh jij zit ook echt in de zorg? Dat moet wel spannend zijn nu denk ik he in deze tijd.
En wat leuk om te lezen dat je kleine mannetje het ook zo goed doet , het is zo leuk om te zien hoe die kleintjes zich op hun eigen manier ontwikkelen erg speciaal is dat, en wat je zegt ook ik kan niet wachten tot me dochter en zoontje samen kunnen gaan spelen enzovoorts..
 
deb95 - schreef op 16-05 om 08:34
Wat heftig kleintje! Wat een enorme rollercoaster. Wel ‘fijn’ dat er een diagnose is. Hopelijk kunnen ze hem snel helpen. En wat een prachtig ventje hebben jullie 

Hier gaat het goed. Kiki is volgende week alweer 7 maanden oud. Ontwikkelt zich op het moment razendsnel. Tijgeren, rollen, proberen op te trekken. Slaapt meestal het klokje rond. Is wel enorm gefrustreerd laatste tijd, omdat ze meer wil dan ze kan. Maar over het algemeen is het echt een droombaby. Helemaal dol op haar 
kleintje013❤️ - schreef op 16-05 om 14:10
Hey deb

Ja het is erg heftig , maar wat je zegt wel fijn dat we naar bijna 3 jaar eindelijk een diagnose hebben maar het kwam wel even binnen als een bom en het is gewoon ook ontzettend eng..

En dankjewel meis het is zon schatje ook 
En wat is jullie meisje ontzettend knap & wat word ze al groot zeg!!  Tijgert ze al ja? En snap dat het frustrerend voor haar is als ze meer wil dan ze kan dat moet ook wel vervelend zijn!!
 Hier Rol meneertje nog niet om hoor zelfstandig zitten doet hij wel en omrollen van buik naar rug , en van rug naar buik en zichzelf opdrukken , en op zijn knietjes zitten maar daar blijft het ook bij hahaha , en qau spraak heeft hij 1x papa en mama gezegd , en nu is het de hele dag door eten haha 

Leuk om weer even van je te horen en te zien dat alles goed met je gaat!!
Heel veel liefs x 
Elena - schreef op 23-05 om 17:09
Hey kleintje,
Wat heftig voor jullie maar moet ook wel wat opluchten dat er nu eindelijk een diagnose is. Ik hoop dat jullie over een paar weken toch goed nieuws krijgen.
kleintje013❤️ - schreef op 23-05 om 18:55
Hey meis,
Er is enigzins wel een opluchting maar ergens ook wel een hele grote angst maar goed we weten nu teminste wel wat het is & hoe nu verder horen we later.
Ik zal je op de hoogte houden als ik iets weet 
kleintje013❤️ - schreef op 23-05 om 19:06
Hey Elena!

Klopt wat je zegt het is inderdaad ook ergens een opluchting om te weten wat het is , alleen de onduidelijkheid eromheen ( niet wetend welke vorm) maakt het ook heel eng..
5 juni krijgen we hopelijk de uitslag welke vorm
Het is en wat het plan van aanpak word..

Hoe gaat het met jou?
deb95 - schreef op 23-05 om 22:14
Spannend Kleintje! Ik duim dat er een goede behandeling voor is. Spannende tijd. Denk ook goed om jezelf 
kleintje013❤️ - schreef op 23-05 om 22:16
Dankjewel meis!
Ik zal je op de hoogte houden!
En ik doe me best om op mezelf te passen maar heb er wel hulp bij ingeschakeld het werd me allemaal een beetje teveel.. 
Elena - schreef op 24-05 om 20:31
De duimen draaien hier voor jullie kleintje.

Lief dat je het vraagt .
Met mij gaat het up en down, ziekenhuis in en uit. De medicijnen worden morgen waarschijnlijk verdubbeld naar het maximale om de scherpen randjes van de pijn af te halen. Verder loop ik nu bij een diatiste en zijn er onderzoeken gestart omdat ik misschien in de overgang of vervroegde menopauze zit. 
kleintje013❤️ - schreef op 24-05 om 22:09
Dankjewel Elena
Oh nee dat klinkt niet al te best? Schrik er een beetje van ! 
en in de menopauze ? Jeetje dat nieuws zal ook wel hard binnen komen bij je.. weet even niet zo goed wat ik moet zeggen Behalve dan dat ik met je meeleef lieverd! 
Laat je soms weten hoe het met je gaat?
Anne - schreef op 25-05 om 08:25
Jeetje Elena,  het wil je nog niet mee zitten. Je krijgt een hoop voor je kiezen zo, hopelijk blijkt dat je nog niet in de overgang bent en gaan de medicijnen eindelijk wat voor je doen. Veel sterkte meid
Elena - schreef op 25-05 om 15:55
Vandaag een gesprek met mijn arts gehad en de pijnplekken zijn helaas uitgebreid naar de linker kant  en de medicijnen werken niet voldoende. Ik moet 11 juni weer komen voor een gesprek.
kleintje013❤️ - schreef op 26-05 om 08:33
Oh nee elena , wat een tegenslag 
Ik wil je heel veel sterkte wensen! & laat je ons iets weten hoe het loopt?

Heel veel liefs xx
Elena - schreef op 26-05 om 12:51
Ik laat het even weten als ik het gesprek heb gehad met de arts.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan