Ovulatietest - Zwanger worden forum

Lady - schreef op 09-01 om 22:27
Elisabeth93 jammer dat jij me hiermee niet kan helpen.. ik heb tot nu toe niet veel bijwerkingen gehad tijdens gebruik clomid.. alleen s'avond wat warmte aanvallen verder niet. 

Hoe zat het bij de 2e ronde eigenlijks had je toen later je eisprong? Of rond dezelfde dag als de eerste ronde? Heb je toen ook adviezen gehad kwa klussen? Wat voelde jij rond je eisprong dag? De arts vond het vreemd dat ik niks gevoeld had die dagen. Heb je nog tips of info? Alles is welkom
3660 antwoorden en 30080056x bekeken
Stef - schreef op 10-01 om 01:00
@Lady, sorry ... maar ik wil ook evrn reageren... dat je er niet mee bezig bent is zever.. want je post dagelijks meerdere keren dus op Brabbels komen lukt maar bloedprikken ben je vergeten? Hmmm 
Wat is er verkeerd aan dat mensen voor je willen duimen en dat ze het heel erg voor je hopen??? Tis hun schuld niet dat het zwanger worden niet lukt... dus boos of gefrustreerd mag je er echt niet van worden want ik vindt het persoonlijk respectloos voor diegene die dat wensen voor jou. 
Kan het helemaal verkeerd interpreteren maar zo komt het over!!
Ik zal zeker niet schrijven dat ik voor je duim want je apprecieert het toch niet! 
Ps, lees de bijsluiter van clomid! Staat nergens geschreven dat afscheiding een bijwerking is!
Je symptomen en afscheiding kan perfect kloppen op een innesteling! 
Bye bye
Lady - schreef op 10-01 om 07:52
@stef
Bedankt voor je reactie. Ik ga hier verder niet op in aangezien elisabeth93 mijn reactie wel begrijpt. 
Bedankt voor je tips!
Nemo - schreef op 10-01 om 09:22
Hoi, 
gisteren ook gestart met ovulatietesten maar nog niet veel te zien.
Heb ook gezien dat hij als profielfoto staat ipv in mijn bericht... weet er iemand hoe dit komt?
Nemo - schreef op 10-01 om 10:37
Hmmm, heb sinds deze morgen wel meer slijmverlies. Dan zou mijn ovu test vanavond toch duidelijker moeten worden ook?
Elisabeth93 - schreef op 10-01 om 12:43
De 1e ronde merkte ik eigenlijk qua humeur en dergelijke helemaal niets, gewoon hetzelfde als iedere maand. Ik heb clomid 2 keer gebruikt, eer ik zwanger was, dus ik besef ook dat ik daar geluk mee heb gehad. De 2e keer had ik wel later een eisprong dan de 1e ronde clomid.

Toen ik voor de 1e follikelmeting ging in ronde 1 kreeg ik het advies mee om vanaf die dag om de dag te klussen, mijn grootse eitje (had er 2) was toen iets van 18 mm en vanaf 20 mm kunnen ze springen. Let wel op: met clomid worden ze vaak wel groter, zo een 26/28 mm. Ik had toen netjes op CD 15 een positieve ovulatietest en dus mijn eisprong op CD 16, die dag moest ik voor een 2e meting en je zag dat het eitje gesprongen was. Mijn ei sprong dus snel na de positieve test! 14 dagen later kreeg ik mijn menstruatie.

De 2 meting ging ik rond CD 13, daar had ik 1 eitje van 16 mm, mijn baarmoederslijmvlies was toen te doen.. kon een bijwerking zijn van clomid, daardoor had die vervangende arts mij al afgeschepen voor deze ronde en gaf ze aan volgende ronde starten met injecties. Tot ik CD 15 nog steeds geen positieve test had maar pas CD 18 en ik dus bedacht, dan is het niet zo gek mijn baarmoederslijmvlies dunner is, ik wil een nieuwe meting! Gebeld en gekregen en indd ik had gelijk, nu was mijn baarmoederslijmvlies wel goed en zei mijn eigen arts je mag gewoon doorgaan met clomid. In dit geval is dat dus niet nodig geweest..

De ronde dat ik zwanger werd, heb ik op CD 16 seks gehad, had ik tevens een soort slijmerige prop bij het toiletbezoek.. dat kon de komende eisprong dus verklaren blijkt want 2 dagen later op CD 18 had ik een smiley op mijn ovu test en die dag dan ook seks gehad. Daarna eigenlijk niet meer.. 10 dagen later teste ik positief.

Toen ik nog geen PCOS had en wel een eigen eisprong had, voelde ik de ene keer wel en de andere keer niet een groeiende follikel. Verscheelt dus echt per ronde en zegt verder ook niets. Na mijn ovulatie had ik geen bijzonder afscheiding of iets.. in ieder geval niet anders dan normaal. Van de innesteling zelf heb ik ook niets gemerkt en ik heb dan ook geen innestelingbloeding of iets gehad.
Lady - schreef op 10-01 om 13:34
Dankjewel elisabeth93.
Moest jij na de eisprong ook te bloedprikken? Zoja wat voor uitslag was dat bij jou en wat kreeg je daarvan te horen?
Ik moet ook heen te bloedprikken en krijg dan de eerst volgende bezoek na eventueel clomid gebruik uitslag. Maar waar is dit voor? Dit is niet uitgelegt en ben het op dat moment vergeten te vragen.. ging de laatste keer heel snel.
Merel - schreef op 10-01 om 13:50
Elisabeth, die slijmachtige prop had ik ook, twee keer toen ik zwanger was! 
Elisabeth93 - schreef op 10-01 om 14:04
Klopt, precies 1 week na eisprong om de progesteron waarde te meten. Daaraan kunnen ze zien of het een goede eisprong is geweest. Stel het is bijvoorbeeld 5.. dan is het niet zo goed.. maar vanaf ik dacht 25 ofzo weer wel (precies de regels weet ik niet..) Ik had toen een vrij hoge, iets van 87. Ik werd de volgende dag gebeld door mijn arts met de uitslag. Maar goed, dat zegt dus helemaal niets hoor! Ik was die ronde namelijk niet zwanger en de 2e keer hoefde ik geen bloed te prikken.

Stel je hebt meerdere eitjes die rijpen en je progesteron waarde is 140 (noem maar wat) dan zijn beide eitjes gesprongen! wat dus de kans vergroot op een meerling.

@Merel: had jij de prop ook voor de eisprong? Gek he hoe het lichaam werkt haha.
Lady - schreef op 10-01 om 14:36
Elisabeth93. Dankjewel voor je uitleg.. ik had woensdag moeten prikken maar dit ben ik vergeten. Nou ga ik morgen heen.. morgen ben ik namelijk ook vrij. Ben dus 2 dagen later. Zou dit wat uitmaken? En kan de hoogte hierin ook verschillen?
Elisabeth93 - schreef op 10-01 om 15:28
Volgens mij maken die 2 dagen niet zo heel veel uit..

Als ik het me nog een beetje herinner heeft het ook te maken met je luteale fase.. Het meten van de progesteron waarde kan een inzicht geven in de luteale fase. Progesteron wordt richting de menstruatie namelijk weer afgebroken.

Zou het de eerst volgende keer dat je een arts spreekt gewoon eens vragen
Lady - schreef op 10-01 om 20:39
Elisabeth93.. klopt ik heb het gelezen hoe het werkt..

Ja de laatste keer overviel het me een beetje.
Merel - schreef op 10-01 om 21:15
Ja was vet gek hé Elisabeth!
Elisabeth93 - schreef op 11-01 om 10:44
Hoe gaat het vandaag Lady?

Ga je wachten tot NOD of eerder testen?
Lady - schreef op 11-01 om 10:50
Elisabeth93 gaat goed hoor. Vanmorgen heen geweest te bloedprikken. 

Ik ga wachten tot nod. Als mijn lutale fase weer 12 dagen is dan hoef ik nog maar 3 dagen te wachten. Zit nu op 9 dpo.
Elisabeth93 - schreef op 11-01 om 12:16
Spannend hoor! Ben benieuwd 
Lady - schreef op 11-01 om 14:32
Ben zo benieuwd hoe de menstruatie zal gaan uitpakken.. of het ook heviger wordt als anders.. was het nooit zo heel erg.. zal je zien is het nu enorm.. hoop het niet.

Elisabeth93 - schreef op 11-01 om 15:00
Lady hahahaha ik zei echt precies hetzelfde de 1e ronde en gek genoeg kan ik het me niet eens meer herinneren...
Misschien dat ik het toevallig hier eens heb verteld
Lady - schreef op 11-01 om 15:30
Elisabeth93
Ja volgens mij heb ik het wel eens gelezen van je toen..

Ach ik verwacht er niet heel veel van.. toch blijf ik die dag op 5 dpo wel heel raar vinden met die dikke afscheiding.. jij niet gehad?
Stef - schreef op 11-01 om 16:19
@Nossa en Puck... het kan echt van vandaag of morgen veranderen  Ik duim voor jullie ... succes xxx
@.Lady, ik ken echt heeeeeel veeeeeel vrouwen die net als jou dat klodder slijm hadden verloren rond deze periode en ze waren allemaal zwanger! Ik wil je natuurlijk geen valse hoop geven hoor! Maar het klinkt positief ... 
Stef - schreef op 11-01 om 16:21
Oeps, moest in de topic NOD januari komen ... 
Lady - schreef op 11-01 om 18:31
Stef..
Echt heel lief van je..! Maar het was niet echt een *klodder* he. 
Uh ja hoe moet ik dit uitleggen.. op 5 dpo was de afscheiding echt dik/wit en wat plakkerig. Misschien kan ik het zo beter uitleggen.. als je poeder hebt als wasmiddel en je doet daar een klein beetje water bij niet heel veel maar een klein beetje zo ongeveer was mijn afscheiding ook op 5 dpo.. (hoe kom ik in godsnaam op deze vergelijking haha) 6 dpo had ik dat niet meer maar wel extreem zeurende pijn in mijn onderbuik en die dag erna 7 dpo dus was die afscheiding op de foto aanwezig.. nu helemaal geen afscheiding meer gezien.. en wat ik best wel vreemd vind.. ik ga er vanuit dat mijn lt 12 dagen is omdat dit vaak zo bij mij was.. dus zou ik aanstaande maandag mijn menstruatie moeten hebben.. normaal gesproken heb ik 3a4 dagen van te voren al extreem pijn trekkingen in mijn borsten en zijn ze behoorlijk gevoelig.. nu heb ik dit helemaal niet tenminste ik voel niks. Als je die pijn altijd hebt gehad valt het juist heel erg op als dit weg blijft.. 

En ik zeg dit vooral niet omdat ik er teveel mee bezig ben enzo want de woorden van jou stef zijn echt verschrikkelijk aardig maar ik ben pas echt overtuigt als er eventueel een positieve test in handen heb of zoals ik vanmiddag al getypt heb mijn menstruatie te voorschijn komt. Ik durf in ieder geval niks te hopen. Ik weet dat mijn lichaam me enorm voor de gek kan houden. Te vaak en te veel mee gemaakt helaas.
Willemijn - schreef op 11-01 om 18:47
@lady, we gaan weer gelijk op. Maandag bij mij ook nod...
Vooralsnog geen tekenen van menstruatie.  Spannend, we houden elkaar weer op de hoogte hè 
Lady - schreef op 11-01 om 19:17
@ willemijn.
Wat grappig! Spannend! Zeker houden we elkaar op de hoogte!!
Willemijn - schreef op 12-01 om 15:45
Nou, hier bruine afscheiding ????. Morgen of overmorgen zal de menstruatie goed doorbreken denk ik. Zo voelt het ook...
Op naar februari dan maar weer....
Lady - schreef op 12-01 om 20:08
Willemijn..
Bruine afscheiding is geen bloed dus moed blijven houden!

Op hoeveel dpo zit je nu?
Willemijn - schreef op 12-01 om 22:31
Lady, 11 of 12 dpo nu. 
Vorige maand begon het ook met wat bruin slijm op 10 dpo en werd ik 2dagen later ongesteld.
We wachten af. 
Stef - schreef op 12-01 om 22:34
@Lady, Goh, je kunt toch al testen  dat had ik nooit Kunnen volhouden! Ik ben er wel zoals een freak mee bezig! 
Lady - schreef op 13-01 om 12:04
Willemijn.. spannend! Maar afwachten. Ik heb nooit bruine afscheiding of slijm.. bij mij is het gewoon gelijk mis.

@stef 
Ja ik kan al testen zit nu op 11 dpo maar ik ga het niet doen haha.. kijk als je al 3 jaar bezig bent.. dan hoef ik elke maand niet meer te testen.. ik weet zeker dat mijn menstruatie altijd rond 12 dpo komt dat is dus morgen nou die 1 dagje kan ik ook nog wel wachten. Zonde van de test haha
Stef - schreef op 13-01 om 18:38
@ Lady, hmmm daar weet ik alles van. Wij hebben 2x 2jaar geprobeerd om zwanger te worden. Hopelijk nu bij de derde dat het wat sneller mag gaan

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietest' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan