Huisdieren verkleinen kans op allergie bij een baby

Onderzoek heeft laten zien dat wanneer een baby opgroeit met een huisdier in het eerste jaar, de baby de rest van zijn of haar leven minder kans heeft op allergieën.

  • Huisdieren verkleinen kans op allergie bij een baby

Huisdieren verminderen de kans op allergieën bij een baby

Onderzoek heeft laten zien dat wanneer de baby opgroeit met een huisdier in het eerste jaar de baby de rest van zijn of haar leven minder kans heeft op allergieën.
Wanneer baby's opgroeien met een kat heeft de baby de rest van zijn of haar leven 50% minder kans om allergisch te worden voor een kat.
Bij een hond ligt het net ietsje anders. Meisjes hebben juist een iets grotere kan om allergisch te worden als ze het eerste jaar in aanraking komen met honden terwijl jongens juist weer 50% minder kans hebben om allergisch te worden.
Onderzoekers vermoeden dat het immuunsysteem van een baby die al vroeg in aanraking komt met honden of katten zich op een goede manier ontwikkelt. De 'viezigheid' zorgt er voor dat het immuunsysteem zich aanpast en waardoor er op latere leeftijd minder kans is op een allergie. Waarom juist meisjes wel een iets verhoogde kans hebben om allergisch te worden voor honden is nog onbekend.

Geen invloed huisdieren en allergie op latere leeftijd

Na het eerste levensjaar heeft het wel of niet hebben van een huisdier veel minder gevolgen. Wetenschappers hebben tot nu toe nog geen verband gevonden tussen het hebben van een huisdier na het eerste levensjaar en allergieën op latere leeftijd. Het lijkt er dus op dat de preventieve werking die het hebben van een huisdier heeft op de kans om allergische te worden vooral in het eerste jaar geldt.

Te veel is ook niet goed

Zoals met bijna alles geldt ook hier weer dat overdaad schaadt. Het is goed om je kindje in contact te laten komen met dieren en andere allergenen maar het mag nooit te vies zijn.

 

Reacties op 'Huisdieren verkleinen kans op allergie bij een baby'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Huisdieren verkleinen kans op allergie bij een baby'

  •  Mijn kleindochter Louise is al helemaal gewend, dat er aan haar voetjes wordt gelikt, dat ze helemaal besnuffeld wordt, en dat ons cockertje een schatje is

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Een hond en een baby

Hoe bereid je jouw hond voor op de komst van een baby en hoe ga je met je hond om als de baby er eenmaal is.

Huisdieren verkleinen kans op allergie bij een baby

Onderzoek heeft laten zien dat als de baby opgroeit met een huisdier in het eerste jaar de baby de rest van zijn of haar leven minder kans heeft op allergieën

Een kat en een baby

Hoe bereid je jouw kat voor op de komst van een baby en hoe ga je met je kat om als de baby er eenmaal is.

Huisdieren en een baby

Hoe bereid je jouw huisdier voor op de komst van een baby en hoe ga je met je huisdier om wanneer de baby er eenmaal is. En wanneer je een huisdier wilt kopen tijdens je zwangerschap of wanneer je al kinderen hebt, waar let je dan op?

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan