In vitro fertilisatie

Bij In vitro fertilisatie vind de bevruchting plaats in een reageerbuis. Na een succesvolle bevruchting wordt de embryo teruggeplaatst in de baarmoeder. De kans op een zwangerschap is ongeveer 20% per behandeling.

Hoe werkt in vitro fertilisatie

IVF is een behandeling voor onvruchtbaarheid en wordt ook wel een reageerbuisbevruchting genoemd. Bij ivf wordt de cyclus van de vrouw overgenomen door middel van medicijnen. Dit gebeurt zodat er op een geschikt tijdstip een aantal rijpe eicellen kunnen worden gehaald. Deze eicellen worden dan bevrucht met het zaad van de man. Een aantal (normaal gesproken 1 of 2) van de bevruchte embryo's wordt dan teruggeplaatst in de baarmoeder van de vrouw.

Waarom in vitro fertilisatie

De meest voorkomende reden om voor een IVF behandeling te kiezen is als de eileiders van de vrouw niet goed werken. Dit kan doordat de eileider zijn afgesloten of verwijderd. IVF is ook een optie als de eierstokken niet goed werken. Bij ernstige endometriose wordt ivf ook vaak ingezet. Ook als de hormoonhuishouding van de vrouw niet goed werkt kan er geprobeert worden om zwanger te worden via ivf. Als laatste is IVF een optie als het niet lukt om zwanger te worden via een andere methode.

Risico's van IVF

IVF brengt, door het terugplaatsen van meerdere embryo's een verhoogd risico op een meerling met zich mee. Bij het terugplaatsen van 2 of meer embryo's is er een kans van ongeveer20% op een meerling.

 

Reacties op 'In vitro fertilisatie'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Leeftijd en zwanger worden

Welke invloed heeft leeftijd precies op jouw kansen om zwanger te worden en om een gezond kind ter wereld te brengen.

Geslacht beinvloeden

Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om het geslacht van je kindje te beïnvloeden. De helft van de zaadjes geeft een jongetje en de andere helft een meisje. Toch kun je dor wat slimme trucjes de kansen naar jouw keuze draaien. Wij leggen uit hoe je

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan