Acupunctuur en onvervulde kinderwens

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese Geneeswijzen. In de acupunctuur worden klachten gezien als een verstoring in de doorstroming van levensenergie, maar een verminderde vitaliteit ligt aan de basis van de verstoorde doorstroming. Acupunctuur kan helpen om de levensenergie weer te laten stromen en de vitaliteit te vergroten.

Wanneer acupunctuur bij een onvervulde kinderwens?

Helaas is het niet voor iedereen met kinderwens vanzelfsprekend om een kind te krijgen, zelfs wanneer iemand al een kind (of kinderen) heeft, lukt het niet altijd om nog een kind te krijgen. Als het niet lukt om in verwachting te raken, kun je acupunctuur overwegen. Acupunctuur kan toegepast worden wanneer je op natuurlijke wijze in verwachting wilt raken en als begeleiding bij IUI, IVF of ICSI.
Vaak duurt het 2 tot 3 menstruatiecycli voordat je veranderingen, bij voorbeeld in je menstruatiecyclus, gaat merken. Als je acupunctuur wilt als begeleiding bij IUI, IVF of ICSI is het dan ook aan te raden om 2 tot 3 maanden voor aanvang van deze behandeling te starten met acupunctuur.

Hoe werk acupunctuur?

Bij vrouwen die niet verwachting kunnen raken of kunnen blijven is er vaak sprake van vastzittende energie in de buik. Met behulp van acupunctuur kan deze energie weer in beweging komen. Je voelt je dan meer ontspannen en hebt meer energie tot je beschikking. Klachten die je wellicht hebt in relatie tot je menstruatiecyclus (zoals onregelmatige cyclus, pijnlijke menstruatie, klonters in het menstruatiebloed, pms of migraine) kunnen met een paar cycli van je menstruatie veranderen. Wanneer je kinderwens en/of vruchtbaarheidsbehandelingen een overheersende plek inneemt in je leven, kan er naast je kinderwens en behandelingen meer ruimte ontstaan voor andere dingen. Vaak is het dan makkelijker om in verwachting te raken en in verwachting te blijven.

Er bestaan verschillende vormen van acupunctuur. Als je wilt weten hoe behandeling er voor jou uit kan zien, neem dan contact op met je acupuncturist of lees de informatie op zijn of haar website.

Acupunctuur kan ook ingezet worden bij zwangerschapsklachten, stuitligging, op gang helpen van de bevalling in 42ste week en herstel na de bevalling.

Over de auteur

Anne Bonis heeft als acupuncturiste veel ervaring in het begeleiden van vrouwen met een onvervulde kinderwens. Naast behandelingen met acupunctuur is er ruimte om stil te staan bij vragen als: Wat ga je doen als je alles al hebt gedaan om in verwachting te raken? Hoe het is om onvruchtbaar (of verminderd vruchtbaar) te zijn? Hoe ga je om met eventuele miskramen? Hoe geef je vorm aan je leven nu je (nog) niet zwanger bent? Hoe wil je, als je dit wilt, vruchtbaarheidsbehandeling in het ziekenhuis aan gaan?
Stilstaan bij dit soort vragen kan je helpen je weg te hervinden in moeilijke tijden.
Consulten worden doorgaans (deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Lingshu - Anne Bonis
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
06 1394 8774
http://www.kinderwens-acupunctuur.nl

 

Reacties op 'Acupunctuur en onvervulde kinderwens'

Reacties

Jouw naam:

Alle artikelen over 'acupunctuur'

Lees meer ... !

Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Leeftijd en zwanger worden

Welke invloed heeft leeftijd precies op jouw kansen om zwanger te worden en om een gezond kind ter wereld te brengen.

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan