Intra-uteriene inseminatie

Bij Intra-uteriene inseminatie wordt het beste zaad van de man geselecteerd en direct in de baarmoederholte ingebracht.

Hoe werkt Intra-uteriene inseminatie

Intra-uteriene inseminatie is een vorm van Kunstmatige inseminatie waarbij het zaad niet in de baarmoedermond gespoten, maar rechtstreeks in de baarmoederholte. Het zaad wordt altijd eerst opgewekt (de beste zaadcellen worden geselecteerd).
IUI kan worden toegepast met en zonder medicijnen voor de vrouw die de eierstokken stimuleren. IUI zonder medicijnen is het minst belastend voor de vrouw omdat er geen regelmatige controle plaats hoeft te vinden.
Bij IUI met donorzaad wordt vaak wel wel medicijnen gegeven (voor een milde hyperstimulatie van de eierstokken) waardoor de kans op een succesvolle bevruchting iets groter wordt.

Waarom intra-uteriene inseminatie

Intra-uteriene inseminatie is een optie wanneer de slijmprop van de vrouw niet doordringbaar is voor het sperma of wanneer er te weinig of vijandig slijm groeit in de baarmoeder van de vrouw. Ook als de kwaliteit van het zaad van de man verminderd is is Intra-uteriene inseminatie een mogelijke oplossing. Ook wanneer er zonder aanwijsbare reden de vrouw na een tijd niet zwanger raakt kan Intra-uteriene inseminatie ingezet worden.
De kans om zwanger te raken in ongeveer 10% per behandeling. De kans om zwanger te worden via Intra-uteriene inseminatie is het grootst tijdens de eerste 3 behandelingen. Meestal worden er 6 behandelingen uitgevoerd voordat er over gegaan wordt op een andere methode. De kans om zwanger te worden is dan ongeveer 25 tot 35%

 

Reacties op 'Intra-uteriene inseminatie'

Reacties

Renske89
gisteren mijn 2e iui behandeling gehad met 3 follikels. helaas de eerste poging mislukt, en nu maar hopen en afwachten.

Saar91
Ik heb vandaag mijn eerste behandeling gehad... nu 2 weken op het laaaaaange wachtenbankje... :(

nora
Is het al bij iemand raak? Ik heb alweer een afspraak voor derde iui

nora
Hey, ik heb ook mijn 2e iui gehad op vrijdag.. en gister ongelooflijk erge steken in mijn onderbuik.. en net begon het weer. Ik weet dus ook niet of dit normaal is of niet. Ik heb een voedvrouw bij de spoed gesproken. Zij zei dat het kan doordat ze je baarmoederhals hebben geraakt. En daarom dat je baarmoeder daarop reageert. Zij wist het ook niet omdat zij alleen voor bevallingen daar is.

fairy
Ik heb ook mijn 2de IUI gehad. Heb het idee, dat mijn lichaam nu anders reageer, dan voorheen. Heb de afhelpen dagen ook veel hoofdpijn. Misschien is het toeval

Vlindertjess
hier 2 keer poging gehad met pregnyl , maar telkens negatief getest jammer genoeg , deze maand voor het eerst clomid moeten nemen en dit slaat gelukkig wel aan maar dan weer iets te goed ! zaterdag op controle geweest had ik 2 eitjes rechts zitten maar ze waren nog wat klein , waardoor ik voorbije maandag terug moest komen voor een echo , plots waren er 3 eitjes en allen vrij groot , waardoor de gynaecoloog zei dat ze deze maand niets van iui gaan doen omdat de kans op een 3ling of meerling zeer groot ging zijn en dat brengt meestal veel complicaties met zich mee , niet alleen voor kindjes maar ook voor de moeder ... en omdat we nog zo jong zijn (24) vinden ze meer dan 2 kindjes te véél en te zwaar ... vandaar , deze maand dus niets :( ik begrijp de gyne wel , maar wie zegt dat het net moet lukken dat de 3 eitjes bevrucht raken ? nu ja hebben ons erbij neergelegd ... we willen geen problemen natuurlijk ... volgende keer maar een half pilletje clomid nemen in de hoop dat er niet meer dan 2 eitjes rijpen.

sabje
ik heb nu de 2e behandeling woe gehad, maar heb behoorlijk wat krampen in mijn onderbuik nu na 3 dagen lijken ze wel vaker te komen de krampen, echt moeite met ziten, is dit normaal.?

Jouw naam:

Lees meer ... !

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Roken en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden kun je het beste stoppen met roken. Roken als je zwanger wilt worden verklein namelijk de kans op een zwangerschap

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Geslacht beinvloeden

Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om het geslacht van je kindje te beïnvloeden. De helft van de zaadjes geeft een jongetje en de andere helft een meisje. Toch kun je dor wat slimme trucjes de kansen naar jouw keuze draaien. Wij leggen uit hoe je

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan