Hormoonbehandelingen bij icf en icsi

Als vrouw zul je als je begint met een ivf of icsi behandeling eerst behandeld worden met hormonen om de eicellen te rijpen. Voordat de bevruchte eicellen teruggeplaatst worden zul je behandeld worden met het hCG hormoon die er voor zorgen dat de eicel loslaat.

Stap 1: onderdrukken van de eigen hormonen

Aller eerst wordt de eigen hormoon huishouding van de vrouwen onderdrukt. Dit wordt gedaan met decapeptyl om er er voor te zorgen dat er geen spontane rijping van de eivellen ontstaat die later moeten worden gehaald.

Nabootsing van de normale cyclus door middel van hormonen

Door middel van het toedienen van hormonen wordt geprobeerd je lichaam klaar te maken voor een bevruchting. Eerst worden je eierstokken gestimuleerd om meer eitjes rijp te maken en vervolgens wordt je lichaam gestimuleerd deze eitjes af te geven.

Stimuleringsfase en behandeling met FSH

Tijdens een normale cyclus komt er maar 1 eicel vrij. Bij ivf en icsi willen de artsen graag de kans zo groot mogelijk houden en daarom moeten er meerdere eicellen vrijkomen. Hiervoor gebruiken ze het FSH hormoon. Dit zorgt er voor dat de eizakken rijpen en er meer eitjes vrij komen,

hCH

Als de eitjes voldoende gerijpt zijn dan wordt er het hCG hormoon toegediend. Dit wordt overigens verkregen uit urine van zwangere vrouwen via moeder voor moeders. Dit hCG hormoon zorgt er voor dat de eicel los laat en zorgt ook nog een voor een betere doorbloeding van de baarmoeder waardoor een bevrucht eitje gemakkelijker in kan nestelen.

progesteron

Ten slotte wordt het hormon progesteron toegediend waardoor de baarmoeder zich klaar maakt op de innesteling van het eitje. Progesteron zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies dikker wordt en zich met vloeistoffen en voedingsstoffen vult als voorbereiding op een eventuele foetus.

Risico's

Door de stimulatie van de eierstokken is er overigens een klein risico (ca. 2%) dat je last krijgt van ovarieel hyperstimulatie syndroom (OHSS). OHSS wordt ook wel overstimulatie genoemd. Doordat je eierstokken gaan opzetten wordt de bloedvaten in de eierstokken beschadigd. Daardoor gaan ze lekken en lekt er vocht en eiwitten in je buikholte. Hierdoor kun je je misselijk voelen, buikpijn hebben en je kunt snel een dikke buik krijgen. Als dit het geval is neem dan geen risico en neem direct contact op met de arts.

 

Reacties op 'Hormoonbehandelingen bij ivf en icsi'

Reacties

Jamila Eladdouti
Hli Hoi ik ben al 2 jaar nu bezich met zwanger worden maar lukt niet . Daarvoor heb ik een miskraam gehad. Ik ben nu 39 jaar wil graag kinderen wat moet ik nu doen help mij aub

Jouw naam:

Lees meer ... !

Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Stoppen met de pil

Als je zwanger wilt worden moet je eerst stoppen met de pil en andere anticonceptiemidellen maar wat zijn de effecten van stoppen met de pil ?

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Roken en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden kun je het beste stoppen met roken. Roken als je zwanger wilt worden verklein namelijk de kans op een zwangerschap

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan