De slijmprop

Tussen de 37e week van je zwangerschap en de bevalling kan het zijn dat je je slijmprop verliest. Dit is geen voorteken voor de bevalling maar wel dat je tegen het einde van de zwangerschap loopt. Sommige vrouwen verliezen hun slijmprop en moeten nog weken wachten en andere vrouwen verliezen hun slijmprop pas tijdens de bevalling.

Wat is een slijmprop

Een slijmprop wordt aangemaakt tijdens je zwangerschap. Het hormoon progesteron zorgt er voor dat aan de onderkant van je baarmoeder een prop wordt gevormd die je baarmoeder afsluit. Een slijmprop sluit tijdens je zwangerschap de baarmoedermond af en is ongeveer twee centimeter groot en ziet er uit als een sliert/prop doorzichtig slijm. Een slijmprop houdt de baarmoeder dicht voor invloeden van buitenaf. Als je je slijmprop hebt verloren dan ben je dus wat vatbaarder voor infecties daar dus het is verstandig niet meer te gaan zwemmen en niet meer in bad te gaan.

 

Reacties op 'Slijmprop'

Reacties

Jouw naam:Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan