Stoppen met de pil

Als je zwanger wilt worden moet je eerst stoppen met de pil en andere anticonceptiemidellen maar wat zijn de effecten van stoppen met de pil ?

Hormonen ontregeld na stoppen met de pil

De pil regelt en reguleert de cyclus van een vrouw. Als je stop met de pil duurt het ongeveer 4 weken voordat alle hormonen in de pil uit je lichaam zijn. Je lichaam gaat dan zelf de cyclus reguleren. Sommige maar lang niet alle vrouwen hebben last van een ontregelde hormoonhuishouding na het stoppen met de pil. Het kan daardoor lastiger zijn om zwanger te raken. Niet alleen weet je niet goed wanneer nou precies je vruchtbare dagen zijn maar het zwanger raken kan ook eventjes wat lastiger zijn doordat je zwangerschap gebaseerd is op een delicaat evenwicht van hormonen. Na 1 tot 3 maanden moet je hormoonhuishouding weer min of meer zijn genormaliseerd. Je kunt nu ook beter uitrekenen en bekijken waneer precies jouw vruchtbare dag is.

Klachten na stoppen met de pil

Als je stopt met de pil moet je lichaam de eigen hormonen weer gaan reguleren en aanmaken zodat je cyclus zelf kan beginnen. Dat doet de pil dan niet meer voor je. Dit kan samengaan met wat klachten die erg lijken op zwangerschapsklachten zoals buikpijn, misselijkheid, pijnlijke borsten en tepels. Ook kan je menstruatie to wel zo'n 8 weken uitblijven waardoor je al helemaal denkt dat je zwanger bent. Als dat het geval is kun je altijd een zwangerschapstest doen. Deze zijn te koop bij iedere drogist en apotheek.

Zwanger worden na het stoppen met de pil

Zoals vermeld is het iets lastiger om zwanger te worden direct nadat je bent gestopt met de pil. Na een paar maanden zodra je lichaam de eigen cyclus weer reguleert is dit effect verdwenen. Als je toch zwanger wilt worden direct na het stoppen met de pil houd er dan rekening mee dat het niet altijd even goed mogelijk is om de verwekkingsdatum van je kind goed te bepalen. Dit kan in het ergste geval een gevaar voor je baby opbrengen doordat je ongemerkt te ver over tijd gaat. Het is daarom niet onverstandig om wat eerder te stoppen met de pil en nog eventjes met condoom te vrijen.

 

Reacties op 'Stoppen met de pil'

Reacties

Hyacint
Fokker = dokter...

Hyacint
Ik wacht al zes maanden en de fokker zegt dat ik pas bij een jaar terug mag komen. Niks om je zorgen over te maken in jouw geval dus. Gewoon geduld hebben en je lichaam de tijd geven. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan ;) ...

linda
Hallo ik ben voor 3 weken geleden gestopt met de pil. Mijn strip was op dus toen ook gestopt met slikken. Tot nu toe ben ik nog steeds niet ongesteld geworden. Ook niet in de 'stopweek' ik heb daarna niet weer geslikt en ben nog niet ongesteld iemand die dit ook heeft.... / heeft gehad??

Jouw naam:

Foto's over 'Stoppen met de pil'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Roken en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden kun je het beste stoppen met roken. Roken als je zwanger wilt worden verklein namelijk de kans op een zwangerschap

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Geslacht beinvloeden

Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om het geslacht van je kindje te beïnvloeden. De helft van de zaadjes geeft een jongetje en de andere helft een meisje. Toch kun je dor wat slimme trucjes de kansen naar jouw keuze draaien. Wij leggen uit hoe je

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan