10 tekenen dat je baby van je houdt

  • 10 tekenen dat je baby van je houdt

Als baby is je kindje nog te klein om te vertellen dat hij of zij van je houdt en zich veilig en fijn voelt bij je. Toch laat je kleintje vaak genoeg merken hoe geweldig hij of zij papa en mama vindt. Herken de tekenen dat je baby van houdt.

Je kindje staart in je ogen

Het is een overlevingsmechanisme voor een pasgeboren baby om lang en diep in je ogen te staren, hiermee trekt de baby je aandacht en wekt jouw liefde. Babietjes vinden het heerlijk om naar gezichten te kijken maar naar jouw gezicht zal je kindje langer staren dan naar andere gezichten. Dit is een van de eerste tekenen van de liefde die je kindje voor jou heeft. Jij bent de meest bijzondere persoon in zijn of haar leven.

Je kindje herkent jouw geur

Al na enkele dagen na de geboorte zal je kindje de voorkeur geven aan jouw geur boven alle andere geuren in de wereld. Babies van een week oud uiten hun voorkeur al door hun hoofd te draaien naar bijvoorbeeld jouw gedragen t-shirt als je dat naast ze neerlegt. Voor je kindje ruikt er niets in de wereld beter dan jij.

Je baby laat zich troosten en kalmeren

Als je kindje overstuur is vindt hij of zij het heerlijk om door papa of mama in de armen gehouden te worden en zal (na een poosje) kalmeren, bij jou voelt je kindje zich geborgen en veilig.

Je kindje praat tegen je

De eerste geluidjes van je baby zijn bedoeld voor personen die heel belangrijk zijn in het leven van je kindje, je baby zal niet uit zichzelf tegen een vreemde gaan babbelen maar wel tegen jou! Je kindje maakt een begin om met jou te communiceren, geef dus ook vooral antwoord.

Je baby lacht tegen je

De eerste keer dat je kindje naar je lacht is een prachtig moment dat je nooit meer zult vergeten, dat is jouw kindjes manier om tegen je te zeggen dat hij of zij van je houdt.

Enthousiast reageren

Als je kindje je stem hoort of je ziet begint hij of zij te lachen, geluidjes te maken of met de armpjes en beentjes te spartelen: je kindje is blij om je te zien!

Knuffelen

Als kindje ongeveer een half jaar oud is begint je kindje op zijn of haar eigen, soms wat lompe manier, met je te knuffelen. Je kindje zoekt huidcontact met je om zijn of haar liefde voor jou te laten zien.

Je kindje wil bij je in de buurt zijn

Ergens rond de leeftijd van 6 maanden zal je kindje laten merken dat hij of zij niet blij is als jij de kamer verlaat door te gaan huilen of een boos gezichtje te trekken. Als je weer in de kamer bent zal je kindje misschien zelfs tegen je lachen. Dit is een teken dat je kindje steeds meer aan je gehecht raakt.

Je baby wil je nadoen

Als jij ergens je aandacht op richt zal je kindje je nadoen, dit gedrag begint na een paar maanden al maar wordt pas echt goed zichtbaar tussen de 9 en 12 maanden. Als jij bijvoorbeeld aan het stoffen bent wil je kindje ook een doekje en meedoen. Dit betekent dat je kindje aandacht heeft voor jou en zijn of haar aandacht wil richten op iets wat jij belangrijk vindt.

Je kindje gebruikt je als een schild

Als er een voor je kindje onbekend persoon de kamer in loopt wees dan niet verbaast als je kleintje zijn of haar hoofd in jouw schoot of schouder verstopt. Het is volkomen normaal dat kindjes bang zijn van vreemden, en als je kindje bij jou bescherming zoekt wil dat zeggen dat je kindje van je houdt en er op vertrouwt dat jij hem of haar veilig houdt.

 

Reacties op '10 tekenen dat je baby van je houdt'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over '10 tekenen dat je baby van je houdt'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Ontwikkeling van je baby in de zesde maand

Deze maand is het wachten op de eerste 'mama'. Een geweldige dag voor mama en papa zal stiekem wel een beetje jaloers zijn. Maar papa, jij volgt snel genoeg !

Baby leert rollen

De allereerste manier voor je baby om zicht te verplaatsen is door zich om te rollen. Je kindje leert meestal eerst omrollen van de buik naar de rug en daarna andersom. Hoe leert je kindje rollen, waarom en hoe kunt je helpen ?

Eenkennigheid en verlatingsangst

Ergens na een half jaar wordt jouw kindje eenkennig. De warme gulle lach die je kindje voor iedereen over had, bewaart je kindje nu alleen nog voor jou. Je kindje kan angstig worden en zelfs in paniek raken bij vreemden.

Ontwikkeling van je baby in de vierde maand

Gaat je baby deze maand minder huilen ? Veel baby's zullen deze maand actiever worden, meer wakker zijn en minder huilen.

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan