10 tekenen dat je baby van je houdt

  • 10 tekenen dat je baby van je houdt

Als baby is je kindje nog te klein om te vertellen dat hij of zij van je houdt en zich veilig en fijn voelt bij je. Toch laat je kleintje vaak genoeg merken hoe geweldig hij of zij papa en mama vindt. Herken de tekenen dat je baby van houdt.

Je kindje staart in je ogen

Het is een overlevingsmechanisme voor een pasgeboren baby om lang en diep in je ogen te staren, hiermee trekt de baby je aandacht en wekt jouw liefde. Babietjes vinden het heerlijk om naar gezichten te kijken maar naar jouw gezicht zal je kindje langer staren dan naar andere gezichten. Dit is een van de eerste tekenen van de liefde die je kindje voor jou heeft. Jij bent de meest bijzondere persoon in zijn of haar leven.

Je kindje herkent jouw geur

Al na enkele dagen na de geboorte zal je kindje de voorkeur geven aan jouw geur boven alle andere geuren in de wereld. Babies van een week oud uiten hun voorkeur al door hun hoofd te draaien naar bijvoorbeeld jouw gedragen t-shirt als je dat naast ze neerlegt. Voor je kindje ruikt er niets in de wereld beter dan jij.

Je baby laat zich troosten en kalmeren

Als je kindje overstuur is vindt hij of zij het heerlijk om door papa of mama in de armen gehouden te worden en zal (na een poosje) kalmeren, bij jou voelt je kindje zich geborgen en veilig.

Je kindje praat tegen je

De eerste geluidjes van je baby zijn bedoeld voor personen die heel belangrijk zijn in het leven van je kindje, je baby zal niet uit zichzelf tegen een vreemde gaan babbelen maar wel tegen jou! Je kindje maakt een begin om met jou te communiceren, geef dus ook vooral antwoord.

Je baby lacht tegen je

De eerste keer dat je kindje naar je lacht is een prachtig moment dat je nooit meer zult vergeten, dat is jouw kindjes manier om tegen je te zeggen dat hij of zij van je houdt.

Enthousiast reageren

Als je kindje je stem hoort of je ziet begint hij of zij te lachen, geluidjes te maken of met de armpjes en beentjes te spartelen: je kindje is blij om je te zien!

Knuffelen

Als kindje ongeveer een half jaar oud is begint je kindje op zijn of haar eigen, soms wat lompe manier, met je te knuffelen. Je kindje zoekt huidcontact met je om zijn of haar liefde voor jou te laten zien.

Je kindje wil bij je in de buurt zijn

Ergens rond de leeftijd van 6 maanden zal je kindje laten merken dat hij of zij niet blij is als jij de kamer verlaat door te gaan huilen of een boos gezichtje te trekken. Als je weer in de kamer bent zal je kindje misschien zelfs tegen je lachen. Dit is een teken dat je kindje steeds meer aan je gehecht raakt.

Je baby wil je nadoen

Als jij ergens je aandacht op richt zal je kindje je nadoen, dit gedrag begint na een paar maanden al maar wordt pas echt goed zichtbaar tussen de 9 en 12 maanden. Als jij bijvoorbeeld aan het stoffen bent wil je kindje ook een doekje en meedoen. Dit betekent dat je kindje aandacht heeft voor jou en zijn of haar aandacht wil richten op iets wat jij belangrijk vindt.

Je kindje gebruikt je als een schild

Als er een voor je kindje onbekend persoon de kamer in loopt wees dan niet verbaast als je kleintje zijn of haar hoofd in jouw schoot of schouder verstopt. Het is volkomen normaal dat kindjes bang zijn van vreemden, en als je kindje bij jou bescherming zoekt wil dat zeggen dat je kindje van je houdt en er op vertrouwt dat jij hem of haar veilig houdt.

 

Reacties op '10 tekenen dat je baby van je houdt'

Reacties

Anoniem
Ik denk dat je het even de tijd moet geven en veel huid op huid contact.. bv met samen in bad of allebei bloot (iig bovenlijf ontbloot) tegen elkaar aan liggen.. of een massage aan je baby geven.. samen lezen, spelen.. hoop dat het snel beter gaat ♥️.

Angela
Het is inderdaad niet zo zwart-wit, dat je kindje dan niet van je houd. Verder is mijn dochter net 10 maanden en wil ze ook al een tijdje niet echt meer knuffelen. Ze zijn v.a 8 a 9 maanden tot 12 maanden zoveel aan het lerenbinneen korte tijd, stevig zitten, tijgeren, kruipen, staan, grove en fijne motorische ontwikkelingen, connectie maken en brabbelen/woordjes leren. Ze zijn zoveel aan het ontdekken, dat knuffelen en veel oppakken/ vasthouden hun belemmerd in hun bewegingsvrijheid. Zolang ze bij pijn, verdriet en ongemak nog steeds getroost willen worden door je, zit de liefde en hechtheid met je kindje gewoon goed ;)

Mimi
Mijn kleine meisje lacht als ik binnen kom na een dag werken. Ze lacht zo wie zo de hele dag door. Als ik wegga is ze even sipjes en gaat ze huilen maar als oma haar bezig houd dan is het goed. Sinds kort wilt ze mijn gezicht vastpakken en knuffelen ze is nu bijna 6 maanden.

Lente
Ik hou van mijn kindje!

Kimberly
Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat?

Verdrietig
Ik voel hetzelfde.Ben voor het eerst moeder en ze heeft ook weinig met mij terwijl ik haar zoveel liefde geef..met andere weer wel

Sa Co
Ik kan me niet inbeelden omdat deze jou niet knuffelt en niet huilt omdat je de kamer uitloopt daarom niet van je hou. Ieder kind is ook anders. Misschien heeft jou baby geen scheidingsangst omdat ze beseft dat je niet 'verdwijnt' achter de muur of deur. Als ze ook niet knuffelt met andere personen is het niet knuffelen met jou ook niet persoonlijk. Gewoon geen knuffelaar. In het ergste geval heeft ze autistische trekken. MAAR daar is ze nog te jong voor om daar meteen al een etiquette op te plakken. Gewoon niet meteen wanhopen is de boodschap.

Onzeker
Mn mijn kindje knuffelt niet en is ook niet verdrietig als ik de hamer uitloop en is al 9 maanden.. ze houd niet van mij

Jouw naam:

Foto's over '10 tekenen dat je baby van je houdt'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Ontwikkeling van je baby in de vierde maand

Gaat je baby deze maand minder huilen ? Veel baby's zullen deze maand actiever worden, meer wakker zijn en minder huilen.

Kruipen

Als je baby leert kruipen wordt hij of zijn voor het eerst echt mobiel. Je kindje gaat voor het eerste op zichzelf op ontdekking. Tegelijkertijd oefent je kindje ook alle spieren die het strakjes nodig heeft om te leren lopen.

Lopen

Je kindje leert lopen. Voor veel ouders een moment om nooit meer te vergeten. Het begint l bij de geboorte met de loopreflex gevolgd door maanden oefening, eken of zelfs maanden schuifelen totdat je kindje plotsklaps de grote stap neem en lost loopt

Baby leert rollen

De allereerste manier voor je baby om zicht te verplaatsen is door zich om te rollen. Je kindje leert meestal eerst omrollen van de buik naar de rug en daarna andersom. Hoe leert je kindje rollen, waarom en hoe kunt je helpen ?

Ontwikkeling van je baby in de tweede maand

Je baby gaat deze maand meer bewegen en trakteert je waarschijnlijk op je eerste glimlach.

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan