10 tekenen dat je baby van je houdt

  • 10 tekenen dat je baby van je houdt

Als baby is je kindje nog te klein om te vertellen dat hij of zij van je houdt en zich veilig en fijn voelt bij je. Toch laat je kleintje vaak genoeg merken hoe geweldig hij of zij papa en mama vindt. Herken de tekenen dat je baby van houdt.

Je kindje staart in je ogen

Het is een overlevingsmechanisme voor een pasgeboren baby om lang en diep in je ogen te staren, hiermee trekt de baby je aandacht en wekt jouw liefde. Babietjes vinden het heerlijk om naar gezichten te kijken maar naar jouw gezicht zal je kindje langer staren dan naar andere gezichten. Dit is een van de eerste tekenen van de liefde die je kindje voor jou heeft. Jij bent de meest bijzondere persoon in zijn of haar leven.

Je kindje herkent jouw geur

Al na enkele dagen na de geboorte zal je kindje de voorkeur geven aan jouw geur boven alle andere geuren in de wereld. Babies van een week oud uiten hun voorkeur al door hun hoofd te draaien naar bijvoorbeeld jouw gedragen t-shirt als je dat naast ze neerlegt. Voor je kindje ruikt er niets in de wereld beter dan jij.

Je baby laat zich troosten en kalmeren

Als je kindje overstuur is vindt hij of zij het heerlijk om door papa of mama in de armen gehouden te worden en zal (na een poosje) kalmeren, bij jou voelt je kindje zich geborgen en veilig.

Je kindje praat tegen je

De eerste geluidjes van je baby zijn bedoeld voor personen die heel belangrijk zijn in het leven van je kindje, je baby zal niet uit zichzelf tegen een vreemde gaan babbelen maar wel tegen jou! Je kindje maakt een begin om met jou te communiceren, geef dus ook vooral antwoord.

Je baby lacht tegen je

De eerste keer dat je kindje naar je lacht is een prachtig moment dat je nooit meer zult vergeten, dat is jouw kindjes manier om tegen je te zeggen dat hij of zij van je houdt.

Enthousiast reageren

Als je kindje je stem hoort of je ziet begint hij of zij te lachen, geluidjes te maken of met de armpjes en beentjes te spartelen: je kindje is blij om je te zien!

Knuffelen

Als kindje ongeveer een half jaar oud is begint je kindje op zijn of haar eigen, soms wat lompe manier, met je te knuffelen. Je kindje zoekt huidcontact met je om zijn of haar liefde voor jou te laten zien.

Je kindje wil bij je in de buurt zijn

Ergens rond de leeftijd van 6 maanden zal je kindje laten merken dat hij of zij niet blij is als jij de kamer verlaat door te gaan huilen of een boos gezichtje te trekken. Als je weer in de kamer bent zal je kindje misschien zelfs tegen je lachen. Dit is een teken dat je kindje steeds meer aan je gehecht raakt.

Je baby wil je nadoen

Als jij ergens je aandacht op richt zal je kindje je nadoen, dit gedrag begint na een paar maanden al maar wordt pas echt goed zichtbaar tussen de 9 en 12 maanden. Als jij bijvoorbeeld aan het stoffen bent wil je kindje ook een doekje en meedoen. Dit betekent dat je kindje aandacht heeft voor jou en zijn of haar aandacht wil richten op iets wat jij belangrijk vindt.

Je kindje gebruikt je als een schild

Als er een voor je kindje onbekend persoon de kamer in loopt wees dan niet verbaast als je kleintje zijn of haar hoofd in jouw schoot of schouder verstopt. Het is volkomen normaal dat kindjes bang zijn van vreemden, en als je kindje bij jou bescherming zoekt wil dat zeggen dat je kindje van je houdt en er op vertrouwt dat jij hem of haar veilig houdt.

 

Reacties op '10 tekenen dat je baby van je houdt'

Reacties

Kimberly
Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat?

Verdrietig
Ik voel hetzelfde.Ben voor het eerst moeder en ze heeft ook weinig met mij terwijl ik haar zoveel liefde geef..met andere weer wel

Sa Co
Ik kan me niet inbeelden omdat deze jou niet knuffelt en niet huilt omdat je de kamer uitloopt daarom niet van je hou. Ieder kind is ook anders. Misschien heeft jou baby geen scheidingsangst omdat ze beseft dat je niet 'verdwijnt' achter de muur of deur. Als ze ook niet knuffelt met andere personen is het niet knuffelen met jou ook niet persoonlijk. Gewoon geen knuffelaar. In het ergste geval heeft ze autistische trekken. MAAR daar is ze nog te jong voor om daar meteen al een etiquette op te plakken. Gewoon niet meteen wanhopen is de boodschap.

Onzeker
Mn mijn kindje knuffelt niet en is ook niet verdrietig als ik de hamer uitloop en is al 9 maanden.. ze houd niet van mij

Jouw naam:

Foto's over '10 tekenen dat je baby van je houdt'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Ontwikkeling van je baby in de tweede maand

Je baby gaat deze maand meer bewegen en trakteert je waarschijnlijk op je eerste glimlach.

Bot ontwikkeling bij kleine kinderen

Als je kindje geboren wordt ziet het skelet er heel anders uit dan wanneer je kindje volwassen is. De verhoudingen zijn compleet anders en in korte tijd verdwijnen er meer dan 90 botten! Lees waarom dit zo is en hoe de bot ontwikkeling van je baby verloop

Ontwikkeling van je baby in de achtste maand

Deze maand krijgt je baby het druk met wijzen, zitten, staan, kruipen en misschien wel lopen.

Het verschil tussen jongens en meisjes

Jongetjes en meisjes zijn vanaf de geboorte al verschillend maar hoe verschillen jongens en meisje nu precies en waar wordt dat door veroorzaakt ?

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan