10 tekenen dat je dreumes van je houdt

  • 10 tekenen dat je dreumes van je houdt

Wanneer je kindje de eerste verjaardag achter de rug heeft, zie je vaak dat je kindje enorme sprongen in de ontwikkeling begint te maken. Vanaf de leeftijd van anderhalf beginnen sommige kindjes al een beetje te praten maar ingewikkelde zinnen zoals "ik hou van jou" zijn er vaak nog niet bij. Zo herken je de tekenen dat je dreumes van je houdt.

Je kindje doet jouw gezichtsuitdrukkingen na

Dit begint al vrij vroeg na de geboorte maar wordt pas echt goed duidelijk vanaf de leeftijd van een maand of 9 tot anderhalf jaar. Jouw gezicht is voor je kindje het mooiste en vertrouwdste op de wereld en je kindje zal je daarom graag nadoen. Als jij bijvoorbeeld lacht, begint je dreumes vaak ook te lachen. Je kan samen de grootste lol hebben in het oefenen van gezichtsuitdrukkingen!

Je dreumes kijkt naar jouw reactie

Voor een dreumes is elke dag vaak weer een grote ontdekking, veel is nieuw en je kindje kijkt naar jou om te zien hoe jij reageert. Als jij rustig blijft in een onbekende situatie zal je kindje dat ook vaak doen. Je kindje vertrouwt op jou dat jij ervoor zorgt dat hij of zij veilig is.

Je gedrag wordt gekopieerd

Je zal steeds vaker situaties tegenkomen waarin je dreumes jou na probeert te doen. Probeert je kindje zich bijvoorbeeld te scheren als hij of zij samen met papa in de badkamer is, of als je dreumes je sleutels van een kastje heeft gepakt en die in het deurgat probeert te stoppen, komt dit omdat je kleintje naar je opkijkt en interesse heeft in wat jij doet.

Je kindje is interactief met je

Waar je een aantal maanden geleden nog maar hele korte spelletjes kon doen met je baby is er nu al een veel ontwikkelder vorm van communicatie mogelijk. Je dreumes wil graag je vragen beantwoorden, zien hoe jij reageert op zijn of haar gedrag en jou vertellen wat hem of haar bezig houdt. Dit zegt dat je kindje aan je gehecht is en vertrouwen in je heeft.

Gebruikt jou als veilige plek

Als je op een vreemde plek komt met je kindje kan het zijn dat hij of zij dapper op onderzoek uitgaat om na enkele momenten terug te rennen naar jou om even bij je te knuffelen of tegen je aan te leunen. Jij bent diegene waarbij je kindje zich altijd veilig voelt en je kindje vertrouwt je volkomen. Dit uit zich ook door van je weg te rennen als jullie samen wandelen, je kindje gilt van plezier als je hem of haar vervolgens komt "vangen". Je dreumes vertrouwt er op dat jij achter hem of haar aan zal komen.

Je kindje zal bij jou hulp zoeken

Als je samen door het park wandelt en er komt een grote hond aangerend, bestaat de kans dat je kindje zich naar jou omdraait en zijn of haar handjes uitsteekt om opgepakt te worden. je dreumes rekent er op dat jij hem of haar veilig houdt, hieruit blijkt het mateloze vertrouwen dat je dreumes in jou heeft.

Je dreumes zoekt troost bij je

In deze periode van de wereld ontdekken, komen er genoeg momenten waarop je kindje zichzelf bezeert. Als je kleintje naar jou toe komt om getroost of geknuffeld te worden of een kus op de geschaafde knie wil hebben, betekent dit dat je kindje weet dat hij of zij op jou kan rekenen voor troost en je kindje vertrouwt je genoeg om te laten weten dat hij of zij die troost graag wil

Je kindje laat merken hoe hij of zij zich voelt

Zeker als je kindje tegen de tweede verjaardag aan zit, heeft hij of zij al een heel eigen willetje ontwikkeld. Dit kan voor je kindje leiden tot de nodige frustratie als iets niet lukt of als hij of zij de zin niet krijgt. Hoe ongezellig deze momenten ook kunnen zijn, het wil wel zeggen dat je dreumes zich zo vertrouwt voelt met je dat hij of zij de gevoelens kan laten zien, je kindje voelt zich geaccepteerd.

Je dreumes wil bij je zijn

Hoe kan het toch dat als je haast hebt je kindje absoluut geen aanstalten maakt om mee te werken om te vertrekken? Of als je gaat wandelen dat je kindje je vol trots elk steentje, takje of kevertje aanwijst? Peuters hebben nog geen besef van tijd, ze leven in het hier en nu. Op dat moment zijn ze bij jou en dat is de beste plek in de wereld die ze kunnen bedenken. Ze koesteren de tijd die ze samen met jou hebben en die momenten zullen ze proberen zo lang mogelijk te maken.

Je kindje is gek op knuffels

Sommige kindjes hebben een knuffel of meerdere knuffels, die overal mee naartoe gesjouwd worden. Deze knuffels zijn een vervanging voor jou, vooral als je er niet bent. Je kindje houdt zoveel van je dat hij of zij jou bij zich wil houden, je kindje voelt zich ook veilig met die knuffel(s) omdat jij toch een beetje bij je dreumes bent.

 

Reacties op '10 tekenen dat je dreumes van je houdt'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over '10 tekenen dat je dreumes van je houdt'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Baby leert rollen

De allereerste manier voor je baby om zicht te verplaatsen is door zich om te rollen. Je kindje leert meestal eerst omrollen van de buik naar de rug en daarna andersom. Hoe leert je kindje rollen, waarom en hoe kunt je helpen ?

Zwangerschapskussen

Lekker slapen met een zwangerschapskussen

Eenkennigheid en verlatingsangst

Ergens na een half jaar wordt jouw kindje eenkennig. De warme gulle lach die je kindje voor iedereen over had, bewaart je kindje nu alleen nog voor jou. Je kindje kan angstig worden en zelfs in paniek raken bij vreemden.

Baby leert klimmen

Rond een maand of 9 leert je kindje niet alleen kruipen maar ook klimmen en zichzelf optrekken. Klimmen is goed voor de ontwikkeling van je kindje maar kan o zo gevaarlijk zijn. Dit betekent aanpassingen in het huis, ogen in je achterhoofd en de verbanddo

Kruipen

Als je baby leert kruipen wordt hij of zijn voor het eerst echt mobiel. Je kindje gaat voor het eerste op zichzelf op ontdekking. Tegelijkertijd oefent je kindje ook alle spieren die het strakjes nodig heeft om te leren lopen.

Het verschil tussen jongens en meisjes

Jongetjes en meisjes zijn vanaf de geboorte al verschillend maar hoe verschillen jongens en meisje nu precies en waar wordt dat door veroorzaakt ?

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan