Acupunctuur bij zwangerschapsklachten

Zwangerschapsklachten, maar ook andere klachten, worden in de acupunctuur gezien als een verstoring in de stroming levensenergie. Acupunctuur kan helpen deze energie te versterken en beter te laten stromen. Hierdoor kunnen klachten veranderen, verminderen of zelfs over gaan.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese Geneeswijzen. In de acupunctuur worden klachten gezien als een verstoring in de doorstroming van levensenergie, maar een verminderde vitaliteit ligt aan de basis van de verstoorde doorstroming. Acupunctuur kan helpen om de levensenergie weer te laten stromen en de vitaliteit te vergroten.

Wanneer acupunctuur?

Op ieder moment in de zwangerschap is acupunctuur een veilige behandelmethode zonder bijwerkingen. Veel zwangerschapsklachten, waaronder zwangerschapsmisselijkheid, vermoeidheid en bekkenklachten, reageert goed op acupunctuur. Mocht je in verband met een andere klacht acupunctuur overwegen, bespreek dan met je acupuncturist wat de mogelijkheden zijn. Het is vooraf lastig te zeggen hoeveel behandelingen er nodig zijn voor jou. Over het algemeen merk je na 3 tot 5 behandelingen verschil en na 8 tot 10 behandelingen kunnen veel mensen weer verder.

Hoe werkt acupunctuur?

Door middel van het prikken van naaldjes kan de stroming van levensenergie worden bevorderd en de vitaliteit gevoed. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van moxa, een kruid om boven de huid te branden om punten te verwarmen en te voeden. Dit resulteert in een verbetering van het algeheel welbevinden, van hieruit is het mogelijk dat klachten veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen. Als de klacht niet over gaat is het vaak wel mogelijk een weg te vinden om, ondanks de klachten, (weer) te kunnen genieten van je zwangerschap en andere dingen in het leven.

Veel voorkomende zwangerschapsklachten in de acupunctuurpraktijk zijn:

Zwangerschapsmisselijkheid. In termen van acupunctuur is er vaak sprake van vastzittende energie in de regio van de maag en vaak ook het middenrif. Met behulp van acupunctuur kan deze energie weer in beweging komen, zodat de maag (en middenrif) ontlast wordt.
Vermoeidheid. De groei van je kindje kost energie en meestal is er sprake van vastzittende energie. Dit betekent een tekort aan energie en vaak het niet kunnen beschikken over de aanwezige energie.
Een tekort aan energie kan met acupunctuur en moxa worden aangevuld. Moxa is gedroogd bijvoetkruid, dit wordt op of boven de huid gebrand. Vastzittende energie kan met behulp van acupunctuur weer in beweging komen, zodat je daar weer de beschikking over hebt.
Bekkenklachten. Hierbij is vaak sprake van vastzittende energie in het bekken of in de aanvoer van energie naar het bekken. Met behulp van acupunctuur kan deze energie weer in beweging komen, zodat de pijn kan afnemen en het bekken wat steviger kan worden.

Er bestaan verschillende vormen van acupunctuur. Als je wilt weten hoe behandeling van jouw klacht eruit kan zien, neem dan contact op met je acupuncturist of lees de informatie op zijn of haar website.

Acupunctuur kan ook ingezet worden bij stuitligging, op gang helpen van de bevalling in 42ste week, herstel na de bevalling en als begeleiding bij een onvervulde kinderwens.

Over de auteur

Anne Bonis heeft als acupuncturiste veel ervaring in het begeleiden van vrouwen met zwangerschapsklachten. Naast aandacht voor je klachten is de acupunctuur erop gericht je in je eigen kracht te verstevigen waardoor je meer het gevoel krijgt dat je op de juiste weg zit.
Consulten worden doorgaans (deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Lingshu - Anne Bonis
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
06 1394 8774
http://www.acupunctuur-lingshu.nl

 

Reacties op 'Acupunctuur bij zwangerschapsklachten'

Reacties

Jouw naam:

Alle artikelen over 'acupunctuur'

Lees meer ... !

Verstopping tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben last van verstopping of obstipatie tijdens hun zwangerschap. Dit kan pijnlijk en vervelend zijn. Obstipatie of verstopping is vaak een vorm van vochttekort in je darmen.

Toxoplasmose

Toxoplasmose is een infectieziekte die vooral gevaarlijk is voor je ongeboren baby. Je kan het oplopen door in contact te komen met uitwerpselen van katten of het eten van rauw vlees

Acupunctuur bij psychische klachten

Psychische klachten, maar ook andere klachten, worden in de acupunctuur gezien als een verstoring in de stroming levensenergie. Acupunctuur kan helpen deze energie te versterken en beter te laten stromen. Hierdoor kunnen klachten veranderen, verminderen o

hCG Hormoon

Als je zwanger bent begint je lichaam al snel met het produceren van het hCG hormoon. Dit hormoon wordt ook gemeten met een zwangerschapstest. Lees hier alles over het hCG hormoon

HPL

HPL is een hormoon dat vooral tijdens je zwangerschap aan wordt gemaakt en zorgt er onder andere voor dat je lichaam het vruchtje niet afstoot.

Vruchtwaterpunctie

Met een vruchtwaterpunctie kun je sommige genetische afwijkingen zoals het syndroom van down opsporen. De test is ietsje betrouwbaarder van een vlokkentest en het risico op een miskraam is iets kleiner. Een vruchtwaterpunctie wordt meestal pas na 16 weken

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan