hoeveel leeftijd tussen 2 kinderen? - Babyforum

Tessa - schreef op 09-05 om 01:56
Wat vonden jullie de goede leeftijd tussen jullie 2 kindjes? Of juist niet? 
Was het een grote aanpassing? 

Ikzelf ben mama van Warre nu 1j2m, mijn man wil heel graag aan een 2de kindje beginnen, hij wil niet teveel tijd tussen de 2. Ik daarintegen twijfel nog, de ene dag wil ik heel graag beginnen aan een 2de kind en de volgende dag twijfel ik weer heel erg of het me wel zal lukken, of hij niet beter nog wat ouder zou zijn....
wat zijn jullie ervaringen? 
22 antwoorden en 12994586x bekeken
proud_mommy - schreef op 09-05 om 03:56
Ik ben ook wel benieuwd. Ik wil ook wachten tot de kleine 1 is, 1,5 jaar. 
kruimel - schreef op 09-05 om 08:00
Mijn oudste was 10 maanden toen ik zwanger was van nummer2. Uiteindlijk zitten er dus 19 maanden tussen. 
Nummer 2 is nu 1j9m en we zijn nu bezig met zwanger worden van nummer3, hopelijk duurt het niet lang meer! 

Persoonlijk vond ik de overgang van 1 naar 2 kinderen zwaarder dan van 0 naar 1 kind. Maar dit is zo persoonlijk! Het is nu alleen maar heel gezellig met 2 meiden van 3,5 en 1,5 jaar!

Succes met jullie keuze!
. - schreef op 09-05 om 10:53
Hi Tessa,

Ik was zwanger geraakt toen de oudste 15 maanden was maar dit werd helaas een miskraam. Toen weer opnieuw zwanger toen hij 18 maanden was. De oudste wordt eind deze maand 3 en de jongste is 9 maanden. Ik maakte me ook zorgen of ik het wel aan zou kunnen. Ik vond juist weer de overgang van 0 naar 1 zwaarder dan van 1 naar 2. Nummer 2 ging gewoon mee in het ritme en me borstvoeding was nog op gang enzo. Alles was zo bekend en ik niet meer onzeker dus alles ging vanzelf. Maar net zoals kruimel zegt dat verschilt. En wat leuk kruimel dat jullie voor een derde gaan. Ik heb ook alweer kriebels en zou graag eind van dit jaar voor nummer drie gaan. Maar manlief vind het voorlopig even goed zo en wilt wat langer wachten. Maar wie weet eind van het jaar hihi. 
Kat - schreef op 09-05 om 16:14
14 weken
Wij begonnen voor de 2e toen onze oudste 1 werd. Uiteindelijk duurde het 9 maanden voordat het raak was en nu zit er 2.5 jaar tussen (op 13 dagen na) eind juni wordt de oudste 3 en dan is de jongste 6 maanden. Ik vond de eerste 3 maanden best pittig, vooral omdat de oudste mee wakker wordt met de jongste 's nachts. Maar het is wel heel erg leuk om te zien hoe betrokken de oudste is We willen straks voor een 3e gaan als de oudste 4 wordt. Dus dan zit er weer 2.5 jaar tussen hopelijk.
Tessa - schreef op 10-05 om 05:53
Het verschilt dus echt wel van persoon tot persoon. 
Ik ben er toch wel wat bang voor, dat nummer 2 een grote stap is! 
AM - schreef op 10-05 om 06:41
Mijn zoontje is nu 9 maanden en ik ben 3 maanden zwanger van nummer 2
Totaal onverwachts! 
Er zit straks maar 15 maanden tussen! Hoe enorm ik schrok van de positieve test, kijk ik er nu echt naar uit! 
Ze hebben straks echt wat aan elkaar rn kunnen lekker samen spelen 
Wensje2 - schreef op 10-05 om 08:59
Wij hebben (bewust) 4 jaar tussen ons beide dochters. Nu 4 jaar en 9 weken 
Ieder zijn eigen keus en gedachten erbij. Persoonlijk vins ik dit heerlijk, tijs voor beiden
. - schreef op 10-05 om 10:20
@Tessa, Naja wat ik wel bewust heb gedaan toen ik van nummer 2 bevallen was ( kon gelukkig ook omdat ik nu normaal was bevallen ipv een spoedkeizersnee na 16 uur weeen en 2 uur persen ) is direct na de kraamweek de deur uit met twee kinderen. Gewoon naar de stad, speeltuin, supermarkt etc. Ik ging dus direct weer verder met het “gewone” leven maar nu met twee kinderen. Dit heeft wel echt geholpen denk ik. En met een tweede ben je zoveel makkelijker. Waar ik bij de eerste in de stress schoot als ie huilde van honger of vieze luier regel ik dat nu gewoon zelfs op straat/winkel als het moet en hup weer doorgaan. Ik kan me wel voorstellen dat als je tweede ineens een “lastigere” baby is dat het best zwaar kan zijn. En ja, ik zeg ook zeker niet dat het altijd makkelijk is. Twee huilende kinderen tegelijk wordt je niet vrolijk van maar van 1 ook niet. Dus achja, je gaat je wel redden hoor meis! 
Santos (Gast) - schreef op 29-05 om 12:24
Hier schelen ze 5,5 jaar 
Mamu (Gast) - schreef op 30-05 om 10:56
Onze meiden schelen bijna 1,5 jaar, ontzettend leuk leeftijdsverschil. Elke dag geniet ik weer van de meisjes...
Hartje - schreef op 30-05 om 11:06
Hier bijna 14 maanden ertussen (tweeling te vroeg geboren). Mijn ervaring is dat je zo doorgaat, tis allemaal nog kort geleden. En zeker waar dat je nu veel makkelijker bent!  De oudste heeft 't niet echt in de gaten, vind z'n broertjes lief en geeft steeds kusjes 
Idd voor jezelf is het 't fijnst om door te gaan, nu met 3 kan ik niet meer 't dorp even in of ergens koffiedrinken. Dat vind ik de moeilijkste aanpassing! 
sterre - schreef op 02-06 om 23:37
heel dubbel eigenlijk aan de ene kant zo rijkdom genieten 
ik geniet van het contact tussen mijn kinderen maar aan de andere kant is het ook stressend en onrustig om de aandacht bijvoorbeeld zo goed mogelijk te verdelen pff
en tropenjaren en momenten dat je vanbinnen denkt waar ben ik aan begonnen waarom wilde ik dit zo graag ? haha
het is heel weinig rust momentjes ben je net klaar met de een dan komt de ander en andersom
mijn twee oudste dochtertjes schelen precies 1 jaar en 8 maanden. en de jongste twee mijn jasmijn en haar broertje schelen 1 jaar en 5 maanden .
Juliette - schreef op 04-07 om 19:49
Wij hebben gekozen om minstens 2jaar tussen te laten en liefst dan minder dan 4jaar. 2.5jaar lijkt mij 'ideaal', maar zal wellicht ook van karakter van de kids afhangen.
jo - schreef op 04-07 om 19:57
Hier zit 18 maanden tussen de 1e en 2e. Ik moet zeggen dat het best pittig is. 

De oudste is erg aan het ontdekken en echt een drukte maker waar je constant op moet letten. Die momenteel in een nee fase zit.

Ik vind ook de overgang van 1 naar 2 pittiger omdat je met de 1e alle tijd hebt.

Het geluk hier is dat de baby, nu 9 weken erg relaxed is. 

Maar het is ook erg genieten van mijn 2 boys.
Angela (Gast) - schreef op 06-09 om 11:29
Mijn mannen schelen 13,5 jaar, en ik ben zooo blij om te zien dat mn stoere puber toch smelt voor zn baby broertje! 
Plus het grote voordeel natuurlijk dat hij een profielfoto op social media heeft met zn broer op schoot, zodat alle meisjes voor hem vallen ????????????????????

Ik had liever een jaar of 2 er tussen maar ik vond geen geschikte man, vandaar dat het zo lang heeft geduurd. We willen een (voor mij) 3e kindje wel graag voordat mn ukkie 2 wordt
Nyphele - schreef op 09-10 om 11:50
Mijn oudste was 2,5j toen ik zwanger was van de tweede en ik vond dit ideaal. Toen de jongste geboren was, was mijn oudste 3j3 maanden en dit was zalig  Heel betrokken en hij werd zelfstandiger net wanneer de kleinste begon met stappen etc.
Otje - schreef op 12-10 om 22:46
Geen idee wat ideaal is. Ik wilde er graag ongeveer 2 jaar tussen. Nu ben ik zwanger van de tweede en zullen ze straks 23 maanden schelen.
Ik vind het in ieder geval fijn dat mijn eerste al loopt, kan traplopen etc. En persoonlijk dacht ik: nu zit ik nog in de luiers etc. Laten we dit maar in een keer doen.

Zwaar wordt het hoe dan ook wel denk ik haha. Alles heeft voor- en nadelen. Lekker doen wanneer jullie er beiden aan toe zijn. 
plezierig - schreef op 17-10 om 15:58

Mijn dochter is nu precies 1 jaar en 8 maanden en ik ben pas zwanger van ons tweede kindje. Als alles goed verloopt zal mijn dochter dus bijna twee en een half zijn als haar broertje of zusje geboren wordt. Persoonlijk vind ik dat een heel mooi leeftijdsverschil, zowel als ze klein zijn als voor later. Als je je nog niet helemaal klaar voelt voor een tweede kindje, dan hoef je dit nu nog niet te beslissen. Broers en zussen met een groter leeftijdsverschil kunnen het vaak ook goed met elkaar vinden. Het is een persoonlijke keuze en om voor een tweede kindje te gaan, moet je echt wel klaar zijn.
Wondertje - schreef op 09-11 om 10:27
Ik heb een dochtertje van 8jaar (februari2010). En nu 6weekjes zwanger. Dus er zal 9jaar tussen zitten. 
Nonnii - schreef op 27-11 om 21:55
3 maanden na de bevalling vorig jaar van mijn jongste zoon bleek ik zwanger. Suprise!

De 1e liet 2 jaar op zich wachten met een duwtje in de rug is het ons gelukt. De 2e is eind oktober geboren dit jaar. Onverwachts zwanger geworden. En ja het was ff slikken. Ons eerste zoontje werd geopereerd aan z’n schedeltje 2 x toen ik net zwanger raakte. Verloor een dierbaar. Alles bij elkaar was heftig en deze zwangerschap was daardoor heel anders dan de 1e

Maar ik kan m nu niet missen hoor. Zo verliefd.
Maar pittig is het wel. Vorige week hele week een ziek mannetje gehad met dubbele oor ontsteking en hoge koorts 4 dagen en 2 dagen onder temperatuur. Kwam als de druppel de 6de kinderziekte bij allebei de jongens.

Het is erg leuk dat wel. Maar pittig! Maar straks hebben de jongens zoveel aan elkaar.
Als de 2de niet onverwachts kwam had ik zelf zeker nog 2 jaar gewacht.
TrotseJongeMama - schreef op 04-01 om 14:53
18 weken
Tussen de eerste en tweede zit 1 jaar en 5 maanden
Tussen de Tweede en derde zit 3 jaar en 11 maanden
Tussen de derde en tweeling zit 1 jaar en 11 maanden
Tussen de tweeling en zesde zit 1 jaar en 3 maanden
Tussen de zesde en laatste zit 1 jaar en 5 maanden  (Verwacht in augustus 2021)

Kindjes zijn
9 jaar , 7 jaar , 4 jaar , tweeling van 2 jaar en 10 maanden
Orchidea - schreef op 04-01 om 15:31
Tussen mijn zoontje en dochter zal ongeveer 2,5 jaar zitten.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hoeveel leeftijd tussen 2 kinderen? ' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan