Ervaring 2e kindje - Babyforum

Mona - schreef op 06-09 om 10:38
Bericht verwijderd
28 antwoorden en 3382393x bekeken
Lily90 - schreef op 06-09 om 11:40
Hey Mona,

Hier een dochter van 15 maanden en momenteel 12 weken zwanger van de tweede. Wij hebben geen ziekenhuisopname gehad, dus daar kan ik niet over meespreken, maar over de slechte nachten wel. Sinds ze 10 maanden is kon ze eindelijk zonder nachtvoeding en slaapt ze meestal door. Nog altijd heeft ze periodes dat ze weer een week elke nacht meerdere keren wakker wordt, maar dat hoort er helaas bij. 
Vooral toen ik terug moest werken zijn het wel even zware maanden geweest, aangezien ze zo slecht sliep en ook eten liep niet even vlot (behalve borstvoeding, maar dat gaat niet in de opvang helaas). Ook overdag wou ze amper slapen, behalve bij mij. 's avonds dus vaak een hongerige, oververmoeide baby gehad na een hele dag werken, het breekt wel op na een tijd (zeker als je er dan 's nachts nog een paar keer uit moet). En als je dan vriendinnen hebt waarbij de baby's allemaal na 2-3 maanden doorslapen, ben je wel eens even jaloers  

Maar we hebben toch de stap gezet naar een tweede. We wilden er sowieso niet te veel tijd tussenhebben. En onze redenering is: een slechtere slaper kan de volgende al niet zijn. In het slechtste geval even erg, maar dan weten we ondertussen dat we dat wel aankunnen ;-) 

Hoe het effectief zal zijn met twee kinderen in huis, wordt nog afwachten. En ik hoor verschillende verhalen, we hebben vrienden waarvan de eerste heel makkelijk was en die met de tweede het verhaal hebben dat wij hadden, en vrienden waarbij de eerste problemen had en de tweede altijd en overal kan slapen. Het kan dus alle kanten op. 

In ieder geval: geniet van je zoontje, en je voelt zelf wel het beste aan wanneer je klaar bent voor de volgende!!
Mona - schreef op 06-09 om 12:00
Bericht verwijderd
Lily90 - schreef op 06-09 om 12:31
Ooh ja, dan heb je het momenteel wel al druk genoeg zonder tweede baby  knap dat je naast je zoontje en je werk die opleiding er nog bij neemt! Veel succes daarmee!!

En dat gekriebel ken ik, had het zelf niet gedacht maar 8 maanden na de eerste begon het bij mij al opnieuw, zelfs al sliep ze toen nog slecht  maar manlief wou wachten tot de oudste een jaar was en daar heb ik hem niet vanaf kunnen brengen, en misschien dat dat toch ook beter was. Heb ik tenminste een paar maanden relatief goed geslapen, want door de zwangerschap zijn de nachten weer gebroken 
Mona - schreef op 06-09 om 12:36
Bericht verwijderd
Anoniem (Gast) - schreef op 06-09 om 22:34
Een tweede is in die zin makkelijker dat je alles al weet.Je bent zelf makkelijker en maakt je minder druk.


Maar ik vond de overgang van 1 naar 2 veel groter dan van 0 naar 1. Bij mij zit er iets meer dan 2 jaar tussen..achteraf was 3 jaar misschien ook wel fijn. Dan is de oudste wat meer zelfstandiger
Mona - schreef op 08-09 om 17:46
Bericht verwijderd
Floor (Gast) - schreef op 07-09 om 22:58
Onze zoon is 16 maanden en we zijn nu al weer een paar maanden bezig voor nummer 2. Ook hier een lekker ritme en fijn met zijn 3-en. Hij sliep al vanaf 5 weken perfect en is heel zoet, dus we zijn wel eens bang dat het met de 2e alleen maar erger kan zijn. 

Kwam ik dus van de week mijn buurvrouw tegen die heeft nu 2 kindjes in 20 maanden tijd. Haha die zag eruit als een wandelend lijk en vond het ook pittig met 2 kleintjes die je beiden nog volop nodig hebben. 

Ik zou het wel fantastisch vinden om onze zoon als broer te kunnen meemaken. Dus wie weet wat de komende tijd ons brengt! 
Mona - schreef op 08-09 om 18:02
Bericht verwijderd
Happy girl (Gast) - schreef op 20-09 om 20:30
Hier zit er 2 jaar tussen nr 1 en nr 2 en ik vond de overgang van 1 naar 2 veel minder zwaar dan van 0 naar 1. Alles gaat veel gemakkelijker. 
Nr 1 sliep al snel in blokken van 4 u en sliep vanaf 9 maanden door. 
Nr. 2 sliep de eerste 5 maanden maar 1 u per keer en vroeg heel de nacht voedingen, sinds kort lukt het met 3 nachtvoedingen wat wel leuk is nu il weer werk. 
Weinig slaap maar dubbel zoveel liefde( en was:-)) 
chertJ - schreef op 22-11 om 22:55
Mijn oudste was bijna 2 jaar toen mijn jongste geboren werd. Ik vind het soms best pittig, maar het is prima te doen vind ik.
Mijn oudste is ook wel echt een 'zorgenkindje'. Ik hoop dat dat de jongste bespaard blijft.
Mocht er hier een 3e komen zou ik er denk wel iets langer tussen laten, maar de toekomst zal dat leren????
Mona - schreef op 11-01 om 09:11
Bericht verwijderd
Anoniem (Gast) - schreef op 11-01 om 15:01
Tussen de eerste en tweede 10 maand en tussen de tweede en derde 11 maanden.
Sofie - schreef op 15-01 om 13:49
Zo, respect. 3 kinderen binnen 2 jaar tijd. Dat lijkt me hard werken! 
♡ Ilona ♡ - schreef op 11-01 om 16:05
32 weken
Tussen mijn zoon en tweede kindje zit straks 14 jaar. Het leven loopt niet altijd zoals je gehoopt hebt
Anoniem (Gast) - schreef op 11-01 om 17:06
Tussen onze oudste en onze tweede dochter zit 11 maanden. Daarna zit er een groot leeftijdsverschil met nummer 3, een zoon, namelijk 10 jaar. De vierde, een dochter, volgde 14 maanden na hem. En nummer vijf is onderweg. Onze jongste zal net wel of net geen jaar zijn als dit jongetje geboren wordt.
Mona - schreef op 15-01 om 13:23
Bericht verwijderd
♡ Ilona ♡ - schreef op 15-01 om 13:30
32 weken
Dankjewel Mona. Ja ben heel lang alleenstaande moeder geweest. Toch nog de liefde van mn leven mogen ontmoeten 
Sofie - schreef op 15-01 om 13:53
Hier 2,5 jaar tussen zoon 1 en zoon 2 en tussen zoon 2 en zoon 3 zit ongeveer 2 jaar en 9 maanden (nr 3 kan elk moment komen). 

Ik vond die 2,5 jaar prima er tussen. De oudste was al zindelijk en snapte aardig dat hij zijn aandacht moest verdelen. Ik vind mijn zwangerschap van nu zwaarder omdat de oudste wel elke dag op tijd op school moet zijn. Ben benieuwd hoe dat straks met een baby er bij is. Dan wordt het helemaal vroeg opstaan denk ik, haha. 
Anoniem (Gast) - schreef op 15-01 om 22:23
Hier tussen 1 en 2 20 maanden. Wel even aanpoten maar wek goed te doen. Je zit er toch nog helemaal in en nr 2 draait dan zo mee. Ja die huilde wat meer en was ik stuk makkelijker mee omdat nr 1 er ook is.. Derde is op komst en daar zit straks 4,5 jaar tussen. Nr 1 en 2 hebben nu zoveel aan elkaar!! Groeien echt met zelfde dingen rn zelfde kinderen enz op.. Enorm waardevol vind ik!
Anne - schreef op 15-01 om 22:50
Zal bij iedereen anders zijn hier vond ik beide keren een flinke impact.  Van geen kinderen naar 1 is heel wat maar van 1 naar 2 vond ik zwaarder.  De eerste was een hand vol (Sliep de eerste 4 maanden alleen op schoot, maar nu met Nummer 2 (ruim 3 maanden nu) vond ik dat zwaarder.  Hij heeft heel veel gehuild de eerste 8 weken, en als je hem dan net met moeite in slaap had dan werd grote zus wakker (Kan je toch moeilijk in bed laten na haar slaapje). Dus baby weg leggen en tadaa, daar gingen we weer voor een paar uur huilen. Hij is nu rustiger omdat hij op speciale kunsvoeding zit, slaapt best veel en goed maar vind het nog steeds pittig. Zit je net aan de fles,  heeft de oudste een poepluier bijv.. kun je niet even snel verschonen maar moet ze wachten. Dat soort dingen,  begrijp me niet verkeerd,  ben gek op beide en vind het leeftijdsverschil (1 jaar en 10 maanden) super,  vooral voor later.  Heel bewust voor een tweede kindje gegaan en ben verliefd op hem.  Maar dat leeftijdsverschil? Mocht er een derde komen mag daar van mij wel een jaar of 5 tussen zitten,  nooit meer zo snel.  Begin zelfs te twijfelen of we nog wel voor een derde kindje gaan maar dat zien we dan wel
Anne - schreef op 15-01 om 22:58
Als je voor een tweede gaat zou ik ook goed kijken naar praktische dingen.  Mijn dochter is nog te jong om naar veel dingen lopend mee te kunnen maar de jongste wil niet in een draagdoek dus even naar de winkel was een hobby. Een duowagen of  loopplankje kan dan handig zijn, maar vind ik nu in de winter zonde om te kopen en het is nog maar even.  Tweede ledikant erbij gekocht, overlapt net en paar maanden (oudste gaat nu aan het klimmen). Beide in de luiers etc.. 
Bovenal is het natuurlijk leuk en snap ik heel goed dat het kriebelt haha,  ik persoonlijk had het alleen van te voren onderschat. Het zijn hier inderdaad tropen jaren even. Wel heel blij dat we ervoor gegaan zijn en blij met beide kindjes.  nog blijer als ze allebei wat groter zijn
Gwen - schreef op 15-01 om 23:46
11 weken
Wij zijn nu in de tweede ronde voor ons tweede kindje. Onze dochter is nu bijna anderhalf jaar en ik vind het reuze spannend. Stiekem ben ik bang dat ik het niet aan kan. Maar als ik kijk naar hoe ik het bij mijn dochter deed, ging het allemaal op de automatische piloot. Ik gaf 11 maanden borstvoeding, dat betekend dat ze tot die tijd niet door sliep. Daarna heeft ze een maand of 3 doorgeslapen, toen kwamen haar kiezen. Mijn dochter is mijn alles, dat zou onze tweede kindje ook zijn. Dus ik denk dat het gewoon allemaal vanzelf gaat. Ondanks de gebroken nachten, ze kwam vaak drie keer, was ze écht een heel makkelijk en fijne baby. Dus het kan alleen maar erger worden, haha. 

Ik zie dat je openingspost al van 06-09 is. Ondertussen zijn we ruim 4 maanden verder. Ben benieuwd hoe jullie er nu voor staan!
Mona - schreef op 17-01 om 13:36
Bericht verwijderd
Lily90 - schreef op 16-01 om 08:11
Ik ben ondertussen 31 weken zwanger van nummer 2 en begin het toch spannend te vinden  de eerste was een pittige baby, we zullen zien wat het nu wordt. Moe zullen we sowieso zijn. De zwangerschap op zich is nu zwaarder, aangezien de oudste aandacht en zorg nodig heeft, dus ben benieuwd hoe de komende twee maanden nog gaan verlopen. Gelukkig heb ik veel hulp van mijn man 
Orchidea - schreef op 16-01 om 09:48
11 weken
Bij ons begon het al te kriebelen toen onze dochter 4 maanden uit was, wij hebben toen ook de minipil uit de deur gedaan en zijn toen begonnen aan de wens voor een tweede. 

Inmiddels is onze dochter al ruim 1.5 jaar oud, en zijn we nog steeds bezig met de wens voor een tweede. Tja, soms loopt het nu niet zoals je had gewenst.. hopelijk laat de tweede niet lang op zich wachten zodat er straks niet bijna 3 jaar tussen de kids zit. 

Mona - schreef op 17-01 om 13:43
Bericht verwijderd
Mona - schreef op 17-01 om 13:45
Bericht verwijderd
Team Jayme (Gast) - schreef op 22-02 om 13:39
Hallo allemaal,
!!!Help alsjeblieft!!!!
Jayme zie onderstaande foto’s heeft een dodelijke spierziekte SMA type 1. Hij is nu 9 maanden en zijn levensverwachting is 18 maanden. Hij kan geholpen worden door een medicijn dat 1,9 miljoen euro kost. Dit wordt op dit moment nog niet vergoed in Nederland. De ouders zijn een inzamelingsactie gestart om het bedrag bij elkaar te krijgen. Daarbij is jullie hulp hard nodig. Een kleine donatie is erg fijn! Dit kan via iDeal op www.teamjayme.nl 
Het zou ook erg fijn zijn als jullie de Facebook pagina van team jayme zouden willen delen. 
Er is veel geld nodig maar met z’n alle moet dit lukken!!!
Help aub voor deze lieve jongen!
Heel veel liefs!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaring 2e kindje' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan