Ervaring 2e kindje - Babyforum

Mona - schreef op 06-09 om 10:38
Hoi hoi.

Ik ben erg benieuwd naar hoeveel jaar jullie tussen een 1e kindje en een 2e kindje hebben en hoe jullie de overgang van 1 naar 2 hebben ervaren? 

Onze zoon is 1 jaar. Mijn vriend begint het nu allemaal wat makkelijker te vinden nu de kleine loopt en wat begint te brabbelen. We hebben erg stressvolle eerste weken gehad met ziekenhuisopname,, en de eerste 8 maanden sliep onze zoon zeer slecht, de nachten beginnen nu pas een beetje normaal te worden. Dit breekt je op en is natuurlijk een test voor je relatie, gelukkig zitten we nu lekker in ons ritme en genieten we echt van ons ventje. 

Nou kriebelt het steeds meer om voor een 2e kindje te gaan. Niet direct, we willen nog even alle aandacht geven aan onze zoon. Maar we zijn er wel af en toe over aan het fantaseren. Ook vinden we het best spannend omdat de eerste periode met ons zoontje nou niet bepaald makkelijk ging.

Benieuwd naar jullie ervaringsverhalen!

Liefs,
Mona 
10 antwoorden en 1051158x bekeken
Lily90 - schreef op 06-09 om 11:40
25 weken
Hey Mona,

Hier een dochter van 15 maanden en momenteel 12 weken zwanger van de tweede. Wij hebben geen ziekenhuisopname gehad, dus daar kan ik niet over meespreken, maar over de slechte nachten wel. Sinds ze 10 maanden is kon ze eindelijk zonder nachtvoeding en slaapt ze meestal door. Nog altijd heeft ze periodes dat ze weer een week elke nacht meerdere keren wakker wordt, maar dat hoort er helaas bij. 
Vooral toen ik terug moest werken zijn het wel even zware maanden geweest, aangezien ze zo slecht sliep en ook eten liep niet even vlot (behalve borstvoeding, maar dat gaat niet in de opvang helaas). Ook overdag wou ze amper slapen, behalve bij mij. 's avonds dus vaak een hongerige, oververmoeide baby gehad na een hele dag werken, het breekt wel op na een tijd (zeker als je er dan 's nachts nog een paar keer uit moet). En als je dan vriendinnen hebt waarbij de baby's allemaal na 2-3 maanden doorslapen, ben je wel eens even jaloers  

Maar we hebben toch de stap gezet naar een tweede. We wilden er sowieso niet te veel tijd tussenhebben. En onze redenering is: een slechtere slaper kan de volgende al niet zijn. In het slechtste geval even erg, maar dan weten we ondertussen dat we dat wel aankunnen ;-) 

Hoe het effectief zal zijn met twee kinderen in huis, wordt nog afwachten. En ik hoor verschillende verhalen, we hebben vrienden waarvan de eerste heel makkelijk was en die met de tweede het verhaal hebben dat wij hadden, en vrienden waarbij de eerste problemen had en de tweede altijd en overal kan slapen. Het kan dus alle kanten op. 

In ieder geval: geniet van je zoontje, en je voelt zelf wel het beste aan wanneer je klaar bent voor de volgende!!
Mona - schreef op 06-09 om 12:00
Hé Lily van harte gefeliciteerd met je 2e zwangerschap! Zo te lezen hebben jullie ook zulke pittige nachten gehad. Bedankt voor je berichtje. Het is inderdaad niet gezegd dat een 2e kindje hetzelfde teweeg brengt aan zorg als bij de 1e. Ik hoor ook vaak dat een 2e makkelijker is omdat je zelf meer ervaring hebt, maar geen idee of dit zo is natuurlijk.

Ik volg op dit moment nog een opleiding naast mijn werk, gewoon omdat ik dit zo graag wou doen en ik dit niet direct zie gebeuren naast 2 kids en mijn werk. Over 1.5 jaar ben ik als het goed is klaar. Vandaar dat we ook nog niet écht beginnen aan een 2e, het kriebelt wel zeker alleen kan het dus gewoon weg nog niet. Dat is ook een reden dat ik het nog uitstel  stiekem kan ik de testen wel uit de schappen kijken en direct beginnen 
Lily90 - schreef op 06-09 om 12:31
25 weken
Ooh ja, dan heb je het momenteel wel al druk genoeg zonder tweede baby  knap dat je naast je zoontje en je werk die opleiding er nog bij neemt! Veel succes daarmee!!

En dat gekriebel ken ik, had het zelf niet gedacht maar 8 maanden na de eerste begon het bij mij al opnieuw, zelfs al sliep ze toen nog slecht  maar manlief wou wachten tot de oudste een jaar was en daar heb ik hem niet vanaf kunnen brengen, en misschien dat dat toch ook beter was. Heb ik tenminste een paar maanden relatief goed geslapen, want door de zwangerschap zijn de nachten weer gebroken 
Mona - schreef op 06-09 om 12:36
Het is gelukkig geen opleiding waarbij ik weer in de schoolbanken zit. Het is enkel in de weekenden, dus goed te combineren. (Niet ieder weekend) maar daardoor duurt het natuurlijk wel langer. 

Ahja dat is ook zo, dat hoort er ook weer bij die slapeloze nachten ivm je zwangerschap. Alles voor het goede doel, Succes! 
Anoniem (Gast) - schreef op 06-09 om 22:34
Een tweede is in die zin makkelijker dat je alles al weet.Je bent zelf makkelijker en maakt je minder druk.


Maar ik vond de overgang van 1 naar 2 veel groter dan van 0 naar 1. Bij mij zit er iets meer dan 2 jaar tussen..achteraf was 3 jaar misschien ook wel fijn. Dan is de oudste wat meer zelfstandiger
Mona - schreef op 08-09 om 17:46
@anoniem; Wat maakte dat de overdag van 1 naar 2 groter was voor jullie? Ik denk ook wel dat ik mijzelf minder druk maak en dat sommige dingen daardoor makkelijker zouden gaan.
Floor (Gast) - schreef op 07-09 om 22:58
Onze zoon is 16 maanden en we zijn nu al weer een paar maanden bezig voor nummer 2. Ook hier een lekker ritme en fijn met zijn 3-en. Hij sliep al vanaf 5 weken perfect en is heel zoet, dus we zijn wel eens bang dat het met de 2e alleen maar erger kan zijn. 

Kwam ik dus van de week mijn buurvrouw tegen die heeft nu 2 kindjes in 20 maanden tijd. Haha die zag eruit als een wandelend lijk en vond het ook pittig met 2 kleintjes die je beiden nog volop nodig hebben. 

Ik zou het wel fantastisch vinden om onze zoon als broer te kunnen meemaken. Dus wie weet wat de komende tijd ons brengt! 
Mona - schreef op 08-09 om 18:02
@Floor wat spannende tijden, opnieuw zwanger proberen te worden. Ja ik droom vaak ook al over hoe fijn ze hopelijk later samen spelen. En wat ontzettend fijn zo'n zoete baby, hoop dat een 2e net zo zal zijn voor jullie. Succes!!
Happy girl (Gast) - schreef op 20-09 om 20:30
Hier zit er 2 jaar tussen nr 1 en nr 2 en ik vond de overgang van 1 naar 2 veel minder zwaar dan van 0 naar 1. Alles gaat veel gemakkelijker. 
Nr 1 sliep al snel in blokken van 4 u en sliep vanaf 9 maanden door. 
Nr. 2 sliep de eerste 5 maanden maar 1 u per keer en vroeg heel de nacht voedingen, sinds kort lukt het met 3 nachtvoedingen wat wel leuk is nu il weer werk. 
Weinig slaap maar dubbel zoveel liefde( en was:-)) 
chertJ - schreef op 22-11 om 22:55
Mijn oudste was bijna 2 jaar toen mijn jongste geboren werd. Ik vind het soms best pittig, maar het is prima te doen vind ik.
Mijn oudste is ook wel echt een 'zorgenkindje'. Ik hoop dat dat de jongste bespaard blijft.
Mocht er hier een 3e komen zou ik er denk wel iets langer tussen laten, maar de toekomst zal dat leren????

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaring 2e kindje' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan