Word er niet goed van! -> ontzwangeren? - Babyforum

Sabine - schreef op 30-01 om 15:53
Hallo dames,

Ik ben begin september bevallen en heb sinds mijn zoontje 4 mnd oud is (half december) extreem last van mijn hormonen!
Ben heel erg gejaagd, zenuwachtig, emotioneel, moe, warrig, hoofdpijn en duizelig. Kan soms slecht zien, ogen lijken niet te kunnen focussen. Gebruik verkeerde woorden of kan er niet op komen.

Ben bij de huisarts geweest. Ze hebben me getest met bloedprikken op mijn schildklier, deze functioneert goed. 
Moet het accepteren en me erbij neerleggen maar voel me zo naar!

Ik vind dat ik me niet zo moet aanstellen, geef mezelf een schop onder m'n kont. Dan denk ik: kom op alles komt goed! maar een uur later kan ik me weer vreselijk voelen.
Ik voel me gewoon echt niet mezelf, ben normaal gesproken een sterke vrouw die van aanpakken en positiviteit houdt. 

Waar komt dit toch vandaan? Herken mezelf niet meer! Vind het zo erg voor mijn man en zoontje. Wil weer de gezellige, vrolijke en ontspannen vrouw zijn die ik altijd was.
Ik wil weer genieten!

Herkent iemand mijn verhaal? Tips wat ik er tegen kan doen?

Liefs,
Sabine
47 antwoorden en 29335050x bekeken
Ilse (Gast) - schreef op 09-07 om 13:19
Misschien is dit wel een late reactie. Maar ik kon na de zwangerschap van me eerste blijkbaar niet meer tegen de combinatie pil. Mijn klachten hebben 2.5 jaar geduurd de huisarts zei telkens dat het tussen me oren zat en kreeg rustgevende medicijnen, voor 10 dagen want langer mocht niet. Uiteindelijk gingen we voor 2 de kindje gestopt met de pil half jaar toen zwanger. Klachten weg sinds ik stopte met anticonceptie. Nu 23 maart bevallen van de tweede weer begonnen met de pil weer het zelfde liedje. Nu zoeken naar iets waar ik geen last van heb.
Lot (Gast) - schreef op 11-07 om 17:57
Lieve allemaal, wat een hoop herkenbaarheid hier!
Zo’n beetje alle verschijnselen die ik hier lees herken ik van de periode dat ik overspannen ben geweest. Het gevoel niet te kunnen focussen, troebel zien, hartkloppingen, zweten, licht in het hoofd. Inmiddels herken ik, nu 5 maanden na de genoorte van mijn kindje, weer een hoop van die zelfde klachten. En ook mij lukt het weer niet om voldoende ruat te nemen, goed voor mezelf te zorgen en de gedachtenstorm een halt toe te roepen. Stress en vermoeidheid zetten allerlei nare dingen in gang in je lijf. Het kost tijd en rust om dat weer op te lossen: ja dat kan, en nee je hebt geen ernstige ziekte (geloof me:  dat heb ik ook regelmatig gedacht). Mindfulness heeft mij geholpen, maar iedere vorm van beter voor jezelf zorgen en rust (in je hoofd) creëren helpt. Inderdaad: schakel vrienden, familie of (psychische) hulp in en maak een pas op de plaats! Sterkte allemaal, sterke vrouwen!
Inge (Gast) - schreef op 30-01 om 16:01
Toch wekelijks even je schildklier laten checken. Bij mij was deze na m'n bevalling (juni2013) in eerste instantie ook goed. Tot dat ik ineens waardes had waaruit bleek dat hij echt veeeeel te snel werkt. Zo'n bloedonderzoek is een momentopname. Kan best wel eens zo zijn dat als je het morgen prikt de uitslag heel anders is!
Dat zou mijn tip zijn!

Inge
N. Coppola - schreef op 03-02 om 10:22
Hey Sabine,

Misschien heeft het gewoon te maken met oververmoeidheid?
ik had ook zo'n periode, omdat ik gewoon niet meer sliep (mijn zoon was constant ziek) at niet meer, en verzorgde mij niet meer, en mijn humeur was gewoon om van weg te lopen!!!

vermoeidheid kan een mens echt veranderen!

veel sterkte en probeer af en toe te rusen , geloof mij dat doet veel
Nursietje (Gast) - schreef op 03-02 om 15:39
Hallo,

Is niet zo leuk, neen.
Slaapt het kleintje door? Ben je terug aant werk?
Mss last van dipje ookal is je kleintje al een paar maandjes oud.

Praat erover met je dokter, ouders, partner, vrienden,...


Lieve groetjes,
Xxx
Sabine - schreef op 03-02 om 16:31
Dank voor jullie lieve reacties en het meedenken! 
Ik ga volgende week naar Care For Woman specialiste. Zij weet veel over vrouwen en hun hormoonhuishouding dus misschien kan zij me wat tips en truc's geven.
Verder moet ik er maar het beste van maken, gelukkig schijnt het zonnetje!
linda (Gast) - schreef op 04-02 om 01:39
hoi sabine
ik ben bijna 6 maanden geleden bevallen last van .
duizeligheid spieren die dan opeens slap voelen
hoofdpijn .
bloedgetest 2 x en alles was goed ben benieuwd hoelang ik hier nog mee rond moet lopen .
dokter zegt ook stress omdat ik me snel zorgen maak.
dat moest ik niet doen want het is echt ontzwangeren .
hoop dat het snel over is ook voor jou
Iza - schreef op 04-02 om 09:55
Hoi Sabine,

Het lijkt wel of ik mijn eigen verhaal zit te lezen. Ik voelde me ook zo na de geboorte van de tweede en mijn advies is; niet accepteren en er zeker niet mee rond blijven lopen! Het gaat namelijk niet van de een op de andere dag vanzelf over en het is ook niet nodig. Ik heb er namelijk zelf een jaar (!!) mee rond gelopen voordat ik actie ondernam en achteraf heb ik hier zo'n spijt van.
Ga op zoek naar een psycholoog die je vertrouwt en ga daar praten, eventueel ondersteunt met medicatie want het kan heel goed zijn dat je hormoonhuishouding nog niet helemaal op orde is.
Heel veel succes en als je wat wilt vragen/praten stuur je me maar een berichtje .
Sabine - schreef op 05-02 om 12:16
Dank voor je berichtje!
Doet me goed om te horen dat ik niet de enige ben met deze klachten en dat het wordt herkent! Ik ga volgende week naar Care For Woman specialiste. Zij weet veel over vrouwen en hun hormoonhuishouding dus misschien kan zij me wat tips en truc's geven.
Ik hoop dat jij je inmiddels weer goed voelt en kan genieten van je kids!
hartje - schreef op 04-02 om 23:04
Warrig, hoofdpijn, duizelig en niet goed kunnen kijken ik herken het helemaal.. Ook niet op de juiste woorden kunnen komen. Ik vind het zo erg en voel me er zo vaak vervelend over. Net vanmiddag met mijn man erover gehad om naar de dokter te gaan, zelf denk ik dat er iets in mijn hoofd niet goed zit. Ik kan soms niet eens op woorden komen en mijn woorden stotteren uit mijn mond.. Gelukkig ben ik nu niet alleen meer!!!

Sterkte ermee..

Liefs hartje
Sabine - schreef op 06-02 om 22:29
Je bent zeker niet alleen!
Hoop dat de huisarts je kan helpen in deze vervelende periode en anders kun je altijd hier je hart even luchten!
lake (Gast) - schreef op 20-02 om 23:11
Hoi.in juli men derde kindje gekregen en het is een schat maar ook ik voel me niet lekker in men vel.moe, hoodpijn, gestrest,kort lontje,emoties kunnen hoog oplopen... overeet dan en voel me gewoon niet zoals het hoort.zie mezelf zo nu ook ni graag.moet me herpakken maar lukt niet zo goed
madelene (Gast) - schreef op 29-03 om 18:28
ik hat bij mijn dochtertjes ook dat ik natuurlijk blij was met hun geboorte maar tegelijkertijd had ik het moeilijk voelde mij erg emotioneel en in de war
en dat terwijl ik hulp had van mijn man hij had 3 weken vrij genomen en hielp met de verzorging en hij kookte haalde de boodschappen en toch voelde ik mij ellendig in de zin van super emotioneel en leeg ik was zooo verdrietig om niks en wat vond ik de kraamvisite zwaar ik had er helemaal geen zin in wilde graag naar mijn bed
uiteindelijk na 3 maande toen ze de nacht eindelijk doorsliepen ging het geleidelijk aan over en werd ik gelukkig weer de oude
maar oo zoo herkenbaar
groetjes madelene
Edith - schreef op 28-08 om 12:33
Hopelijk heb je inmiddels een oplossing gevonden, Sabine!

Hier kreeg ik rond 6 maanden na de bevalling van de ene op de andere dag heel rare klachten. Ik had 'zwarte gaten' in mijn geheugen, terwijl ik daarvoor altijd een geheugen als van een olifant had (denk: die oude Rolo-reclame ). Nu was dat ineens helemaal over, echt wezensvreemd. Ik vergat dingen mee te nemen als ik ergens heenging - luiers enzo, erg handig ... - en toen ik dat op een briefje ging noteren, vergat ik ze mee terug te nemen! Mijn sleutels bij mijn moeder (op 1½u rijden), portemonnee bij een vriendin en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was best beangstigend, net of ik ineens dement aan het worden was.

Op internet vond ik dat het op een gebrek aan omega3-vetzuren kon wijzen. Die geef je via placenta en later via de moedermelk door aan je kindje, en dan moet je oppassen dat je zelf geen tekort krijgt. Inderdaad gaf ik nog steeds heel veel/vaak borstvoeding, en het vette-vis-eten was er die laatste maanden nogal bij ingeschoten. Ik ben toen gedurende een korte periode 5x(!)/week vette vis gaan eten, om te zien of dat soms hielp. Van de ene op de andere dag (ca. 2 weken later) had ik, zo floeps! - mijn normale olifantengeheugen weer terug! Het was dus wel duidelijk waar het aan gelegen had ...
Sindsdien eet ik weer 1 à 2x/week vette vis en (nu ik opnieuw zwanger ben) ook dagelijks enkele omega3-capsules. Nooit meer last gehad van deze klachten.

Het is best de moeite waard om hier ook naar te kijken als je ineens warrig wordt en moe. Bij mijn weten worden in een standaard bloedonderzoek de omega3-waarden niet meegenomen. En als je graag vis lust, is heel snel te achterhalen of dat het euvel oplost (als je niet graag vis lust, zijn er dus altijd nog de omega3-capsules, dan proef je er niks van).
Joyce (Gast) - schreef op 10-11 om 04:22
Hoi Sabine,
Dit is exact wat ik ook heb nu 3 mnd na bevalling.
Weet je intussen wat de oorzaak was en is het al beter nu?
Grappig om te lezen over omega 3. Heb de laatste tijd zo zin in avocado en walnoten, en die bevatten omega3 :-)
claudia (Gast) - schreef op 25-02 om 20:25
Hoi 

Ik heb precies hetzelfde ben 4 maanden geleden bevallen.Ik zie slecht heb veel hoofdpijn en duizeligheid daarbij en echt soms het gewoon dat ik flauw ga vallen heel eng !
Ik denk zelfs sinds mn dochter geboren is heel veel aan de dood en dat ik hoop dat ik lang leef en alles van mn kindje mag meekrijgen pfff ik wprdt er helemaal gestoord van zoveel als ik over de dood na denk sinds de kleine geboren is zoveel heb ik nog nooit erover gedacht ! 
Daar komt dan ook nog eens bij dat je je totaal niet jezelf voelt en daardoor ook nog echt wonders denkt wat zou er met me aan de hand zijn heel frustrerend!
Morgen ga ik na de huisarts ook om bloed te prikken nu ik dit alles lees stelt t me wel gerust !! Maar ben blij als ik weer de oude ben !
Sabine (Gast) - schreef op 17-08 om 16:04
hoi allemaal,

Jeetje dan ben ik toch niet 'gek' aan het worden???? hier exact hetzelfde. Eerste zoontje nu 3 mnd oud echt een schatje en slaapt ook al door, sowieso s nachts geen gekke dingen gehad. Maar ineens twee weken voordat ik ging werken kreeg ik klachten en nu exact zoals Joyce zegt. Door de hoofdpijn en duizelingen idee dat ik ernstig ziek ben en misschien wel doorga, maar dat kan helemaal niet want wil mijn zoon zien opgroeien en nog veel langer genieten van het leven met mijn partner! Ga ook maar ens bloedonderzoek laten doen en heb wel al gesproken met coach.

Liefs en iedereen succes met deze nare bijwerking van de bevalling!
ang (Gast) - schreef op 19-09 om 19:50
Ik kan gewoon wel huilen nu ik dit lees. Mijn zoontje wordt bijna twee en vanaf dat hij een half jaar is voel ik me gewoon echt niet goed. Veel hoofdpijn vanuit mijn nek en dan voelt het alsof iemand mijn nek spieren samen perst. Veel last van zien, probleem met focussen, vlekjes voor mijn ogen. Soms ook ineens migraine met aura. Het is zo vermoeiend. Heb alles laten checken maar er komt niets uit. Gelopen bij fysio, mensendieck, psychosomatische therapie maar het is echt de hormoonhuishouding denk ik maar ik word er zo moedeloos van. Ik wil ook gewoon weer mezelf zijn.
Door (Gast) - schreef op 05-10 om 17:14
Hier precies hetzelfde: constant gespannen, snel angstig, migraine met aura (nooit eerder gehad), hartkloppingen en zo ontzettend moe. Ik word snel boos en heb het gevoel dat mijn lichaam er geen zin meer in heeft. Na de eerste voelde ik me super. Na de tweede sinds de bevalling ellendig. Ik zou ook graag weten wat er aan te doen is. Ik overweeg naar een psycholoog te gaan. Dit is zo zwaar...

Succes allemaal!
Anoniem (Gast) - schreef op 23-12 om 10:37
sterkte allen!
Vergeet ook niet dat b12 tekort dit soort klachten kan geven!!
ook de moeite waard is om ijzer, magnesium en vitamine d in de gaten te houden!! Evt. laten testen!
Sylvia (Gast) - schreef op 21-02 om 22:34
Alsof het over mezelf gaat. Ben je inmiddels bij de specialiste geweest? Wat zei ze? Groet,
MamaV2 (Gast) - schreef op 12-01 om 22:07
Hallo dames! Inmiddels ben ik mama van 2 en de jongste nu ook 4 maandjes. Ik had bij mij 1e ook alles wat hier beschreven word.. duizelig..moe..lusteloos..veel en rare emoties! En ook angstig..hyperventileren en dacht veel aan de dood. Het kan duiden oo een zwangerschaps depressie, maar achteraf kan ik zeggen dat het er ook gewoon bij hoort. Je moet eens nagaan wat er in een korte periode allemaal is gebeurt in je leven! Super veel!! En het enige wat helpt...is geef het tijd. Bedenk dat het niet geeft dat je je zo voelt, het is allemaal ook veel! En vergeet nooit...het is maar tijdelijk. Geef het tijd. Nu bij mijn 2e kindje herken ik het allemaal weer, maar kan het nu beter relativeren en een plekje geven, en ik geef me er ook aan over. Het komt goed!! Heel veel liefs en sterkte! 
Sandy (Gast) - schreef op 14-02 om 23:32
Hallo sabine ik heb precies hetzelfde wat jij hebt .heb ook een zoontje van 4 maanden.had het bij me eerste ook .we moeten maar geduld hebben het zijn echt de hormonen.dat gaat ook wel weer over.groetjes
Dopje (Gast) - schreef op 07-03 om 09:59
Hoi allemaal mijn dochtertje is nu 3weken en 1dag ze is mijn 3e ik heb nog twee zoons van 13 en bijna 8jaar maar wat voel ik mij rot zeg na de derde keizersnede  alsof ik voor het eerst moeder nen geworden weet zo weinig heel bang dat ik iets fout doet als ik het met iemand over hebt word je snel afgekapt kom niet op woorden mijn man doet zo zijn best de jongens snappen er niks van ze zeggen ga op je gevoel af nou doe is leeg en mijn hoofd ook pff moederloos word ik er van zie overal beren op de weg weet niet wat ik met me zelf aan moet.ik herken mezelf inalle verhalen. 
Anoniem (Gast) - schreef op 02-04 om 23:14
Ik heb vooraI rond 4 uur in de middag wrs opvliegers. Krijg een enorm rood hoofd en gaat niet meer weg. Schaam me enorm hiervoor. Ben nu 3 maanden geleden bevallen met een keizersnee. Wie herkent dit?
Monique (Gast) - schreef op 19-06 om 22:15
Hoi Sabine,
Ik herken de klachten die je aangeeft. Hoofdpijn, duizeligheid, warrig gevoel in hoofd en slecht/wazig zien. Bij mij kwam het door een B12 te kort. Hier worden ik nog steeds voor behandeld middels injecties en langzamerhand gaat het beter. Tijdens je zwangerschap verbruik je extra B12. 

Martien (Gast) - schreef op 04-07 om 22:34
Hoi Sabine weet niet hoe lang geleden je je verhaal geplaatst heb. 
Ik heb precies dezelfde klachten.. Ik durf niet eens naar buiten heb van die duizeligheid aanvallen worden me benen zwaar en denk ik dat ik om al de zon en buitenlucht alles is te fel en kan ik minder verdragen ik kan nu echt niet genieten mijn dochter is over 2 dagen precies 4 maanden heb licht vitamine d te kort slik al tabletjes. Verders voel ik me thuis in huis beter dan buiten. En heb ik behoorlijk gejojo 't met borstvoeding.. Nu compleet gestopt. Mag ik vragen hoe je je nu voel en of het al beter gaat zo ja ben ik er benieuwd wat jou geholpen heeft.

Liefs martien
Ikke (Gast) - schreef op 18-07 om 19:28
Hoi dames, hoop dat hier nog gelezen wordt! ik ben blij te lezen dat er nog vrouwen zijn die hier mee sukkelen. Mn tweede dochtertje is 6 maanden. In het begin had ik het vaak benauwd en moest onder de scanner voor longembolie, gelukkig was dat niet. Kreeg een soort angstremmer mee van de huisarts. Daarmee is het wel weggegaan. Maar nu komt het terug, wazig zien, duizelig, ik klem mn tanden heel fel op elkaar, emotioneel tot en met... zo bang dat ik ga doodgaan...ik herken mezelf soms niet meer... mn huisarts is inmiddels op pensioen dus ik kan niet terug bij hem terecht. Hij dacht toen idd aan postnatale stress/depressie...

Hoelang duurde het vooraleer jullie opnieuw klachtenvrij waren? En hebben jullie iets speciaals gedaan hiervoor? Groetjes
Hill (Gast) - schreef op 27-09 om 20:36
lieve damens, ik heb precies deze klachten. Ik kan wel de hele dag huilen! Ben zo aan het snauwen en onredelijk naar mijn man, ben helemaal geen leuk mens. Mijn kindje is 7 maanden geleden geboren en alles gaat op zich goed. Ik vraag me af waarom ik opeens zulke depressieve gevoelens heb. Hoe lang duurt dit ongeveer???

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Word er niet goed van! -> ontzwangeren?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan