Baby speelgoed van 3 tot 6 maanden

Van 3 tot 6 maanden leert jouw baby grijpen en vastpakken. Je baby begint oorzaak en gevolg te begrijpen en wil ook graag liggend op zijn of haar buik spelen. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je baby van 3 tot 6 maanden.

Over jouw baby

Je zult wel merken dat je baby steeds actiever en alerter reageert op de omgeving. Tijdens deze maanden leert je baby zijn of haar handen ontdekken. Dat begint vaak met het kijken naar de handen en al snel doet je baby de handjes zelf open en dicht. Daarna begint het eerste vastpakken en het grijpen naar speeltjes. Je baby begint ook te snappen dat een actie een gevolg heeft. Bijvoorbeeld wanneer je kindje rammelt dat er geluid uit komt of wanneer je baby iets loslaat dat het valt.
Samen spelen is heel erg belangrijk voor jouw baby. Aan het einde van deze maanden begint misschien al de kritieke periode van hechting maar ook daarvoor heeft je kindje behoefte aan veel tijd met jou !
Jouw baby wil het liefst meteen kruipen maar dat lukt nog niet. Om dat te oefenen moet je baby eerst mini push ups leren maken en daarna leren balanceren op handen en knieën. Je baby wil dus graag veel op de buik gelegd worden om dit te kunnen oefenen.
Aan het einde van deze 6 maanden zal je baby dus al vrij handig met de kleine handjes zijn. Wanneer er ook nog een tandjes door gaan komen stopt je kindje alles in zijn of haar mondje. Pas dus op met te kleine speeltjes waar ze in kunnen stikken of speeltjes waarbij kleine onderdelen los kunnen schieten. Deze speeltjes zijn ongeschikt voor je baby.

Geschikt baby speelgoed van 3 tot 6 maanden

  • rammelaars - met een rammelaar kan je kindje oefenen met vastpakken. Bovendien vind je baby het heerlijk om te rammelen en om te ontdekken dat hij of zij zelf geluid kan maken met een speeltje. Deze speeltjes zijn vaak ook favoriet om tegen van alles aan te slaan. Zorg dat de rammelaar niet te zwaar is en gemakkelijk in een klein handje past.
  • hang en span speeltjes voor in de kinderwagen - er zijn een heleboel leuke speeltjes te koop voor in de kinderwagen. Deze speeltjes span je boven je kindje of je hangt ze aan de handvatten of de kap van de kinderwagen. Kindjes kunnen hier tijdens het rijden heerlijk naar grijpen en mee spelen
  • knuffels - zelfs hele jonge baby's kunnen al een band met hun speelgoed ontwikkelen. Je kindje zal in deze maanden misschien een favoriete knuffel ontdekken en hier de komende jaren onafscheidelijk mee zijn (tip: als dat zo is koop dan meerdere reserve stuks)
  • piepspeeltjes - piepspeeltjes passen vaak perfect in het kleine kinderhandje, hebben mooie kleurtjes en piepen ook nog eens als je baby er in knijpt. Bovendien doen ze het ook erg goed in bad.
  • speelkleed - omdat je baby wil oefenen met het leren kruipen kun je je kindje vaak op de buik leggen. Een speelkleed is hier goed voor geschikt. Het is lekker zacht en warm en overal waar je kindje kijkt is wat leuks te doen. Een speelkleed daagt je baby ook nog eens uit om te grijpen naar dat stukje kleed waar je baby net niet bij kan.
  • bijtring - wanneer de tandjes van je baby eenmaal door gaan komen heeft je baby vaak heel veel behoefte om ergens op te bijten. Een bijtring kan vaak verlichting geven aan de pijn die je baby voelt. Je hebt bijtringen die je in de koelkast kunt leggen zodat ze het pijnlijke tandvlees ook nog een kunnen koelen (en dus verdoven).
  • activiteiten centrum - onder de naam 'activiteiten centrum' vallen veel verschillende soorten speeltjes. Vaak zijn het verschillende speeltjes op een bord, plank, vierkant, tafel of een loopwagen. Als je baby eenmaal kan zitten kun je je baby hier heerlijk voor zetten waarna hij of zij heel het activiteiten center kan ontdekken.
 

Reacties op 'Baby speelgoed van 3 tot 6 maanden'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Baby speelgoed van 3 tot 6 maanden'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Baby speelgoed van 6 tot 9 maanden

Tussen de 6 en 9 maanden leert jouw baby goed te zitten, te kruipen en misschien begint jouw baby wel te staan. De fijne motoriek van je baby ontwikkelt zich en ook de grove motoriek wordt veel preciezer. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je ba

Baby speelgoed van 3 tot 6 maanden

Van 3 tot 6 maanden leert jouw baby grijpen en vastpakken. Je baby begint oorzaak en gevolg te begrijpen en wil ook graag op het buikje spelen. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je baby van 3 tot 6 maanden.

Baby speelgoed van 9 tot 12 maanden

Tussen de 9 en 12 maanden gaat je baby steeds meer bewegen en krijgt je baby ook steeds meer oog voor woorden en plaatjes. Welk speelgoed geschikt is voor baby's tussen de 9 en 12 maanden lees je hier.

Spelen is belangrijk voor de baby

Spelen is erg belangrijk voor je baby. Door te spelen ontwikkelt je baby belangrijke vaardigheden en krijg je de kans om extra tijd door te brengen met je baby

Muziek luisteren voor de baby

Muziek heeft een aantal gunstige effecten op de ontwikkeling van jouw baby. Muziek kalmeert de baby en stimuleert de ontwikkeling. Hoe dat precies werkt lees je hier.

Spelen met de baby

Iedere baby vind het heerlijk om te spelen. Waarom is spelen zo belangrijk, wat is het beste speelgoed en hoe kun je allemaal spelen met je baby

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan