Baby speelgoed van 9 tot 12 maanden

Tussen de 9 en 12 maanden gaat je baby steeds meer bewegen en krijgt je baby ook steeds meer oog voor woorden en plaatjes. Welk speelgoed geschikt is voor baby's tussen de 9 en 12 maanden lees je hier.

Over jouw baby

Tussen de 9 en 12 maanden wordt jouw baby pas echt mobiel en kruipt of tijgert hij of zij misschien al de kamer rond. Je baby probeert zich op te trekken en te gaan staan. Binnen niet al te lange tijd zal je baby voor het eerst gaan proberen te lopen zonder hulp. Je baby vormt een steeds hechtere band met jou en vind het heerlijk om spelletjes samen met jou te doen. De kleine hersentjes van je baby zijn al zo ver ontwikkelt dat hij of zij kleine puzzeltjes en probleempjes op kan lossen.
Misschien heeft jouw baby de eerste woordjes al gesproken of misschien laat dat nog eventjes op zich wachten. Toch zijn baby's van deze leeftijd al erg geïnteresseerd in het praten van anderen en willen ze al graag woordjes en plaatjes leren herkennen.

Geschikt baby speelgoed van 9 tot 12 maanden

  • boeken - boeken blijven ook deze maanden nog belangrijk voor je kindje. Je kindje zal er steeds meer mee kunnen doen. Bladzijden omslaan bijvoorbeeld of plaatjes aanwijzen die jij benoemt.
  • knuffelbeest - een knuffelbeest blijft ook belangrijk voor je baby. Waarschijnlijk is je baby al gehecht geraakt aan een speciale knuffel. Je kindje kan er niet alleen heerlijk mee spelen, je kindje wordt er ook rustig door als het even wil ontspannen en de knuffel biedt nog steeds troost als mama even uit de kamer is.
  • blokken of stapelbekers - je kindje wordt steeds beter in het stapelen van blokken en het bouwen van een toren. Met deze speeltjes ontdekken baby's belangrijke natuurwetten en ontwikkelen ze een nog betere oog-hand coördinatie en een fijne motoriek.
  • rol en duw speeltjes - zodra je baby mobiel wordt kun je de auto's, treintjes of kleine kinderwagentjes uit de kast halen. Je baby kan deze heel de kamer door duwen en zo steeds beter leren kruipen en zal uiteindelijk leren lopen.
  • ballen - een lichte plastic bal kan heerlijk zijn om mee te spelen voor een baby ouder dan 9 maanden. Ze kunnen leren gooien en rollen. Als jij ook nog eens meedoet is dit het perfecte spelletje voor jullie tweeën.
  • loopwagen - zodra je baby kan staan en een beetje kan lopen vind je baby het waarschijnlijk heerlijk om achter een duwwagentje aan te lopen. Loopwagens waar je je kindje in zet zijn minder geschikt omdat je daarmee je kindje niet echt leert lopen en omdat het belastend is voor de heupen van je baby
 

Reacties op 'Baby speelgoed van 9 tot 12 maanden'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Baby speelgoed van 9 tot 12 maanden'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Baby speelgoed van 3 tot 6 maanden

Van 3 tot 6 maanden leert jouw baby grijpen en vastpakken. Je baby begint oorzaak en gevolg te begrijpen en wil ook graag op het buikje spelen. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je baby van 3 tot 6 maanden.

Spelen met de baby

Iedere baby vind het heerlijk om te spelen. Waarom is spelen zo belangrijk, wat is het beste speelgoed en hoe kun je allemaal spelen met je baby

Baby speelgoed van 9 tot 12 maanden

Tussen de 9 en 12 maanden gaat je baby steeds meer bewegen en krijgt je baby ook steeds meer oog voor woorden en plaatjes. Welk speelgoed geschikt is voor baby's tussen de 9 en 12 maanden lees je hier.

Spelen is belangrijk voor de baby

Spelen is erg belangrijk voor je baby. Door te spelen ontwikkelt je baby belangrijke vaardigheden en krijg je de kans om extra tijd door te brengen met je baby

Baby speelgoed van 6 tot 9 maanden

Tussen de 6 en 9 maanden leert jouw baby goed te zitten, te kruipen en misschien begint jouw baby wel te staan. De fijne motoriek van je baby ontwikkelt zich en ook de grove motoriek wordt veel preciezer. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je ba

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan