Baby speelgoed van 6 tot 9 maanden

Tussen de 6 en 9 maanden leert jouw baby goed te zitten, te kruipen en misschien begint jouw baby wel te staan. De fijne motoriek van je baby ontwikkelt zich en ook de grove motoriek wordt veel preciezer. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je baby van 6 tot 9 maanden.

Over jouw baby

De komende maanden zal je baby zich erg snel ontwikkelen. Eerst leert je baby om goed rechtop te blijven zitten en daarna gaat je kindje tijgeren en misschien al kruipen of staan. Wanneer jouw baby nog niet aan het kruipen is dan zie je vaak een grote sprong in de fijne motoriek of het herkennen van voorwerpen.
Aan het einde van de 9 maanden hebben de meeste baby's een goede fijne motoriek ontwikkelt en kunnen de meeste baby's al een rozijn oppakken met hun duim en wijsvinger (pincet greep).

Geschikt baby speelgoed van 6 tot 9 maanden

  • boeken - deze 6 tot 9 maanden hecht jouw baby zich aan je. Om voor een goede hechting te zorgen is het belangrijk dat je veel tijd met je baby doorbrengt en dat je jouw baby goed leert kennen en andersom. Een boek is een uitermate geschikt hulpmiddel hiervoor. Baby's vinden het heerlijk om samen met mama een boek te lezen. Verhalen zal je baby nog niet kunnen volgen maar boeken met grote duidelijke plaatjes of korte rijmpjes vind je baby geweldig.
  • knuffelbeesten - in deze maanden van hechting zal je kindje zich ook aan een knuffelbeest gaan hechten. Dat kan je kindje veel troost geven als jij eventjes uit de kamer bent want je baby ontwikkelt nu ook verlatingsangst
  • blokken of stapelbekers - naarmate je baby handiger wordt en beter kan zitten zal je baby het ook steeds leuker vinden om zelf iets te bouwen en te gaan stapelen. Een blokkenset is hiervoor erg leuk. En als je baby nog niet wil stapelen dan kunnen ze er heerlijk mee gooien en lawaai mee maken.
  • bewegende speeltjes - omdat je baby wil oefenen met het leren kruipen, is het ontzettend leuk wanneer je baby achter een bewegend speeltje aan kan kruipen
  • ballen - je baby vindt het prachtig om met een zachte bal te spelen. Een zachte bal kan je kindje gemakkelijk beetpakken en misschien kun je je baby al leren om de bal naar jou toe te rollen.
  • voor de fijne motoriek - je baby vindt het prettig om de fijne motoriek te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld met een kralenframe maar er zijn nog veel meer (vaak houten) speeltjes te koop waar je baby heerlijk mee kan friemelen.
 

Reacties op 'Baby speelgoed van 6 tot 9 maanden'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Baby speelgoed van 6 tot 9 maanden'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Baby speelgoed van 6 tot 9 maanden

Tussen de 6 en 9 maanden leert jouw baby goed te zitten, te kruipen en misschien begint jouw baby wel te staan. De fijne motoriek van je baby ontwikkelt zich en ook de grove motoriek wordt veel preciezer. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je ba

Spelen met de baby

Iedere baby vind het heerlijk om te spelen. Waarom is spelen zo belangrijk, wat is het beste speelgoed en hoe kun je allemaal spelen met je baby

Spelen is belangrijk voor de baby

Spelen is erg belangrijk voor je baby. Door te spelen ontwikkelt je baby belangrijke vaardigheden en krijg je de kans om extra tijd door te brengen met je baby

Baby speelgoed van 3 tot 6 maanden

Van 3 tot 6 maanden leert jouw baby grijpen en vastpakken. Je baby begint oorzaak en gevolg te begrijpen en wil ook graag op het buikje spelen. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je baby van 3 tot 6 maanden.

Baby speelgoed van 9 tot 12 maanden

Tussen de 9 en 12 maanden gaat je baby steeds meer bewegen en krijgt je baby ook steeds meer oog voor woorden en plaatjes. Welk speelgoed geschikt is voor baby's tussen de 9 en 12 maanden lees je hier.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan