Baby speelgoed van 0 tot 3 maanden

Van 0 tot 3 maanden kan jouw baby nog niet zo goed grijpen en zelfs het kijken gaat nog erg moeilijk. Speeltjes deze periode moeten dus groot en gekleurd zijn. Wanneer het geluid maakt, is het helemaal geweldig !

Over jouw baby

Je kindje is geboren met een aantal reflexen die de komende maanden afgebouwd zullen worden. Je kindje kan nog niet zo ver zien en kan ook nog weinig kleuren onderscheiden. Felgekleurde speeltjes doen het op dit moment het beste omdat deze het meeste contrast hebben en goed te onderscheiden zijn voor je baby. Door symmetrische en afgeronde speeltjes te kopen stimuleer je jouw baby om de randen te volgen (waar het contrast het grootst is) waardoor je kindje beter leert kijken.
Je baby kan zelf nog niet grijpen maar is al wel bezig om de eerste echte controle te krijgen over de armpjes. Dit doet je kindje door tegen van alles aan te slaan.
Het gehoor van je kindje is al erg goed. Je kindje leert al heel erg snel jouw stem te herkennen en raakt gewend aan bekende geluiden.

Geschikt baby speelgoed van 0 tot 3 maanden

  • rammels en ratelaars - rammels en ratelaars zijn het perfecte speeltje op dit moment. Ze zijn groot, vaak fel gekleurd en maken geluid. Het lukt je baby nog niet om zelf het speeltje vast te houden maar ze vinden het heerlijk om er tegenaan te slaan.
  • voel speeltjes - voelspeeltjes zijn speeltjes met een speciaal oppervlakte waar je kindje aan kan voelen. Soms is het zacht, of geribbelt. Juist door deze structuur krijgt je kindje terugkoppeling van het speeltje zodat je baby kan voelen wat er met het speeltje gebeurt als je baby er in knijpt.
  • de mobiel - een felgekleurde mobiel waar rustige geluiden uit komen zal zeker aanslaan bij jouw baby. Omdat een mobiel gevaar op kan leveren als je bay er in verstrikt raakt, moet je de mobiel altijd uit het bereik van je kindje hangen
  • muzikale speeltjes - kindjes zien nog niet zo veel maar maar kunnen al wel goed horen. Speeltjes waar muziek uit komt zijn perfect op dit moment. Jouw kindje kan hiermee leren draaien naar de bron van het geluid.
  • onbreekbare spiegels - je kindje is geboren met een voorkeur voor menselijke gezichten maar kan nog niet heel erg ver kijken. Een onbreekbare spiegel doet het altijd heel er goed. Je kindje heeft nog geen besef dat de baby in de spiegel het eigen spiegelbeeld is maar je kindje kan al wel gaan lachen en geluidjes maken tegen het vriendje of vriendinnetje in de spiegel
 

Reacties op 'Baby speelgoed van 0 tot 3 maanden'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Baby speelgoed van 0 tot 3 maanden'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Muziek luisteren voor de baby

Muziek heeft een aantal gunstige effecten op de ontwikkeling van jouw baby. Muziek kalmeert de baby en stimuleert de ontwikkeling. Hoe dat precies werkt lees je hier.

Spelen met de baby

Iedere baby vind het heerlijk om te spelen. Waarom is spelen zo belangrijk, wat is het beste speelgoed en hoe kun je allemaal spelen met je baby

Spelen is belangrijk voor de baby

Spelen is erg belangrijk voor je baby. Door te spelen ontwikkelt je baby belangrijke vaardigheden en krijg je de kans om extra tijd door te brengen met je baby

Baby speelgoed van 6 tot 9 maanden

Tussen de 6 en 9 maanden leert jouw baby goed te zitten, te kruipen en misschien begint jouw baby wel te staan. De fijne motoriek van je baby ontwikkelt zich en ook de grove motoriek wordt veel preciezer. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je ba

Baby speelgoed van 3 tot 6 maanden

Van 3 tot 6 maanden leert jouw baby grijpen en vastpakken. Je baby begint oorzaak en gevolg te begrijpen en wil ook graag op het buikje spelen. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je baby van 3 tot 6 maanden.

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan